Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2021 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Video z Prievidze sa šírilo rýchlosťou blesku, policajti spacifikovali muža s barlou: Ako to naozaj bolo?

Video, ktoré vyvolalo množstvo reakcií zachytávalo policajtov v Prievidzi, ktorí stáli nad mužom s barlou. Ten ležal na zemi. Polícia sa k videu vyjadrila.

Nik si to nedokázal vysvetliť. Video, ktoré sa šírilo internetom jasne zachytávalo dvoch príslušníkov polície, ako stáli nad ležiacim mužom s barlou. Navzájom po sebe kričali a do rozhorených emócií prilieval autor videa svojimi pokrikmi. Situácia mala vzniknúť kvôli tomu, že si muž s barlou nechcel nasadiť rúško.

Muž na zemi vykrikoval na policajtov náhodné paragrafy zo zákona. Policajti ho vyzývali, aby sa postavil a odišiel s nimi. Muž zákona mu ponúkol, že ho bude podopierať namiesto barly. Keďže chlap odmietol postaviť sa, policajti ho chytili a odniesli. Okrem obmedzenia muža na slobode, slovnej prestrelky a odmietnutia spolupráce zo strany invalida, video nezachytáva žiadnu formu násilia, avšak ani to, ako sa stalo, že muž skončil na zemi.

Naozaj použili policajti neprimerané prostriedky na invalida? Takúto otázku si položil každý, kto video videl. Polícia sa preto rozhodla podať k videu vysvetlenie. "Užívateľský profil Alesio Reisel zverejnil na Facebooku video zo služobného zákroku voči osobe, ktorá doslova vyhľadáva policajné hliadky, dôkazom sú aj videá na Facebooku z minulých dní. V tomto prípade však autor videa manipuluje s faktami a jeho jediným cieľom je vyvolávanie emócií," napísala polícia na facebookovej stránke Hoaxy a podvody Polícia SR.

Ako ale k celému incidentu došlo? "Opýtali sme sa Polícia SR - Trenčiansky kraj na zásah policajtov v Prievidzi a zistili sme nasledovné: Hliadka polície OO PZ v Prievidzi bola na základe oznámenia vyslaná na Okresný úrad, kde sa mala nachádzať osoba, ktorá si mala odmietnuť prekryť horné dýchacie cesty a tiež mala odmietnuť opustiť budovu. Policajti opakovane vyzvali túto osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty a po márnej výzve osobu vyzvali v zmysle zákona na preukázanie totožnosti. Pretože osoba nevedela hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bola v zmysle zákona predvedená na Obvodné oddelenie PZ. Keďže osoba kládla odpor, policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky," vysvetlila polícia. 

"Z videa je dokonca zrejmé, že muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi. Rovnako ignoroval povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest. Podľa opisu udalosti si za všetko môže tento muž sám. Absolútne zbytočne si skomplikoval svoj deň. Od začiatku sa správal arogantne a nemal záujem s policajtmi komunikovať. Vyjadroval sa v zmysle, že pre neho žiadne pravidlá neplatia a nech mu ukážu zákon. Policajti denne vykonávajú tisíce kontrol, pričom takéto arogantné správanie je výnimočné. Občania sú v drvivej väčšine prípadov chápaví a bez akýchkoľvek problémov s hliadkami slušne komunikujú," uvádza stránka Hoaxy a podvody- Polícia SR.

Polícia zároveň upozorňuje, že situácia je kritická. "To, že tretia vlna je tu, plnia sa nám nemocnice a denne máme tisícové prírastky, si policajti nevymysleli. V tak kritickej situácii je nevyhnutné, aby polícia konala a podieľala sa na dohľade nad dodržiavaním mimoriadnych opatrení. Nosenie rúšok je to najmenej, čo občania môžu urobiť. Už viackrát sme na našej stránke vyvrátili dezinformácie o údajnej neplatnosti vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva. V právnom štáte platí prezumpcia správnosti rozhodnutí orgánov verejnej moci. Vyhlášky teda platia ak súd nerozhodne inak bez ohľadu na subjektívne pocity "hrdinov bez rúška"," ukončili policajti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Rekreačné poukazy sú stále výhodným benefitom pre oddych
Aj tento rok možno požiadať o príspevok na oddych: Budú rekreačné poukazy prenosné na rodičov?
Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Stanku, gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, trápi rakovina po tretíkrát.
Foto
Stanke s rakovinou sa na liečbu poskladalo celé Slovensko: Teraz urobila niečo KRÁSNE! Budete dojatí
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!