Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Ultrarýchly doručovateľ (nie len) jedla

Foodpanda vie, čo Slovákom chutí. Vyše 2000 klientov a viac ako 6000 objednávok za pár týždňov pôsobenia u nás prezrádza, že najviac ľúbime burgre.

Za nimi nasleduje pizza a suši. „Zatiaľ najväčšou bola objednávka 14 obedov, za ktorú klient zaplatil 92 eur,“ hovorí Filip Fingl, generálny riaditeľ foodpanda Slovensko.

Foodpanda je pre väčšinu z nás nová značka. Na Slovensku začala aktívne pôsobiť len 7. septembra 2021. Opiera sa však o bohaté medzinárodné skúsenosti, keďže túto značku poznajú zákazníci v 13-tich krajinách z celého sveta, kde pôsobí v 400 mestách a spolupracuje s vyše 115 000 reštauráciami.

Aj vďaka týmto skúsenostiam sa foodpanda pod Tatrami rýchlo udomácňuje. Novú úroveň doručovania ponúka už v desiatich najväčších mestách Slovenska – v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Martine, Nitre, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a v Žiline.

Otvoriť galériu

Doručovateľ hrdina: Doručí čokoľvek, čo sa doručí dá, až k dverám a rýchlo

Keď Holanďan Niklas Östberg pred desiatimi rokmi uviedol do života svoju víziu, možno ani netušil, že z jeho online donáškovej služby, ktorú založil v nemeckom Berlíne, sa stane medzinárodný gigant Delivery Hero, pôsobiaci vo viac ako 50-tich krajinách sveta na štyroch kontinentoch.

Heslo skupiny Delivery Hero znie: Doručiť čokoľvek, čo sa doručiť dá, až k dverám v čo najkratšom čase. Jedlo, kvety, drogériu, hračky, granuly pre psieho miláčika. Kedykoľvek.

Otvoriť galériu

Jedlo a tovar z blízkej lokality

Doručovacím hrdinom na Slovensku je foodpanda. Jej kľúčovým poznávacím znakom je ultrarýchlosť.  Dosahuje ju vďaka prepracovanému systému, ktorý umožňuje flotile kuriérov doručiť objednávku takmer okamžite. Princípom systému je doručovať to, čo ponúka miestna lokalita a miestni obchodníci. Práve to umožňuje maximálnu rýchlosť a flexibilitu doručovania. „Nie sme len klasická donášková služba na rozvoz jedla, našou víziou je byť k dispozícii tam, kde náš zákazník býva či pracuje, so všetkým, na čo si spomenie, že mu v danej chvíli chýba – či to už bude jedlo alebo nákup. Objednávky chceme doručovať v horizonte niekoľkých minút. Ľuďom tak prinášame čas na čas,“ hovorí Filip Fingl.

Otvoriť galériu

Spolupráca s Tesco Stores donášky ešte viac zrýchli

Streda, 20. októbra 2021, prinesie nový impulz pre ešte väčšie zrýchlenie a vylepšenie „quick commerce, ultra rýchlych doručovacích služieb: foodpanda otvára prvých 11 obchodov v rámci spolupráce s Tesco Expres v Bratislave.

Od stredy 20. októbra 2021 foodpanda čas doručenia ešte viac skracuje. V spolupráci s Tesco Expres v Bratislave otvára prvých 11 obchodov, ktorými vylepší „quick commerce“ – službu, ktorú je možné využívať cez web aj aplikáciu v telefónoch.

Možnosť expresne rýchleho vybavenia objednávky prichádza v správnom čase. Veď nič nevie pri vianočnom vypekaní rozčúliť viac, ako keď nad rozohriatou rúrou zistíme, že nám chýba múka alebo vanilkový cukor. Bleskové doručenie priamo k dverám nám ušetrí kopec času a aj predvianočných stresov.

Samozrejme, foodpanda robí všetko pre to, aby sa spolupráca s prevádzkami Tesco Expres z hlavného mesta rozšírila aj do ďalších kútov Slovenska.

Psst, škodoradostné zvesti hovoria, že táto služba zachránila jednému z manažérov foodpanda povesť starostlivého otca, keď zabudol na narodeniny svojej dcérky. Pár klikov do telefónu a už o desať minút sa jeho zlatíčko tešilo z roztomilého plyšáčika.

Otvoriť galériu

V novembri prvý Pandamarket na Slovensku

K maximálnemu skráteniu času doručenia prispeje aj prvý Pandamarket. Ide o koncept akejsi distribučnej predajne, ktorá funguje prostredníctvom online objednávok cez web alebo aplikáciu, a tak za bezpečí ultrarýchlu donášku. Filip Fingl vysvetľuje: „Dnešný zákazník nechce myslieť na objednávku niekoľko hodín dopredu. Chce ju mať vybavenú v horizonte niekoľkých minút, a to aj v zónach, kde nie sú štandardné predajne. Pandamarket budú môcť teda zákazníci využívať na doručenie potravín, drogérie, domácich potrieb v priebehu niekoľkých minút aj v oblastiach, kde chýba bežná sieť obchodov.

Kuriéri sa tešia úcte

Celý formát rýchleho doručenia objednávky – pod jednu hodinu, zvyčajne do 30 minút, v prípade pandamarketu do 15 minút – je postavený na premyslených technologických inováciách. Rýchla objednávka cez appku alebo webovú stránku, prepracovaný dispečerský algoritmus, rýchli kuriéri.„Títo ľudia sú pre nás veľmi dôležití,hovorí Filip Fingl. „Vytvárame pre nich stabilné prostredie s atraktívnymi balíkmi odmien vrátane špeciálnych programov zameraných na bezpečnosť. Keďže objednávky vybavujeme ultra rýchlo, potrebujeme dobre zvládnutú logistiku. Kuriéri sú v nej veľmi dôležitým článkom. Počúvame ich a vedieme s nimi dialóg.

Kuriéri majú slobodnú možnosť voľby, či už pri využívaní dopravného prostriedku – auto, skúter, oboje buď vlastné, alebo požičané od externých partnerov, bicykel, aj vlastné nohy – a takisto budú mať možnosť zvoliť si spôsob vyplácania odmeny: mesačne alebo po každej smene.

Otvoriť galériu

Úspora času a dovoz (zatiaľ) zadarmo

„Zákazníci požadujú rýchlosť, flexibilitu, kvalitu, variabilitu a intenzívnejšie prepojenie lokálnych možností. Stále zdôrazňujeme, že zákazníkom prinášame najmä čas, na ktorom im záleží, uzatvára Filip Fingl. My dopĺňame, že okrem času zákazníci foodpanda ušetria aj peniaze za dovoz. Táto možnosť tu nebude stále, ale v súčasností platí, že pri objednávke nad 4 eurá za dovoz tovaru neplatíte. Viac na www.foodpanda.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka