Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2021 13:53 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kauza prípravy vraždy Klaus-Volzovej: Výpoveď manželky zosnulého herca nehrá Ruskovi do kariet

Herca Ľubomíra Gregora obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko tlačil do nekalých vecí a Pavol Rusko chcel zlikvidovať svoju spoločníčku Sylviu Klaus-Volzovú.

Pred Okresným súdom (OS) Bratislava II, ktorý pojednáva kauzu prípravy vraždy Klaus-Volzovej, tak vypovedala manželka zosnulého herca Ľubomíra Gregorová. Odvolala sa na viaceré informácie, ktoré mala od Gregora.

"Môj manžel mi hovoril, že by sa možno do takýchto nekalých vecí dal zatiahnuť, keby som nebola ja a maličká dcérka. Klaus-Volzovej Pavol R. podrážal nohy a nedovolil jej napriek tomu, že do TV Markíza doniesla svoje financie, aby rozhodovala. Nedovolil zamestnancom, aby sa s poškodenou rozprávali. Nedovolil jej nič robiť, z čoho bola ona nešťastná," uviedla svedkyňa.

"Gregor sa rozhodol odísť z Markízy. Gregor mi povedal na margo Pavla R., že je blázon, že sa spája s mafiou. Začal sa dištancovať od Pavla R.," zdôraznila. Gregor pomáhal Pavlovi Ruskovi rozbiehať TV Markíza, mal tam vlastný program a mal sa stať umeleckým riaditeľom. Podľa jej slov Gregor hovoril Pavlovi Ruskovi, aby Klaus-Volzovú vyplatil, čo však bývalý riaditeľ odmietal. Na strane druhej sľuboval hercovi dom v Záhorskej Bystrici. Gregor chcel z Markízy odísť. Svedkyňa najskôr nechcela veriť možnosti, že by Pavol Rusko chcel skutočne dať zlikvidovať Klaus-Volzovú. Považovala to za silné reči.

Ľubomíra Gregorová počas štvrtkového procesu v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej potvrdila obžalobnú verziu, vypovedala spontánne. Pre TASR to uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Michal Šúrek.

Gregorová vypovedala pred senátom Okresného súdu Bratislava II počas pojednávania s hlavným obžalovaným exriaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom a spol., navrhol ju prokurátor. "Svedkyňa v logických súvislostiach ukladala jednotlivé skutočnosti, ktoré tu odzneli. Odpovedala aj na všetky otázky veľmi presvedčivo. Takže môžem byť v podstate spokojný, že svedkyňa potvrdila dôvodnosť podanej obžaloby," povedal Šúrek.

K štvrtkovému priebehu pojednávania uviedol, že v drvivej väčšine ide o svedkov obhajoby. "Čo sa týka predchádzajúcich výpovedí, treba tam rovnako vnímať aj vzájomný vzťah jednotlivých osôb. Svedčia proti sebe v rôznej trestnej činnosti. Neprináleží mi teraz hodnotiť, ale určite sa týmto budem zaoberať na mieste, kde to bude príznačné, a to v záverečnej reči," zdôraznil prokurátor ÚŠP. Uviedol, že v súčasnosti sú vypočúvaní svedkovia, ale do značnej miery sú pre obžalobu podstatné aj listinné dôkazy, ktoré ešte neboli vykonané.

Obsah výpovede Gregorovej pokladá právny zástupca Klaus-Volzovej Roman Kvasnica za zásadný. "Potvrdzuje predovšetkým výpoveď Mikuláša Černáka a spoluobžalovaného Miloša Kaštana. To je z tohto pohľadu mimoriadne významný dôkaz," povedal pre médiá. Domnieva sa, že výpoveď posilňuje obžalobu, keďže ide o sprostredkované informácie od osoby, ktorá bola v bezprostrednej blízkosti niektorého z obžalovaných. "Naozaj, Gregor bol pri obžalovanom Pavlovi R. a mali výnimočne priateľský vzťah," dodal Kvasnica.

Okrem Gregorovej vypovedali vo štvrtok pred súdom aj na doživotie odsúdený Alojz Kromka alias Čistič a bývalý člen gangu sýkorovcov Daniel Vaniš. Vypovedali tiež bývalý ochrankár TV Markíza, bývalý redaktor televízie a ďalší bývalý člen sýkorovcov.

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Štvrtkového procesu sa zúčastňuje len Pavol R. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti. Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k činu priznali, Kýbel a Pavol R. vinu odmietajú.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?