Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2021 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Prečo sú v nemocnici aj očkovaní pacienti? Kulkovský vysvetlil detaily a ukázal hroznú fotku: Toto sú pľúca napadnuté covidom!

Medzi hospitalizovanými pacientmi s ochorením Covid-19 sú aj očkovaní. Lekár Kulkovský povedal viac o tom, prečo sú aj takí v nemocnici.

Lekár Kulkovský bije na poplach."1459 pozitívnych PCR testov. Toľko sme mali naposledy niekedy v marci. Dvojtisícovú hranicu prekročíme čoskoro. Denné prírastky pozitívnych ale nie sú dôležité, zaujímať by nás mali nemocnice a miera obmedzenia starostlivosti o nekovidových pacientov," povedal Kulkovský smutnú pravdu.

Ako lekár sám hovorí, zloženie pacientov na Covid oddelení nie je nijako prekvapujúci a kopíruje celoslovenský trend. "Zo 14 pacientov len dvaja plne očkovaní, 12 neočkovaných," priblížil lekár a prezradil viac o tom, prečo sa do nemocnice dostali aj zaočkované pacienti: "Z nich jeden starší polymorbídny pán očkovaný druhou dávkou ešte v marci (dôkaz vhodnosti podpornej-booster dávky u rizikových osôb, ktoré boli očkované medzi prvými). Druhý, starší ale bez závažných komorbidít, vystavený vysokej infekčnej dávke, vírusovej náloži, od neočkovaného príbuzného doma, kde sa nijako nechránil, keď sa o neho staral (dôkaz vhodnosti booster dávky u vysoko exponovaných osôb, napríklad zdravotníkov)."

Kulkovský si však všimol jednu veľmi závažnú vec a to, ž vek ťažkých pacientov sa znižuje: "Dvoch pacientov sme mohli prepustiť domov, dvoch sme preložili na OAIM, keďže museli byť napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. K dnešnému dňu máme na Covid oddelení 10 pacientov, z nich 9 neočkovaných. V porovnaní s druhou vlnou sú to mladšie ročníky. Poslední prijatí sú čerství päťdesiatníci s ťažkým obojstranným zápalom pľúc, hyposaturační (saturácie okolo 60%). Okamžite napojení na HFNO (High-flow nasal oxygen), predstupeň umelej pľúcnej ventilácie."

Vyčerpaný lekár, ktorý nielenže denne zachraňuje životy ale informáciami sa snaží bojovať aj s tými, ktorí celú prácu lekárov sabotujú priznal: "Nikoho už nebudem presviedčať, aby sa dal zaočkovať. Rozhodnutie je na vás. Ponúkam len fakty z praxe a tie hovoria jasnou rečou. Ps. keď som v službe prechádzal nemocnicou, všimol som si na viacerých oddeleniach, že takmer každá návšteva sa niesla v podobnom duchu - príbuzní aj pacienti mali zložené rúška pri rozhovoroch na chodbách aj na izbách. To len keď budeme hľadať odpoveď na otázku, prečo sa niekto nakazil v nemocnici…a nie, personál to neustriehne, má inú prácu, než diskutovať o nulitných zákonoch a neustále prosiť o spoluprácu."

Kulkovský vo svojom príspevku zverejnil rontgenový snímok napadnutých pľúc pacienta bojujúceho s Covidom: "Pacient 4 dni po pozitívnom teste, 6 dní od začiatku ťažkostí. V produktívnom veku, pracujúci. Dusiaci sa. Saturácia pri odvoze z domu pod 60%. Obojstranný zápal pľúc. Nutnosť okamžitej neinvazívnej ventilácie HFNO. Neočkovaný."

Otvoriť galériu
Kulkovský zverejnil fotku napadnutých pľúc covidom.
Zdroj: Facebook/ Milan Kulkovský blog

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu
Sexi farmárka Ella Burnett.
Foto
Od tejto sexi farmárky nebudete schopní odtrhnúť oči! V PODPRSENKE pri kravách? To musíte vidieť