Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2021 12:13 | Správy | Domáce správy

Absolútne dno! Minister Naď sa bude brániť: Trestné oznámenie na Kotlebu a Mazureka

Ministerstvo obrany SR podá trestné oznámenie na Mariana Kotlebu (ĽSNS) a Milana Mazureka (Republika) v súvislosti so šírením poplašnej správy.

Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) vo svojom profile na sociálnej sieti. Kotleba aj Mazurek na sociálnej sieti šírili informáciu, že Ozbrojené sily SR (OS SR) vyvíjajú systém na sledovanie a izoláciu nezaočkovaných ľudí s názvom MOVIR spolu s Technickou univerzitou v Košiciach (TUKE). Podľa Mazureka chce vláda vytvoriť moderné koncentračné tábory pre nezaočkovaných. „Chystá sa tu v spolupráci so slovenskou armádou a vo vojenských priestoroch vývoj akoby elektronického väzenia pre ľudí, ktorá bude do toho väzenia uvrhnutá na základe toho, že sa bude odmietať podriadiť týmto Covid opatreniam,“ povedal Kotleba vo videu.

Minister obrany Naď reagoval, že obom poslancom budú musieť závažnosť šírenia poplašnej správy a poškodzovanie dobrého mena vysvetliť zodpovedné orgány. „Rázne odmietam tieto klamstvá a poškodzovanie dobrého mena Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Politika zastrašovania je absolútne dno zúfalstva a slabosti!“ zdôraznil Naď v statuse. Šéf rezortu obrany zároveň priložil odkaz na projekt MOVIR košickej Technickej univerzity. V ňom sa uvádza, že cieľom projektu je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení alebo opačne na ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika.

K statusom sa vyjadrili na sociálnej sieti aj OS SR. Skonštatovali, že nie je pravda, že projekt vyvíja slovenská armáda vyvíja systém na sledovanie a izoláciu nezaočkovaných. Rovnako popreli, že by projekt bol medzi OS SR a elektrotechnickou fakultou TUKE. „Technická univerzita Košice má skvelú vedeckú prácu a disponuje poprednými vedeckými kapacitami. My, ozbrojené sily – a aj ja osobne – im držíme palce. Tešíme sa z celkom iných spoločných projektov. Okrem iného nám vzdelávajú, školia a cvičia pilotov a riadiacich letovej prevádzky. Želám im veľa úspechov,” povedal náčelník generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko v reakcii na publikované informácie.

"Trafená hus zagágala," zareagoval na avizované trestné oznámenie Kotleba s tým, že sa Naďovi nepodarí zastrašiť ho. Zdôraznil, že ako člen parlamentného brannobezpečnostného výboru bude naďalej sledovať všetky pripravované projekty a informovať verejnosť. "Vy nebudete rozhodovať či a ako budú opoziční poslanci o tom, čo na ľudí chystáte, informovať verejnosť," dodal.

Mazurek vo svojej reakcii na sociálnej sieti vyjadril potešenie, že minister zareagoval a rozhodol sa podať trestné oznámenie. "Vďaka jeho počinu sa o tomto odpornom projekte môže dozvedieť celé Slovensko. Ľudia si zaslúžia vedieť pravdu," skonštatoval. Mazurek aj Kotleba v sobotu (9.10.) na sociálnej sieti zverejnili video, v ktorom o projekte MOVIR hovoria ako o prostriedku vlády na zavádzanie totality.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu