Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2021 02:00 | Správy | Zahraničné správy

Raper Travis Scott čelí žalobám za šialenstvo na koncerte: Najmladšia obeť festivalu mala 14 rokov

Nedbalosť, neopatrnosť a ľahkomyseľnosť obžalovaných! To podľa Kristiana Paredesa (23) ako účastníka festivalu môže za piatkovú tragédiu na hudobnej akcii Astroworld v americkom Houstone.

Vo svojej žalobe žiada vyše 860-tisíc eur ako odškodné za zranenia od organizátorov podujatia, rapera Travisa Scotta (30) a jeho hosťa rapera Draka (35).

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Jeho sila, tlačiaca sa k pódiu, však zranila 300 osôb a pripravila 8 ľudí o to najcennejšie – ich životy. Polícia identifikovala sedem z nich. Najmladší bol iba 14-ročný chlapec.

 

Nevrátil sa do hotela

Otvoriť galériu
Axel Acosta
Zdroj: fb

Axel Acosta († 21) iba pred mesiacom oslávil svoje 21. narodeniny. „Axel bol podľa všetkého mladým mužom so žiarivou budúcnosťou. V tento veľmi smutný deň prajeme úprimnú sústrasť jeho rodine,“ informovala Univerzita v Západnom Washingtone, kde nebohý študoval počítačovú vedu.

Osudným sa mu stal raperov koncert, na ktorý z Washingtonu cestoval celkom sám. Jeho otec si o syna začal robiť starosti, keď sa po koncerte nevrátil do hotela.

Snúbenicu bránil vlastným telom

Otvoriť galériu
Danish Baig
Zdroj: fb

Danisha Baiga († 27) z Dallasu ušliapal panikou zachvátený dav. „Bol nevinnou mladou dušou, ktorá vždy uprednostňovala ostatných pred sebou. Bol tvrdo pracujúcim mužom, ktorý miloval svoju rodinu a staral sa o nás,“ plakal za svojím bratom Basil.

Jeho oddanosť rodine a blízkym sa opäť ukázala, keď pred účastníkmi hudobnej akcie Astro chránil snúbenicu Oliviu svojím telom. Podľa rodiny Baiga je raper a jeho tím za všetko zodpovedný. Scott údajne neprerušil svoje vystúpenie, hoci ľudia kričali, aby prestal. „Dovolil to. Toto bol krvavý kúpeľ a všetko to je na jeho rukách,“ vyhlásil Basil.

Priatelia na život a na smrť

Otvoriť galériu
Jacob Jurinek
Zdroj: fb

Futbaloví spoluhráči zo strednej školy a najlepší priatelia Jacob Jurinek († 20) a Franco Patino († 21) sa vybrali na koncert, pričom netušili, že domov sa už nikdy nevrátia. Život vysokoškolských študentov však preťal tragický koncert.

Zdrvujúcu správu o úmrtí Franca sa jeho otec dozvedel počas služobnej cesty v Londýne, keď mu v noci zavolal lekár. „Doktor nám oznámil správy, že náš syn zomrel,“ uviedol zarmútený Julio Patino. Rovnaký odkaz si vypočuli aj rodičia Jacoba, ktorí teraz potrebujú čas na vyrovnanie sa s tragickým koncom ich syna.

Odtancovala do neba

Otvoriť galériu

Nadaná stredoškoláčka Brianna Rodriguez († 16) milovala pohyb a tanec. „Teraz si pretancuje cestu k nebeským bránam,“ spomínajú jej najbližší. Ako večný živel si ju bude pamätať aj jej spolužiačka Julia zo školského tanečného tímu. „Bola jednou z našich najlepších tanečníc. Náš najväčší povzbudzovač,“ opísala zosnulú tínedžerku.

Najmladšia obeť bola hviezdou bejzbalu

Otvoriť galériu
John Hilgert
Zdroj: ig

John Hilgert († 14) bol prvákom na strednej škole Memorial High School (MHS) v Houstone. V pamäti spolužiakov, rodiny a blízkych navždy zostane ako šikovný a talentovaný hráč bejzbalu. „John urobil obrovský dojem na každého, kto sa s ním stretol a vždy si ho pamätali. Aj ja mám spomienky na Johna, ktoré nikdy nezabudnem,“ napísal na sociálnej sieti jeho bejzbalový tréner Justin Higgs.

Rovnako populárny bol aj v škole, kde sa tešil priazni všetkých študentov. „Je to príšerná strata, a celá jeho MHS rodina dnes smúti,“ uviedol hovorca školy.

Sníval o práci v pohraničnej hliadke

Otvoriť galériu
Rodolfo Pena
Zdroj: fb

Rodolfo Pena († 23) cestoval s priateľmi na festival päť hodín z mesta Laredo do Houstonu. Jeho cesta však nemala šťastný koniec. Dav ovplyvnený burcovaním rapera na pódiu, pripravil Rodolfa o život. Osudným sa mu stal infarkt, pričom mladíkovi nebolo pomoci. Podľa denníka USA Today mladík, ktorý si privyrábal ako model, sníval o práci v pohraničnej hliadke.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ktt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove. Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Muž na FOTO si mal zarobiť na poriadny problém: Pátra po ňom bratislavská polícia!