Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2021 11:17 | Šport | Hokej
Foto

Tragická paralela v rodine Pašekovcov: Otec ( † 38) aj syn ( † 36) spáchali samovraždu

Neuveriteľná paralela! Žiaľ, tragická. Pred 23 rokmi, 14. marca 1998, našli mŕtveho vtedajšieho vtedajšieho prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), strieborného medailistu zo ZOH 1984 v Sarajeve a majstra sveta z roku 1985, Dušana Pašeka ( † 38).

Fotogaléria
20
fotiek v galérii

Tragickú smrť oficiálne uzavreli ako samovraždu. "Ceco", inak bývalému československému reprezentantovi nepovedali, sa zastrelil. Smrť večne usmiateho človeka a veľkého optimistu vtedy šokovala celý svetový šport. Nikto neveril, že sa Pašek zastrelil sám.

Ubehlo viac ako 23 rokov a rodinou Pašekovcov otriasla ďalšia zdrvujúca správa. "Cecov" syn, Dušan Pašek ml.  ( † 36) je mŕtvy! Podľa našich informácii spáchal generálny riaditeľ tímu Bratislava Capitals samovraždu. Rovnako ako jeho otec! Stalo sa tak navyše iba dva dni po tom, čo zomrel mladý útočník tímu Bratislava Capitals Boris Sádecký ( † 24).

K hokeju ho priviedol otec

Dušan ml. otca vnímal vždy ako veľkého a silného človeka. „Vždy bol môj vzor a aj bude. Mama hovorila, že keď som bol malý, pozeral som otcove zápasy s hokejkou v ruke a korčuľami na nohách som rezal doma koberce. Takže moja cesta k hokeju bola prirodzená,“ spomínal si kedysi Dušan na svojho otca.

Obaja začínali v Slovane

Dušan Pašek st.

Pašek st. strávil väčšinu kariéry v bratislavskom Slovane. V jeho drese sa v sezóne 1978/1979 tešil z historického zisku majstrovského titulu v českosloven­skej lige.

Zahral si aj v zámorskej NHL, v ktorej si v ročníku 1988/1989 obliekal dres Minnesoty North Stars. Predviedol sa aj na európskych klziskách vo švajčiarskych tímoch HC Lugano, Ambri Piotta, talianskom Assiagu či vo fínskom mužstve KalPa Kuopio. Roky patril k oporám československej reprezentácie, s ktorou okrem zlata z pražských MS 1985 získal aj striebro na ZOH 1984 v Sarajeve. Strieborné medaily vybojoval na MS 1982 vo Fínsku, MS 1983 v Nemecku a z MS 1987 v Rakúsku si odniesol bronz.

Do Siene slávy slovenského hokeja Dušana Pašeka uviedli v roku 2007. Jeho uvedenie bolo aj symbolické, lebo počas kariéry nosil dres s číslom 22 a stal sa práve 22. členom slovenskej hokejovej dvorany slávy.

V súkromí prežil hokejista dve veľké lásky. Prvá manželka Alexandra mu priviedla na svet syna Dušana a dcéru Alexandru. Manželstvo však nevyšlo a športovec sa neskôr oženil znova. S druhou manželkou Ľubicou Mruškovičovou mali syna Dominika.

Dušan Pašek ml.

Dušan Pašek ml. bol odchovanom bratislavského hokeja. V seniorskom mužstve debutoval v sezóne 2003/2004, kedy nastúpil na 29 zápasov. V nasledujúcej sezóne 2004/2005 nastúpil na 18 zápasov a so Slovanom Bratislava sa tešil zo zisku majstrovského titulu. Od ročníka 2006/2007 bol hráčom Skalice. Strávil tam 3 sezóny. Potom sa presunul do Košíc, kde sa dohodol na zmluve s HC. V zápase proti Banskej Bystrici 23. novembra 2010 zaznamenal svoj prvý hetrik v extralige. Jeho výkony v tejto sezóne boli ovplyvnené zranením, keď kvôli zlomenine kľúčnej kosti chýbal na ľade dva mesiace.Na konci sezóny sa tešil zo zisku svojho druhého majstrovského titulu. Vo februári 2016 sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru kvôli dlhodobým zdravotným problémom. Neskôr sa stal generálnym riaditeľom tímu Bratlava Capitals.

Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť