Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.11.2021 10:33 | Šport | Futbal

Krídelník Slovana Aleksandar Čavrič pred duelom v Gibraltári: Chceme zostať v hre o postup

Futbalisti Slovana Bratislava chcú potvrdiť víťazstvom na pôde gibraltárskeho Lincolnu Red Imps vo štvrtkovom 4. kole Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 ambície postúpiť do jarnej vyraďovačky.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. v predchádzajúcom 3. kole zdolali doma outsidera 2:0, výkonom síce neoslnili, ale nepríjemného súpera napokon zlomili v druhom polčase. Duel F-skupiny má na Victoria Stadium výkop o 18.45 SEČ a vysielať ho bude v priamom prenose RTVS.

Slovan sa na duel EKL naladil ligovým triumfom 3:2 v Trenčíne. "Víťazstvo z Trenčína je veľmi dôležité nielen pre ligovú tabuľku, ale aj v rámci prípravy na európsky zápas. Mentálne nám veľmi pomohlo a zároveň naznačilo, čo nás môže čakať v Gibraltári. Aj Lincoln vie hrať futbal a jeho hra nie je založená len na bránení. Rovnako ako v Trenčíne sa bude hrať na umelej tráve, čo je vždy v niečom iné, no nevnímam to ako nejaký problém. My sa jednoducho musíme adaptovať na všetko, čo nás tam čaká, vrátane povrchu," povedal pre klubový web krídelník Aleksandar Čavrič.

Slovenský majster je v tabuľke F-skupiny so 4 bodmi tretí a po štvrtku si môže polepšiť. Prvý PAOK so 7 bodmi hostí druhý FC Kodaň so 6 bodmi, v minulom kole Gréci využili vylúčenie Dánov a na ich pôde vyhrali 2:1. Štvrtý Lincoln je zatiaľ bez bodu. "Chceme zostať v hre o postup. Je to naša veľká túžba a na ihrisku urobíme maximum, aby sme ju pretavili do reality. V takýchto zápasoch platí, že čím dlhšie nedáte gól, tým to máte ťažšie. Aj doma sme videli, že Lincoln si postupom času vytvoril dve šance, a ak by ich využil, mohol byť zápas úplne iný. Máme to v čerstvej pamäti a uvedomujeme si, že musíme k všetkým herným situáciám pristúpiť maximálne zodpovedne. Bude veľmi dôležité využívať naše príležitosti a dávať si pozor aj pri bránení, pretože súper vie byť vpredu nebezpečný," dodal 27-ročný Srb.

Dá sa povedať, že súperi sa dokonale poznajú, v tejto sezóne si totiž proti sebe zahrajú už štvrtýkrát. "Belasí" vyradili Lincoln v 3. predkole Európskej ligy, v Gibraltári zvíťazili 3:1 po góloch Gurama Kašiu, Jaromíra Zmrhala a Ezekiela Hentyho. V domácej odvete sa zrodila remíza 1:1, keď za Slovan skóroval Zmrhal. Tréner Weiss po domácom zápase v skupine s Lincolnom povedal, že v odvete budú domáci hrať mimoriadne oduševnene a budú chcieť získať prvé body. Očakáva tak iný duel ako pred troma týždňami s náročným trojbodovým imperatívom: "Len tri body nám dávali nádej v ťažkej skupine, keď PAOK vyhral vonku, čím sa to viac-menej skomplikovalo, má viac bodov ako som možno predpokladal. My musíme vyhrať vonku, čo nebude jednoduché, v Lincolne to bude úplne iný zápas. Vieme, čo nás tam čaká, čo sa týka prostredia či umelej trávy. Musíme vyhrať v Lincolne a potom zdolať PAOK, aby sme v poslednom kole mali šancu. Vieme hrať lepšie a verím, že budeme hrať lepšie."

Duel povedú rozhodcovia zo Švédska, hlavnému Kristofferovi Karlssonovi budú na čiarach asistovať krajania Niklas Nyberg a Daniel Yng.

Hoci viacero klubov si vo štvrtok môže zaistiť umiestnenie na prvých dvoch priečkach tabuliek, istý postup do jarného osemfinále si môže vybojovať len belgický Gent. Ten je ako jediný tím v skupinách stopercentný a ak zopakuje doma víťazstvo nad Partizanom Belehrad, postúpi medzi elitnú šestnástku. V nej si účasť vybojujú priamo len víťazi skupín, druhé tímy o ňu absolvujú baráž s tretími zo skupín Európskej ligy.

Zaujímavé bude sledovať, či sa doma AS Rím podarí revanšovať nórskemu Bodö/Glimt za zahanbujúcu prehru 1:6 na pôde súpera. Nórsky šampión sa stal prvým tímom, ktorý mužstvu vedenému portugalským trénerom Josem Mourinhom strelil šesť gólov. "Pozitívne po tejto prehre je, že už sa ma nikto nebude pýtať, prečo nemením zostavu," vyjadril sa Mourinho po najťažšej prehre vo svojich 1008 dueloch na poste hlavného trénera. Na rotáciu hráčov a dopriatie oddychu tradičným oporám doplatil v 3. kole aj Tottenham. Jeden z favoritov celej súťaže je momentálne v G-skupine až na treťom mieste po prehre 0:1 na pôde Vitesse Arnhem, za ktorý odohral celý duel slovenský stredopoliar Matúš Bero. Spurs sa môžu Vitesse revanšovať už pod vedením nového kouča, keď Nuna Espirita Santa nahradil Antonio Conte.

      F-skupina - 4. kolo:
      Lincoln Red Imps - ŠK SLOVAN BRATISLAVA
/štvrtok 4. novembra o 18.45 h, Victoria Stadium, Gibraltár, Dvojka RTVS/
      rozhodcovia: Kristoffer Karlsson - Niklas Nyberg, Daniel Yng (všetci Švéd.)
      tabuľka F-skupiny:
      1. PAOK Solún            3 2 1 0 5:2 7
      2. FC Kodaň              3 2 0 1 7:4 6
      3. ŠK SLOVAN BRATISLAVA  3 1 1 1 4:4 4
      4. Lincoln Red Imps      3 0 0 3 1:7 0
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!