Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2021 08:00 | Správy | Domáce správy

Zahynulo 12 ľudí, šofér autobusu Vladimír bol po strašnej havárii rok na PN: Pre desivé spomienky skončil s prácou

Ich trápenie pokračuje, rany nezahojil ani čas. Ani po dvoch rokoch nevedia pozostalí obetí havárie autobusu pri Nitre, kto môže za smrť ich najbližších.

V osudný deň 13. novembra 2019 sa na tzv. ceste smrti autobus zrazil s nákladiakom. Bilancia bola hrozivá: zahynulo 12 ľudí, z toho 4 maloleté deti. Pokoj po strašnom nešťastí nenašli nielen zúfalí pozostalí, ale ani vodič autobusu Vladimír (68). Ten sa rozhodol dať svojej profesii navždy zbohom. Pre Nový Čas prvýkrát od jednej z najtragickejších dopravných nehôd v histórii Slovenska prehovorila jeho manželka.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Presne pred dvoma rokmi sadol vodič autobusu Vladimír (68) za volant tak ako po iné dni. Z Nitry viezol domov do Kolíňan a Jelenca najmä študentov. Nič nenasvedčovalo tomu, že po pár kilometroch sa stane jedna z najväčších tragédií v dejinách Slovenska. Všade sa ozývala vrava detí i dospelých, Vladimír sa sústredil na cestu, keď sa zrazu pred ním objavilo nákladné auto naložené kameňom. Skúsený vodič strhol volant, aby sa vyhol čelnej zrážke.

Obrovské vozidlá sa zrazili bokom a autobus sa prevrátil. Stačil okamih a 12 životov navždy vyhaslo v troskách autobusu. Vladimír bude mať tieto chvíle navždy pred očami, nikdy sa toho nezbaví. „My sa tej téme vyhýbame, nehovoríme o tom,“ povedala pre Nový Čas jeho oddaná manželka. Povolanie, ktoré robil celý svoj život, po tejto tragédii zavesil na klinec. Po tom, čo sa stalo, už ďalej nemohol.

„Rok bol na maródke a potom sa už nevrátil,“ dodala jeho milujúca žena. Ani na miesto nešťastia nedokázal ísť. „Vyhýbame sa všetkému okolo toho, ako sa len dá, je to pre nás veľmi ťažké. Pre pozostalých to musí byť hrozné,“ dodá s tichým hlasom.

 

Dočkajú sa vinníka?

Vyšetrovanie tejto tragickej nehody akoby uviazlo na mŕtvom bode. Po tom, čo bol obvinený vodič nákladného auta Július (61), prokurátor vrátil spis na doplnenie polícii. Ten dostal do rúk nový vyšetrovateľ.

„Vo vyšetrovaní prípadu prebiehajú ešte výsluchy poškodených, pričom sa upresňujú škody uplatňované v predmetnom trestnom konaní v súvislosti s dopravnou nehodou. Následne budú hneď vykonané preštudovania vyšetrovacieho spisu s jednotlivými oprávnenými osobami. Za predmetný skutok kvalifikovaný ako prečin všeobecného ohrozenia je vznesené obvinenie jednej osobe,“ uviedla Renáta Čuháková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre. A tak pozostalí stále čakajú. Na spravodlivosť, na verdikt, ktorý konečne odhalí, kto alebo čo môže za smrť ich milovaných...

Otvoriť galériu

Cesta smrti

Úsek, na ktorom k nešťastiu došlo, je známy mnohými nehodami. Preto si vyslúžil názov „cesta smrti“. Pri jednej z najtragickejších dopravných nehôd v histórii Slovenska prišlo o život 12 ľudí, ďalších 17 utrpelo zranenia. V autobuse jazdiacom na prímestskej linke Nitra - Jelenec sa viezli najmä mladí ľudia, ktorí sa vracali domov zo škôl. Do autobusu neďaleko Malanty narazilo nákladné auto, ktoré sa pri schádzaní z kopca podľa svedkov rozkývalo, stratilo rovnováhu a prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s autobusom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol sa vzoprel rakovine: Bez TEJTO ženy by to nezvládol, nová FOTO hovorí za všetko
Matúš je otcom rozkošnej dcérky Ney.
Foto
Kolárovský exkluzívne: PRVÁ spoveď po prepustení z liečebne! O drsnom režime aj malej dcérke
Peter Pellegrini (Hlas)
Pellegrini čelí prvej veľkej skúške: Mal by sa začať krotiť, tvrdí Hrabko
Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
(ilustračné foto).
Podlo oklamal známu influencerku a potom ju pripravila o život: Čo za tým bolo?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov