Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2021 15:30 | Správy | Zahraničné správy

Žena sa bála vakcín, Covid ju zabil tým najkrutejším spôsobom: Dcéra Erika popísala chvíle hrôzy!

Nuria Daniela Gomes zistila, že má koronavírus na začiatku decembra. Ako spomína portál Mirror, prešlo len sedem dní a zomrela. Jej dcéry, 20-ročná Erica a 17-ročná tínedžerka Myra zostali bez pomoci.

Priatelia a rodina ju opisujú ako fit, zdravú, zábavnú a milú ženu. Nuriina kamarátka, Mena Tando, tvrdí, že 3. decembra jej mama dvoch dcér povedala, že mala pozitívny výsledok testu na Covid-19. Odkázala jej, že sa však nemusí ničoho obávať. Netrvalo dlho a pre starostlivú Nuriu museli prísť záchranári.

„Mala len kašel a trápila ju únava, inak tvrdila, že sa cíti fajn,“ tvrdí kamarátka Nurie. Štyri dni po pozitívnom teste sa však jej stav zhoršil. Mena si od kamarátky našla zmeškaný hovor, keď však volala späť nezdvihla jej to Nuria, ale jej dcéra Myra. Tá jej oznámila, že maminu museli previesť do nemocnice.  O 2:00 nad ránom v piatok 9. decembra Mena zistila, že Nuria zomrela. „Bol to pre mňa veľký šok, celý týždeň som sa s ňou rozprávala. Na túto správu som nebola pripravená,“ smutne dodáva Mena.

Staršia dcéra Erika spomína na chvíle, keď sa mamin stav zhoršil: „Nechcela spať sama, tak sme si do jej izby dali matrac. Počuli sme, že mala problémy s dýchaním, no snažili sme sa nepanikáriť, tvrdila, že sa cíti v poriadku.“ To čo zbadali, keď rozsvietili svetlo v izbe, ich však poriadne vyľakalo: „Mala fialové ruky i pery, a obrovské oči. Veľmi nás to znepokojilo.“ Sestry neváhali, okamžite volali sanitku. Mamina ich však opustila skôr, než záchranári stihli doraziť do nemocnice.

„Tak veľmi sme sa modlili aby bola silná a bojovala. Starala sa o nás a od malička nám bola tou najlepšou matkou. Bola všetkým, čo sme mali. Bola pracovitá, milá, starostlivá a vychovala nás s rešpektom. Naučila nás všetko, čo vieme. Som tým, kým som len vďaka nej,“ dojímalo opisuje svoju maminu mladšia dcéra Erika.

Nuriina dlhoročná priateľka, Elizabeth Neto, je zo straty rovnako zronená: „Obe sme sa do Spojeného kráľovstva presťahovali z Angoly pred 17 rokmi. Zoznámil nás spoločný priateľ. Odvtedy sme si boli naozaj blízke. Zúčastňovali sme sa rodinných osláv a svadieb. Je to pre mňa veľmi ťažké, snažím sa s tým vyrovnať.“

Nuriine dcéry obe stále študujú a nevedia, čo si počnú bez matky. Ich otec je od nich vzdialený tisíce kilometrov v ďalekej Angole. „Netušíme, ako zaplatíme náklady za pohreb, sme naozaj stratené,“ tvrdí Myra. Obe Nuriine priateľky, Elizabeth a Mena stránku Go Fund Me, aby pomohli dievčatám získať prostriedky na pohreb.

„Snažila som sa ju presvedčiť, aby sa dala zaočkovať, ale mala obavy. Na sociálnych sieťach čítala veľa vecí o možných následkoch vakcíny, ktoré by sa mohli prejaviť po rokoch. Veľmi mi chýba,“ dodáva smutná kamarátka Mena.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo