Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.11.2021 15:07 | Správy | Koronavírus

Očkovanie v Prešovskom kraji: Kde vám cez víkend podajú vakcínu? Po novom aj v týchto dvoch okresoch

Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude tento víkend pokračovať v očkovaní v nákupných domoch.

Zároveň sprístupní vakcináciu vo svojich veľkokapacitných očkovacích centrách. Okrem Prešova a Popradu opätovne už aj v Humennom. S vakcínou ale príde aj do okresov Stropkov a Vranov nad Topľou.

Ako informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, kraj má na víkend pripravených spolu 5 200 vakcín proti koronavírusu. „Cez víkend realizujeme očkovanie až na ôsmich rôznych miestach v 11 termínoch v piatich okresoch kraja. Takže opäť aktivizujeme všetkých, ktorí chcú prispieť ku kolektívnej imunite, odbremeneniu našich nemocníc a celkovo upokojeniu pandemickej situácii v kraji,“ uviedol v tejto súvislosti predseda PSK Milan Majerský.

PSK počas nadchádzajúcej soboty i nedele svoje očkovacie stanovištia znovu otvorí v nákupných domoch v Humennom, Prešove i Poprade. V sobotu 20. novembra budú očkovať v OC Avenue v Humennom a po oba víkendové dni v sobotu 20. a v nedeľu 21. novembra aj v OC Eperia Prešov a OC Max Poprad. Očkovanie nových záujemcov jednodávkovým Janssenom aj na počkanie tu bude v čase od 10:00 do 17:00. Kraj má na tento účel pripravených približne 1 500 vakcín.

Ďalších 2 500 dávok vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech bude pripravených v troch veľkokapacitných očkovacích centrách, ktoré budú pre záujemcov otvorené od 8:00 do 18:00. V sobotu 20. novembra v SOŠ technickej na Volgogradskej ulici v Prešove a v telocvični SPŠ techniky a dizajnu na Mnoheľovej ulici v Poprade budú očkovať prvou, druhou a treťou dávkou. V Prešove ale bude po 16:00 pre registrovaných umožnené aj vakcinovanie jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson. „V nedeľu 21. novembra sa po troch mesiacoch opätovne otvára veľkokapacitné centrum v telocvični Obchodnej akadémie na Komenského ulici v Humennom. Zaočkovať sa sem môžu prísť noví záujemcovia, ako aj čakatelia na 2. a 3. dávku vakcíny Comirnati od Pfizer/BioNTech,“ doplnila Jeleňová.

Kraj v spolupráci miestnymi samosprávami prvýkrát očkuje jednodávkovým Janssenom v Mestskej športovej hale na Daxnerovej ulici vo Vranove nad Topľou v sobotu 20. novembra od 10:00 do 17:00 a po oba víkendové dni v rovnakom čase aj v Mestskom kultúrnom stredisku na ulici Nový riadok v Stropkove. V sobotu je pripravených 300 vakcín Comirnati, v nedeľu rovnaký počet jednodávkových vakcín Janssen. „Kraj tento víkend otvára dočasné očkovacie miesta aj v dvoch okresných mestách vo Vranove nad Topľou a Stropkove, kde umožníme očkovanie s registráciou cez vlastný portál PSK a rovnako aj bez registrácie. Rozšírením ponuky očkovacích termínov tak reagujeme na súčasnú zložitú situáciu, ako aj dopyty zo strany miestnych samospráv, ktoré sa na nás obrátili s požiadavkou na zorganizovanie očkovania. Sme pripravení s vakcínou vyraziť všade tam, kde o ňu bude záujem,“ dodal Majerský.

Jeleňová pripomenula, že aktuálne je podávanie tretej dávky otvorené pre všetkých záujemcov od 18 rokov veku, ktorí sú po aplikovaní druhého očkovania minimálne šesť mesiacov a ľudí s oslabenou imunitou, ktorí sú minimálne štyri týždne po druhom očkovaní. Očkovanie v centrách PSK bude realizované s registrovaním aj bez prihlásenia, a to prioritne medzi 8:00 až 9:00. Kraj ale apeluje na verejnosť, že v prípade zmienených očkovacích termínov je dobré využiť možnosť registrovania cez štátnu čakáreň a cez portál www.psk-ockovanie.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol sa vzoprel rakovine: Bez TEJTO ženy by to nezvládol, nová FOTO hovorí za všetko
Hustá pena je základ, Lucia to zvládla na jednotku.
Foto
Tromfla všetkých mužov: Najlepším výčapníkom je táto kráska! Lucia vyhrala prestížnu súťaž
Matúš je otcom rozkošnej dcérky Ney.
Foto
Kolárovský exkluzívne: PRVÁ spoveď po prepustení z liečebne! O drsnom režime aj malej dcérke
Aktualizované
Obrovská rodinná dráma! Muža našli mŕtveho, žena s deťmi skončili v nemocnici
Peter Pellegrini (Hlas)
Pellegrini čelí prvej veľkej skúške: Mal by sa začať krotiť, tvrdí Hrabko
Rodičov obvinených z týrania pustili z väzby.
Foto
Šokujúci verdikt súdu: Rodičov obvinených z týrania detí pustili z väzby! Má to však háčik
Bratislava - Dúbravka 26. 4. 2024 9.21 hod. Líder SNS usilovne čistil chodníky od zeminy.
Foto
Andrej Danko zametal Dúbravku: Ukázal aj zlomený zub! Starostovi dal takýto sľub
Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom Najvyššieho súdu Jánom Šikutom to vrie.
Prestrelka medzi Ficom a predsedom Najvyššieho súdu: Čo si vyčítajú?
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť