Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2021 12:35 | Šport | Tenis

Nejasnosti pred Australian Open: Budú nakoniec hrať aj nezaočkovaní?

Neočkovaní tenisti proti koronavírusu sa možno predsa len budú môcť predstaviť na budúcoročnom Australian Open v Melbourne, no budú musieť splniť náročné podmienky.

Vstupné víza do Austrálie im udelia len v prípade, ak podstúpia 14-dňovú karanténu v špeciálnom hotelovom zariadení pred začiatkom prvého grandslamového turnaja sezóny. Ten sa v Melbourne Parku uskutoční v dňoch 17.- 30. januára 2022. Plne zaočkovaní hráči túto karanténu na rozdiel od tohtoročného turnaja v austrálskom štáte Victoria nemusia podstúpiť.

Zmena v rétorike organizátorov zatiaľ nie je oficiálna. Pochádza z uniknutého emailu vedenia WTA, ktorý bol adresovaný jej Hráčskej rade. Informovali o tom nezávisle od seba denníky The Age a New York Times.

Cítime potrebu kontaktovať vás všetkých, aby sme objasnili zavádzajúce informácie, ktoré nedávno rozšírili ostatné strany o podmienkach, ktoré budú hráči nútení znášať na Australian Open. V ostatnom čase pravidelne komunikujeme s tímom Tennis Australia a máme dobré správy. Očakáva sa, že v budúcom mesiaci dosiahne štát Victoria zaočkovanosť 90 percent dospelej populácie, a to umožní výrazne zlepšiť podmienky pre hráčov na Australian Open," píše sa v uniknutej emailovej správe.

Tennis Australia vo vyhlásení uviedol, že stále rokuje s vládnymi predstaviteľmi o podmienkach pre hráčov, ktorí pricestujú do Austrálie v súvislosti so začiatkom novej tenisovej sezóny. Prvých očakávajú už začiatkom decembra. Všetkých povzbudilo uvoľnenie obmedzení za posledný týždeň. Veríme, že budeme môcť usporiadať náš obľúbený grandslamový turnaj za podmienok, ktoré už budú veľmi podobné tým spred pandémie koronavírusu," uvádza sa vo vyhlásení najvyššej austrálskej tenisovej autority.

Minister športu štátu Victoria Martin Pakula vyhlásil, že hráči sa v dostatočne včas dozvedia, aké podmienky ich čakajú v súvislosti so vstupom do Austrálie a ich prípadnou účasťou na Australian Open. Austrália sa chystá otvoriť svoje medzinárodné hranice prvýkrát po viac ako 18 mesiacoch. Bude to však postupný proces v závislosti od zaočkovanosti obyvateľstva v jednotlivých štátoch krajiny.

Debata o vakcinácii rozdelila aj tenistov na profesionálnych okruhoch na dva rozdielne tábory. Zatiaľ čo svetová jednotka a 9-násobný šampión Australian Open Srb Novak Djokovič tvrdí, že zaočkovať sa je osobná voľba každého človeka, a tak to má aj zostať bez ohľadu na tlaky z okolia, bývalý svetový hráč číslo 1, Brit Andy Murray má iný názor. Podľa Murrayho je vakcinácia povinnosť každého človeka, ktorý chce konať dobro v prospech väčšiny. Preto by mala byť povinne nariadená.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy