Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2021 10:45 | Správy | Zahraničné správy

Alec Baldwin nechtiac zastrelil kameramanku († 42), skončil v rukách psychiatra: Šok a smútok v Hollywoode

Herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou pri natáčaní westernu Rust postrelil kameramanku Halynu Hutchins a režiséra snímky Joela Souza.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Kameramanka zraneniam podľahla. K nešťastiu došlo vo štvrtok 21. októbra pri natáčaní scény, v ktorej Baldwin omylom aktivoval rekvizitu - pušku. V tej chvíli bohužiaľ mieril do štábu a zbraň bola nabitá. K tragédii došlo na ranči Bonanza Creek v Novom Mexiku. Šesťdesiatosemročný Baldwin, ktorý je predstaviteľom hlavnej postavy, je tiež producentom snímky.

K incidentu podľa polície z Nového Mexika došlo o 13.50 miestneho času. ,,Podľa vyšetrovania boli Hutchins a Souza postrelení z rekvizitnej zbrane, ktorú aktivoval Baldwin," uviedol hovorca polície zo Santa Fe. Štyridsaťdvaročnú Halynu prepravil vrtuľník rýchlej záchrannej služby do Univerzitnej nemocnice v Novom Mexiku, kde zraneniam podľahla.

Štyridsaťosemročný režisér je v nemocnici a mimo ohrozenia života. ,,Celý štáb a herci sú úplne zdrvení dnešnou tragédiou, posielame najhlbšie kondolencie Halyninej rodine a blízkym. Produkciu filmu sme zastavili na neurčito a plne spolupracujeme s políciou zo Santa Fe. Poskytneme všetkým, ktorí s tým filmom nejako súvisia, psychologickú starostlivosť, aby sme tento škaredý incident vyriešili," uviedol hovorca spoločnosti Rust Movie Productions vo vyjadrení pre magazín People.

Polícia prípad vyšetruje, zatiaľ nikoho neobvinila. Baldwin je v starostlivosti psychiatra.  Halyna Hutchins sa narodila v roku 1979 na Ukrajine, v Kyjeve vyštudovala žurnalistiku. V roku 2019 ju magazín American Cinematography označil za vychádzajúcu hviezdu. ,,Ženám kameramankám sa vo fachu v histórii ťažko presadzovalo. Je to obzvlášť kruté, že jedna z vychádzajúcich hviezd, ktorá mala na to preraziť, takto prišla o život,“ napísala na Twitteri jej kamarátka, režisérka Elle Schneider.

Ako si všíma portál Independent, Halyna deň pred smrťou zdieľala na Instagrame fotku z natáčania filmu Rust. V ten deň si užila aj voľný čas a jazdila na koni. Za kameramankou smúti aj kamarát a bývalý spolupracovník režisér Adam Egypt Mortimer. ,,Som taký smutný, že sme prišli o Halynu. Som rozzúrený, že sa také niečo mohlo stať na pľaci. Bola obrovský talent, absolútne oddaná umeniu a filmu,“ smúti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Famous, lum

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!