Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Štefan Kožka († 66): Dom smrti a auto prerastá burina! Prečo o hercove dedičstvo nejaví nik záujem?

Opustený a zanedbaný! Tak momentálne vyzerá dom za hranicami Slovenska, kde strávil posledné obdobie svojho života uznávaný herec Štefan Kožka († 66). Jeho odchod bol náhly a nečakaný, a najviac šokovalo video, ktoré pustil do sveta len krátko pred smrťou.

Na ňom len sťažka rozprával o útrapách, ktoré mu spôsoboval koronavírus, ktorý nad ním napokon zvíťazil. Kožkovo nehybné telo našiel sused práve v dome v Rajke, ktoré sa stalo 10 mesiacov po jeho skone miestom duchov. Podľa informácií Nového Času má byť za spustošeným stavom jeho majetku nedoriešené dedičstvo!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Kožka našiel pokoj za hranicami Slovenska. V maďarskej dedinke Rajka žil v malom rodinnom dome sám a spoločnosť mu robil iba jeho verný pes. Herec zomrel ešte v decembri minulého roka, krátko pred Vianocami, keď našiel sused jeho nehybné telo bez známok života. Susedov zalarmovala jeho exmanželka, herečka Zuzana Skopálová po tom, čo sa jej niekoľko dní nehlásil. Už vtedy bol však herec niekoľko dní po smrti.

Od jeho odchodu z pozemského sveta ubehlo už 10 mesiacov a vilka v Rajke je prázdna. Kedysi malý, milý domček s upraveným pozemkom však v týchto dňoch skôr naháňa strach. Je evidentné, že sa na tomto mieste nikto dlhé obdobie nezastavil. Na celom pozemku je vysoká burina, do domu sa možno dostať len cez vysoký porast, ktorý pohltil aj chodník, na plote sú stále vyhorené kahance a aj hercovo auto, ktorým jazdil, a ktoré mal tak rád, je odparkované vo dvore s vyfučanými pneumatikami.

„Nebol tu nikto už veľmi dlho,“ povedal Novému Času jeden zo susedov. Za zúboženým stavom tejto nehnuteľnosti a ostatným hercovým majetkom majú byť podľa informácií Nového Času nedoriešené papierovačky okolo dedičstva. „Dedičské konanie ešte nemalo prebehnúť. Má s tým byť problém. Jeho dcéra by mala byť v zahraničí a korona všetky procesy predlžuje,“ prezradil zdroj blízky rodine.

Náročné chvíle

Herec na tomto mieste prežil posledné obdobie svojho života. Veľkým šokom bolo jeho video, ktoré nakrútil len pár dní pred svojou smrťou. Na Kožku sa totiž nalepil koronavírus, ktorý mu zobral veľké množstvo sily. „Ahojte, som Štefan, mám 66 rokov a mám covid. Nie, nerobím si srandu, vážení, je to naozaj vážne, lebo za posledné štyri dni som zažil toľko bolesti, že som mal chuť to všetko skončiť. Prosil som Pána Boha a všetkých svätých, nech ma už konečne zoberú z tohto sveta. Vykašľali sa na mňa. Asi so mnou majú ešte iné zámery,“ opísal vtedy svoje nepríjemné pocity herec vo videu.

Z jeho výrazu v tvári a z jeho hlasu však bolo jasné, že hrozne trpí. „Neviem, či to moje pľúca vydržia, pretože posledné dni som toho naspal veľmi málo. Volá sa to od kašľa do kašľa, občas prerušené krátkym spánkom, ktorý sa skončí tým, že človek začne znova kašľať. Ak sa mi nerozpadnú pľúca, tak sa vidíme. Ahojte,“ rozlúčil sa na záver. Kožka odišiel z tohto sveta, ale svojim milovaným blízkym, kolegom, ale aj celému Slovensku zostane v spomienkach naveky. Zostalo tu po ňom neskutočné množstvo skvelých postáv, ktorým vdýchol život štýlom sebe vlastným...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto.
ZLÉ správy na leto: V TÝCHTO obľúbených destináciách vás dovolenka vyjde drahšie!
Ilustračné foto
Smrteľná prestrelka polície: Napätá situácia trvala niekoľko hodín! Hlásia obete
Zdenko si spartanské preteky nesmierne obľúbil.
Foto
Zdenko († 47) skolaboval na Spartan Race: Smrť na dcérine narodeniny?! Posledná FOTO otca rodiny
Experti oznámkovali plán vlády so súkromnými penziami.
3 scenáre o II. pilieri: Ako sa môže zmeniť? Experti o pláne vlády so súkromnými penziami
Šľahajúce plamene zdevastovali strechu, na mieste zasahovalo  množstvo hasičov.
Foto
Obľúbený rodinný hotel na Kysuciach pohltili plamene! Budovali ho 16 rokov: Manažér prehovoril o desivom zážitku
Polícia prosí o pomoc ľudí, ktorí majú akékoľvek informácie k totožnosti muža na priložených fotografiách.
Foto
Z výstavy v Ružinove zmizol vzácny kúsok! Poznáte tohto muža? Pomôžte polícii
Nový majiteľ musí umožniť ľuďom prístup na cintorín, no veľkej návštevnosti sa obávať nemusí.
Foto
Niečo také ste ešte nevideli: Z kostola je dom! Pozrite si FOTO
Model na výšku meria 70 centimetrov.
Foto
To musíte vyskúšať! Postavte si vlastnú raketu: Nikdy to nebolo jednoduchšie
(ilustračné foto).
Konanie Izraela v Pásme Gázy ma ďalší zvrat: Do vyšetrovania sa primiešalo ICC! Čo na to USA?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár (Smer-SD).
Mobilizácia 300 miliárd eur za projekt? Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou o dôležitých témach!
ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné