Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.11.2021 21:02 | Šport | Hokej
Foto

Gríger verí, že nám toto víťazstvo dodá sebavedomie do ďalších zápasov, Pardavý nechce preceňovať výsledok

Slovenská hokejová reprezentácia dnes podvečer až prekvapivo vysoko zdolala švajčiarsky výber, a to pomerom 7:1. Síce prvé dve tretiny naznačovali dramatickú koncovku duelu, no v záverečnom dejstve sme piatimi presnými zásahmi „rozobrali" Helvétov a fantasticky spôsobom sme vkročili do Nemeckého pohára.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Do súboja sme pri tom išli vo veľmi oklieštenej zostave, pretože len pár hodín pred úvodným vhadzovaním boli dvaja naši reprezentanti pozitívne testovaní a ich spolubývajúci museli zostať v karanténe. Tréner Craig Ramsay (70) tak musel točiť len tri formácie a jednou z hlavných hviezd zápasu bol Dávid Gríger (26), ktorý pôvodne zaznamenal hetrik, no o záverečný gól ho štatisti po zápase obrali. 

„Je to super, verím, že nám to vleje takú energiu a sebadôveru do ďalších zápasov, čo nás čakajú. Pred zápasom to bolo hektické a ešte hodinu a trištvrte pred ním sme nevedeli, či vôbec budeme hrať. Ale všetci sme profesionáli a pristúpili sme k tomu veľmi zodpovedne. Super, že sme to zvládli aj za chlapcov, ktorí nemohli nastúpiť. Hrali sme na tri formácie, bolo to náročné, Švajčiari celý zápas veľmi dobre korčuľovali. Po prvej tretine to bolo lepšie, boli sme v tempe a snažili sme sa hrať jednoducho a nedávať im šance po našich chybách. Super, že sme to takto zvládli, tešíme sa," skonštatoval 26-ročný útočník českého Liberca.

Emócie naopak mierne krotil asistent hlavného kormidelníka Ján Pardavý (50). „V kontexte toho čo sa stalo je to veľmi dobrý výsledok, no netreba ho preceňovať, dali sme dva góly do prázdnej bránky. Celkovo to bol veľmi ťažký zápas. Mali sme dobrý začiatok, no od nejakej polovice prvej tretiny sme boli pod tlakom a v presilovkách i hre 5 na 5 sme sa nedokázali vyrovnať s forčekingom Švajčiarov. Boli všade a my sme strácali dosť ľahkých pukov v našom pásme.

„V druhej tretine nám pomohli presilové hry, ktoré sme síce nehrali dobre, ale boli sme viac na puku a v útočnom pásme. V tretej tretine sme boli určite lepší, mali sme dobrý pohyb a boli sme silní v práci s hokejkou. Získali sme veľmi veľa pukov. S Rusmi to bude niečo podobné, vždy sem donesú mladý tím, nie je to inak ani teraz. Sú veľmi šikovní, korčuliarski dobre pripravení." 

Cenu za najlepšieho slovenského hráča stretnutia si odniesol talentovaný debutant Filip Mešár (17), ktorému dnes zápas náramne chutil. „Veľmi som si to užil. Hral som v prvej útočnej formácii aj presilovky a mal som okolo seba výborných hráčov, ktorí ma celý zápas podporovali. Celý tím sme bojovali a išli sme si za cieľom vyhrať. Som hrdý na každého, ukázali sme, že sme výborný tím. Som rád, že som takto ukončil môj prvý zápas v A-tíme. Som rád za asistenciu pri góle Miša Krištofa, ale musím byť razantnejší a presnejší v zakončeniach, lebo aj dnes som mal dosť striel."

Až štyri kanadské body (1+3) si na svoje konto pripísal center prvej formácie Michal Krištof (28). „Na to, čo sa udialo dnes poobede, to dopadlo výborne. Nie každý deň vyhráme nad Švajčiarmi o šesť gólov. Musíme pochopiť, prečo sme vyhrali. Hrali sme zodpovedne, spolu ako tím a keď budeme hrať takto, nemáme sa čoho báť a môžeme vyhrať so všetkými. V prvej tretine bolo náročné si zvyknúť na hru na tri formácie, dôležité bolo, aby sme nemali dlhé striedania. Cez druhú a tretiu tretinu to už bolo fajn," uzatvára zápasové hodnotenia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, KSch / TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?