Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2021 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Prečo sú v nemocnici aj očkovaní pacienti? Kulkovský vysvetlil detaily a ukázal hroznú fotku: Toto sú pľúca napadnuté covidom!

Medzi hospitalizovanými pacientmi s ochorením Covid-19 sú aj očkovaní. Lekár Kulkovský povedal viac o tom, prečo sú aj takí v nemocnici.

Lekár Kulkovský bije na poplach."1459 pozitívnych PCR testov. Toľko sme mali naposledy niekedy v marci. Dvojtisícovú hranicu prekročíme čoskoro. Denné prírastky pozitívnych ale nie sú dôležité, zaujímať by nás mali nemocnice a miera obmedzenia starostlivosti o nekovidových pacientov," povedal Kulkovský smutnú pravdu.

Ako lekár sám hovorí, zloženie pacientov na Covid oddelení nie je nijako prekvapujúci a kopíruje celoslovenský trend. "Zo 14 pacientov len dvaja plne očkovaní, 12 neočkovaných," priblížil lekár a prezradil viac o tom, prečo sa do nemocnice dostali aj zaočkované pacienti: "Z nich jeden starší polymorbídny pán očkovaný druhou dávkou ešte v marci (dôkaz vhodnosti podpornej-booster dávky u rizikových osôb, ktoré boli očkované medzi prvými). Druhý, starší ale bez závažných komorbidít, vystavený vysokej infekčnej dávke, vírusovej náloži, od neočkovaného príbuzného doma, kde sa nijako nechránil, keď sa o neho staral (dôkaz vhodnosti booster dávky u vysoko exponovaných osôb, napríklad zdravotníkov)."

Kulkovský si však všimol jednu veľmi závažnú vec a to, ž vek ťažkých pacientov sa znižuje: "Dvoch pacientov sme mohli prepustiť domov, dvoch sme preložili na OAIM, keďže museli byť napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. K dnešnému dňu máme na Covid oddelení 10 pacientov, z nich 9 neočkovaných. V porovnaní s druhou vlnou sú to mladšie ročníky. Poslední prijatí sú čerství päťdesiatníci s ťažkým obojstranným zápalom pľúc, hyposaturační (saturácie okolo 60%). Okamžite napojení na HFNO (High-flow nasal oxygen), predstupeň umelej pľúcnej ventilácie."

Vyčerpaný lekár, ktorý nielenže denne zachraňuje životy ale informáciami sa snaží bojovať aj s tými, ktorí celú prácu lekárov sabotujú priznal: "Nikoho už nebudem presviedčať, aby sa dal zaočkovať. Rozhodnutie je na vás. Ponúkam len fakty z praxe a tie hovoria jasnou rečou. Ps. keď som v službe prechádzal nemocnicou, všimol som si na viacerých oddeleniach, že takmer každá návšteva sa niesla v podobnom duchu - príbuzní aj pacienti mali zložené rúška pri rozhovoroch na chodbách aj na izbách. To len keď budeme hľadať odpoveď na otázku, prečo sa niekto nakazil v nemocnici…a nie, personál to neustriehne, má inú prácu, než diskutovať o nulitných zákonoch a neustále prosiť o spoluprácu."

Kulkovský vo svojom príspevku zverejnil rontgenový snímok napadnutých pľúc pacienta bojujúceho s Covidom: "Pacient 4 dni po pozitívnom teste, 6 dní od začiatku ťažkostí. V produktívnom veku, pracujúci. Dusiaci sa. Saturácia pri odvoze z domu pod 60%. Obojstranný zápal pľúc. Nutnosť okamžitej neinvazívnej ventilácie HFNO. Neočkovaný."

Otvoriť galériu
Kulkovský zverejnil fotku napadnutých pľúc covidom.
Zdroj: Facebook/ Milan Kulkovský blog

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik
(ilustračná foto)
Kamión pri Trebišove skončil v priekope: Vodiči, TENTO úsek bude úplne uzavretý!
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!
Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený