Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2021 06:00 | Šport | Futbal
Foto

Bývalý reprezentačný kouč Stanislav Griga zavesil trénerstvo na klinec: Končím!

Prednosť už majú iné športy! Bývalý výborný futbalista, kanonier na pohľadanie a tréner Stanislav Griga (60) začiatkom novembra oslávil okrúhlu šesťdesiatku. Ešte donedávna bol futbal jeho najväčšou lásku, ale v týchto dňoch sa vyjadril, že s trénovaním definitívne končí. V tomto náročnom povolaní už nemá žiadne výzvy a prenecháva ho mladším kolegom s odkazom, že nech sa teraz rozčuľujú oni.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Bývalého výborného futbalistu a renomovaného kouča zastihol nedávno Nový Čas v Bratislave počas tenisovej partičky s ďalšími trénerskými legendami Milanom Lešickým a Karolom Peczem.

Práve tento šport, golf, vnúčatá a záhrada mu v poslednom čase najviac vypĺňajú voľný čas. Jednoducho žije iným životom ako v minulosti, keď bol na prvom mieste iba futbal. A nesťažuje sa.

„Na futbal som však nezanevrel. Na štadióny síce chodím málo, ale v televízii ho pozerám. Ale už nie z profesionálneho hľadiska, ale ako fanúšik. Ak sa mi teda zápas nepáči, tak telku vypnem, ale pozerám niečo iné,“ vyjadril sa pre Nový Čas Stanislav Griga, ktorý bol známy ako impulzívny tréner, ktorý nerád prehrával.

Aj preto dával futbalu celú svoju energiu, ktorá mu po skončení vyčerpávajúcich sezón chýbala a cítil sa doslova vyšťavený. „Stalo sa, že som si počas trénerskej kariéry od futbalu na jednu-dve sezóny oddýchol. Energiu som chodieval načerpať do Indie, kde bolo súčasťou pobytu aj meditovanie. Kvôli pandémii som tam však už dlho nebol,“ prezradil bývalý reprezentačný kouč.

Na otázku, či by sa ešte nechal prehovoriť na nejaký angažmán, zareagoval jednoznačne. „Škoda sa o tom baviť aj hypoteticky. V šesťdesiatke dozrel čas. Už nemám žiadne výzvy. Nech sa teraz rozčuľujú mladí!“

Stanislav Griga je bývalý československý reprezentant a člen Klubu ligových kanonierov. Najlepšie hráčske roky strávil v Sparte Praha, Feyenoorde Rotterdam či Rapide Viedeň. Je jediný česko - slovenský hráč, ktorý dokázal streliť gól Realu Madrid aj Barcelone. Trénerskú kariéru začínal v Žiline a postupne trénoval Trenčín, Slovan, Dubnicu, Liberec, Spartu, Žižkov, Senicu, MIchalovce a v rokoch 2012 - 2013 aj slovenskú reprezentáciu. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: @Nový Čas, bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Pekári, cukrári a cestovinár otvorene: Výrobky zdražia! Ako to pocítia zákazníci?
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na ODSTÁVKU elektriny: Bez prúdu bude vyše 2000 domácností a firiem
Ilustračné foto
S teplom sa rozlúčte: Čaká nás iné trápenie! Čo predpovedajú meteorológovia?
Ilustračné foto
Tragédia v českom útulku: Ženu dohrýzol pes! Bojovala o život, vážnym zraneniam podľahla
Viete, kto je toto dievčatko?
Foto
FOTOHÁDANKA: Viete, kto je toto malé dievčatko s veľkými očami? Už od 6 rokov aktívne spieva!
(ilustračné foto)
Kupujete si lieky do zásoby? Úsmev vás prejde: AHA, čo riskujte!
Hviezdoslavovo námestie, Bratislava 25. 4. 2024 12.35 hod.: Čitateľ Nového Času odfotografoval oboch politikov pred bratislavskou reštauráciou
Váš Tip
Gröhling prichytený s Korčokom: Čo sa dialo v reštaurácii v centre Bratislavy?
Bojový dron
Situácia je vážna: Ukrajinská armáda hovorí o ťažkých bojoch! Kyjev sa spolieha len na jediné
 Štefan Slameník.
Foto
Štefana už 9 dní nik nevidel: Stalo sa niečo na železničnej stanici? Posledná STOPA!
(ilustračné foto)
Jazyk mladých: Pri týchto slovách sa rodičia len chytajú za hlavu! Rozumiete tínedžerom?
ilustračné foto
Napätie medzi krajinami narastá: KĽDR uskutočnila šialený krok! Príde reakcia?
(ilustračné foto)
Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch: Veľká komplikácia!