Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.12.2021 00:00 | PR články
PR článok

ŠOK: Známi influenceri skončili na ulici!

Obľúbení komici Simona Salátová a Fero Joke sa ocitli na ulici. Okúsili tak, aké to je ostať bez domova v treskúcej zime.

Našťastie, o svoj domov neprišili naozaj, ale iba ako súčasť kampane na pomoc ľuďom bez domova. Prezlečení za živé sochy poukázali na silné posolstvo – sochám zima neublíži, ľuďom áno.

Tento odkaz je súčasťou predvianočnej kampane podporujúcej verejnú zbierku na pomoc ľuďom bez domova, za ktorou stojí Slovenská sporiteľňa spolu s hlavným mestom Bratislava. Do zbierky je možné prispieť ľubovoľnou sumou a najväčšia banka každé euro znásobí až do výšky 15-tisíc eur.

V uliciach Bratislavy tiež pribudli pri historických sochách kartónové tabuľky, ktoré upozorňujú na príchod zimy, voči ktorej sú sochy imúnne, no ľudské bytosti nie.

Pôvodne plánovala Slovenská sporiteľňa spolu s mestom Bratislava pomôcť ľuďom bez domova počas Hlavného vianočného trhu. Z každej bezkontaktnej platby malo 10 centov putovať na pomoc neziskovým organizáciám Vagus, Depaul a Proti prúdu. Keďže však vianočné trhy boli kvôli pandémii zrušené, obaja partneri sa dohodli na alternatívnom riešení.

„Som veľmi rada, že dnes môžeme spoločne pomáhať aj ľuďom bez domova v Bratislave a vysielame im signál, že v tomto náročnom období nie sú sami. Vďaka našej inovácii Goodpay znásobíme všetky dary až do výšky 15-tisíc eur a následne ich prerozdelíme medzi trojicu neziskových organizácií. Veríme, že aj s našou pomocou bude Bratislava lepším a priateľskejším mestom pre život teraz aj v budúcnosti,“ hovorí Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne.

Ľudia môžu prispieť oskenovaním QR kódu vo svojej bankovej apke, kliknutím na link služby payme či štandardným prevodom na transparentný účet zbierky. Bližšie informácie nájdete na stránke www.ludianiesusochy.sk.

Otvoriť galériu
Zdroj: SLSP

„Nemať domov je jedna z najťažších životných situácií. Prežiť však mrazivé zimné mesiace bez strechy nad hlavou je pre tisíce ľudí nezvládnuteľnou výzvou, ktorú im pomáhajú prekonať mimovládne organizácie spolu s mestom Bratislava vďaka svojim programom priamej pomoci. Nemenej dôležité je však dlhodobé ukončovanie bezdomovectva vďaka bývaniu. Len bývanie totiž zaručí, že ľudia bez domova už nebudú musieť tráviť mrazivé noci v uliciach,“ hovorí Sergej Kára, riaditeľ sekcie sociálnych vecí Magistrátu hlavného mesta.

Slovenská sporiteľňa verí, že prostredníctvom bývania dokážeme pozitívne a merateľne zlepšiť budúcnosť sociálne znevýhodnených ľudí a ich rodín. Banka si dala záväzok, že do roku 2025 vytvorí bezpečný domov pre tisíc ľudí v núdzi. Nadácia Slovenskej sporiteľne sa súčasne stala partnerom kľúčového mestského projektu, ktorý dokáže ukončiť bezdomovectvo ďalším desiatkam ľudí počas roku 2022. Detaily tohto inovatívneho projektu spoločne partneri predstavia začiatkom roku 2022.

Otvoriť galériu
Zdroj: SLSP

Organizátorom zbierky je Nadácia Slovenskej sporiteľne. Zbierka je zapísaná v registri verejných zbierok Ministerstva vnútra Slovenskej republiky pod číslom verejnej zbierky 000-2021-040833.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči
David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to
vojak
Správy, ktoré Ukrajina nechcela počuť: To neznie vôbec dobre
Foto
Prvé víťazstvo Slovákov na šampionáte, suverénne zdolali Kazachstan
(ilustračné foto)
11 znakov, že SMRŤ je blízko! Všimli ste si tieto veci? Veľa času nezostáva
Slafkovského gesto hitom internetu: Čo plačeš? Pozri na skóre!
Alagič tvrdí, že sa jej z firmy okamžite ozvali.
Foto
Odhalená Jasmina: Sexy FOTO vám vyrazí dych! Takto ste Alagič ešte nevideli
Peter Pellegrini
Prieskum ukázal kto je najdôveryhodnejším politikom: Je ním náš nový prezident?
Šatan mal zaujímavú spoločnosť: Aha, ako fandil Danko so svojou misskou!