Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2021 06:00 | Správy | Domáce správy

Mrazivá veštba sa naplnila do bodky: Renáta si napriek ťažkej skúške vzala ochrnutého Dušana v nemocnici

Šťastie dvoch milujúcich ľudí navždy poznačil jediný okamih! Renáta (48) a Dušan (54) spolu žili 16 rokov a plánovali svadbu.

Ich šťastie preťal v júli 2019 neprajný osud. Dušan po skoku do bazéna ochrnul na celé telo. Renáta však svoju lásku neopustila. Práve naopak! Zobrala si ho za manžela v nemocničnej izbe počas zúriacej pandémie. Obaja veria, že Dušanov stav nie je nezvratný a môže sa postupne zlepšovať. Nedávno už dokonca zacítil Renátin dotyk.

Stretli sa v práci. Obaja mali za sebou nevydarené manželstvá a dnes majú dospelé deti. Napriek tomu neprestali veriť na lásku. Poučení zo života si plánovali, ako im bude na staré kolená spolu krásne, ako sa budú túlať horami a ako raz budú rozmaznávať vnúčatá. Na Vianoce roku 2018 požiadal Dušan milovanú Renátu o ruku.

Vtedy ani jeden z nich netušil, akú ťažkú životnú skúšku im osud pripraví. „Všetko sa to zmenilo 26. júla 2019, keď Duško skočil hlavičku do bazéna a v jedinej sekunde ochrnul na celé telo. Odvtedy zostal uväznený vo svojom tele a bol odkázaný na pomoc iných. Šťastie v nešťastí bolo, že ho zachránili kamaráti, ktorí ho vytiahli z vody, poskytli mu prvú pomoc a privolali záchranku,“ opísala osudné okamihy Renáta. „V tom momente sa mi zrútil celý svet. Žili sme spolu 16 rokov a plánovali sme, že sa zosobášime. Osud to však zariadil inak... Napriek tomu som sa nevzdala a tri týždne po úraze som náš sobáš aj zrealizovala. Vzali sme sa v nemocnici,“ prezradila oddaná Renáta.

Nádej stále žije

Renáta je presvedčená, že Dušanov súčasný stav nie je nezvratný, hoci lekári sú vo svojich prognózach opatrní. „Donedávna sa vôbec nepohol. Necítil nič. Hýbal iba ramenami a hlavou. Keď ešte boli povolené návštevy, tak som prišla na to, že keď som ho hladkala a stláčala mu ruku a nohu na stehne, povedal mi, že to cíti. Slabo, ale vnímal to,“ so slzami a s obrovskou nádejou v hlase hovorí milujúca manželka, ktorá túži len po jednej veci - rozhýbať svojho manžela. Dúfa, že sa raz vrátia dni, keď sa spoločne tešili z každého aktívne prežitého dňa. „Potrebuje veľmi veľa rehabilitácií. Pracujem, koľko viem, ale toľko peňazí nedám dokopy. Som preto vďačná za každú pomoc, za každé euro. Všetko dávam na to, aby mal Dušan to, čo všetci považujeme za samozrejmé,“ povedala na záver obetavá manželka.

Otvoriť galériu

Mrazivá veštba

Renáta prezradila, že na blížiace sa nešťastie ju vopred upozornila veštkyňa. „Neviem presne, v ktorom roku to bolo, ale bolo to asi 3-4 roky pred úrazom, keď som dostala kontakt na nemenovanú paniu, ktorá veští z kariet. Chcela som vedieť svoju budúcnosť, tak som k nej išla. Neuveriteľné, ale vtedy mi povedala, že manžel, hoci v tom čase sme ešte neboli svoji, bude mať úraz a  zostane nemohúci. Dodala, že sa o neho budem starať. Jej slová sa do bodky vyplnili,“ povedala krútiac hlavou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia