Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2021 15:55 | Správy | Zahraničné správy

Čo sa to v Česku deje? Už tretí mŕtvy po policajnom zásahu v tomto roku: Objasnili príčinu smrti muža († 27)

Smrť dvadsaťsedemročného muža, ktorý zomrel minulý týždeň v Plzni krátko po zadržaní políciou, nesúvisela s policajným zákrokom, ale zrejme s predávkovaním drogami.

Vyplýva to z predbežných výsledkov pitvy, oznámila v pondelok ČTK policajná hovorkyňa Ivana Jelínková. Prípadom sa kriminalisti ďalej zaoberajú.

Mladý muž zomrel 27. októbra ráno po tom, ako ho zadržala polícia. Predtým sa v štvrti Bolevec dobýval do jedného domu, napadol svojho príbuzného a potom aj privolaných policajtov. Polícia použila bližšie nešpecifikované donucovacie prostriedky. Zadržaný nejavil známky zranenia, ale po chvíli skolaboval a nepodarilo sa ho oživiť ani polícii, ani privolaným záchranárom. Vyšetrovatelia nariadili pitvu, ktorej predbežné výsledky teraz dostali. "Z tejto správy vyplýva, že nie je príčinná súvislosť medzi smrťou a použitím donucovacích prostriedkov zo strany policajtov, ktorí dotyčného obmedzili na osobnej slobode. Z predbežných výsledkov súdnej pitvy vyplýva, že smrť nastala v dôsledku predávkovania návykovými látkami," konštatovala Jelínková.

Tento rok to nie je v Česku prvý prípad, čo pri policajnom zásahu alebo po ňom niekto zomrel. Policajti 19. júna zasahovali v Tepliciach kvôli potýčke dvoch mužov, ktorí tiež poškodzovali cudzie autá. Štyridsaťšesťročný muž potom zomrel v sanitke. Následne sa konalo niekoľko demonštrácií, vyšetrenie udalosti žiadalo množstvo tuzemských i zahraničných organizácií. Minulý týždeň polícia zverejnila závery pitevnej správy, podľa ktorej medzi zákrokom policajtov a úmrtím muža nie je súvislosť a smrť muža priamo súvisela s intoxikáciou pervitínom.

Po potýčke a následnom zásahu strážnikov v Březnici na Příbramsku zomrel tento rok v auguste 24-ročný muž. Polícia v septembri oznámila, že podľa súdneho lekára bol príčinou úmrtia opuch mozgu spôsobený úrazom. Mechanizmus vzniku zranení je predmetom ďalšieho znaleckého skúmania. Tragickej udalosti predchádzalo podľa polície fyzické napadnutie medzi štyrmi ľuďmi. K potýčke boli privolaní strážnici, ktorí pri zásahu použili slzotvorný prostriedok. Mladík upadol do bezvedomia a neskôr v nemocnici zomrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Peter Pellegrini
Prieskum ukázal kto je najdôveryhodnejším politikom: Je ním náš nový prezident?
Šatan mal zaujímavú spoločnosť: Aha, ako fandil Danko so svojou misskou!
Známe tváre nám ukázali svoje milované mamy a prezradili, čo si na nich najviac vážia.
Foto
Známe tváre odhalili vzácne spomienky: Prečo zbožňujeme naše milované mamičky!
(Ilustračné foto)
Váš Tip
Študenti z Oravy natočili reportážne video o zemiakoch: Sily si zmerajú s víťaznými príspevkami zo 43 krajín!
Slovensko - Kazachstan ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Viete, čo robiť, keď stretnete medveďa? Tieto veci by ste si mali všímať
Bývalá svetová jednotka zvádza ťažký boj: Mám rakovinu, môže za to tenis!
Jasmina priznala, že k hokeju trošku privoňal aj jej syn Sanel.
Foto
Hokeju a našim chlapcom fandí aj Jasmina, no jedno ju mrzí: TRPKÝ odkaz Slovákom!
Na snímke poskytnutej NASA je slnečná erupcia, ako je vidieť na jasnom záblesku v pravom dolnom rohu, ktorú 9. mája 2024 zachytilo observatórium NASA Solar Dynamics Observatory.
Foto
Slnko ukazuje svoju silu: Ďalšia geomagnetická búrka! Pripravte sa na divadlo na nebi, kedy to príde?
(ilustračné foto)
Porušenie moratória či volebnej kampane: Ministerstvo eviduje viacero podnetov
Bazilika sv. Mikuláša v Trnave.
Váš Tip
Mimoriadne vzácny objav v Trnave: Pri oprave fasády baziliky sv. Mikuláša objavili takýto artefakt!
Apríl 2024: Premiéra dokumentu o veľkolepej kariére skupiny Bon Jovi.
Jon Bon Jovi už 35 rokov ľúbi jednu ženu: Nikdy som nebol svätý, ale nebol som ani hlupák