Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2021 20:49 | Šport | Šport mix
Foto

Veterán Kníže pred zápasom na Oktagon 28: Za zásluhy nepotrebujem slová chvály

Petr Kníže známy pod prezývkou Monster, je jedným z najskúsenejších MMA borcov v Česku. Aktuálne sa o tohto fantastického zápasníka s profi-skóre 12-1 záujem verejnosti zvýšil, hlavne však kvôli tomu, že je trénerom UFC bojovníka Macha Muradova.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Borec, ktorého sme vyspovedali sa predstaví na najbližšej karte Oktagon 28 proti Brazilcovi Kaikovi Britovi, ktorý je o dvadsať rokov mladší. Svoj debut si odbil pritom ešte v roku 1999 v bojoch bez rukavíc a chráničov. ,,Dúfam, že som MMA v Česku pomohol. Viem aké boli začiatky a čo všetko sa tu dialo. Postupne sa tento šport posúva, dúfam, že aj nejakou mierou vďaka mne, ale nepotrebujem počúvať slová chvály ak sa na to pýtate. Stačí mi to, že vidím výsledky chalanov a borcov, ktorí niečo znamenajú a prešli našimi rukami,“ konštatoval fenomén tohto športu, je aktívnym trénerom od roku 2001.

Do Oktagonu mieri stále viac zahraničných borcov, výnimkou nie je ani najbližší súper 43-ročného veterána, ktorý sa ako skúsený športovec s nami pozrel aj na túto stránku veci. „To, že do Oktagon-u mieria zahraniční súperi je dobre. Keď tu boli len Slováci a Česi, tak to nemalo takú úroveň. Je to super, ide to hore a podľa mňa je to tá správna cesta,“ konštatoval Kníže. Z borca, ktorý má za sebou jedinú prehru v kariére s Karlosom Vémolom, by sa čoskoro mohol stať šampión Oktagonu. V prípade ak by sa podarilo "Monster-ovi" zvítaziť nad Britom, je pravdepodobné, že dostane šancu zabojovať o titul welteru. "Nechcem nikoho ponižovať, takže to moc nechcem hodnotiť.

Zápasil som aj s Davidom Kozmom a myslím, že Kozma ako súčasný šampión je na tom určite lepšie ako Brito. V postoji síce nie, ale komplexne, čo sa týka MMA. Zhodnotiť to ale budem vedieť poriadne až po zápase," prezradil Kníže aj pre isport.cz. "Budem rád, ak odchováme čo najviac kvalitných zápasníkov. To je hlavný cieľ. Vždy k tomu treba pristúpiť individuálne. Dôležité je ale veci neuponáhlať. Je v tom postupnosť, ktorú treba dodržať. Najprv sa treba naučiť základy, potom sa dostanete k sparingu, neskôr by vás mala čakať amatérska liga s kvalitným zázemím. Ak to pôjde dobre, potom by mali prísť na rad profesionálne duely a tam sa ukáže, či má daný chlapec talent. Či je pripravený na veľké organizácie,“ povedal Kníže, ktorý sa pripravuje na duel s Britom, ktorý na neho čaká už tento víkend na Oktagon 28.

Fightcard Oktagon 28
Viktor Pešta vs Stephan Pütz - Poloťažká váha
Kaik Brito vs Petr Kníže - Welter
Leo Brichta - Damien Lapilus - Ľahká váha
Miroslav Brož - Emanuel Dawa - Welter
Andrej Kalašnik - Christian Jungwrith - Welter
Marcin Naruszczka - David Hošek

Príprava je takmer dokončená, už len finálne veci, len drilovanie rychlosti a lapy na pohodu. Je to o takom rýchlostnom kardiu. Co sa týka váhy, tak váha ide podla plánu tkže v tomo nevidím problém. Ja som zminoval, čo sa týka histórie, český MMA. V podobe v akej to známe, som od prvopočátku, viem aké boli tie žačiatky a čo sa dialo. Postupne sa to posúva a ja dúfam, že som tomu pomohol v Čechách to, nepotreubjem počuť slová chvály a stačí mi to, že vidím výsledky klukú a závodníkov, ktorý niečo znamenajú, že prechdázajú našimi rukama.

Držíme krok vývaojom, mma je na svetvej úrovne, snažíme sa rozvíjať aj v športovej oblasti. Všetko čo sa dotýka profi športu sa dotýka aj nás, a robíme bojové umenie, ktoré sa preklenie do profi špotu, je to niečo čo málokto dokáže skĺbiť. Samozrejme Covid nám s tým troška zamával, neboli turnaje. Amatérska scéna sa prerušila čo bol problém a chodili sme na MAMMAL a u nás to boo trošku horšie, keby som to mal zhrnúť tá úroveň sa zvedá a kluci chodí amatérsku ligu, idú hore a nie je to platanie ako inkoedy stále je čo zlepšovať v rácmi asosciácii, aby tí chalpci ktorí majú potenciál, že sa môžu dostať do svetovej súťaže.

Aby bol pre nich priestor kde sa môžu rozvíjať, najťažší je ten prechod aby sa mohli zdokonalova ́t. Zahraničný zápasníci – je to dobre v OKtagone, keď to bolo le v česi a slváci tak to nemalo takú úrovn. Je to suepr takto to je lepšie, viem že oktaogn ide hore a to je tá správna cesta. Oktagon je jediná organzicáia ktorá dokáže niečo urobit, je to na minimálne europských jedna y najlepších org. Pre ďalších závodníkov by to chcelo ďalšiu oganizáciu ktorá by ponúkla priestor pre ďalších zápasníkov. Je to atraktívna záležitosť pre všetkých. Boli ťažšie a lepšie zápasy. Karlosom Vemolom ťažký zápas, težko povedať ktorý by som povedal hore a ktorý dole, vnímam to, že každý zápas sú skúsenos ́t. I prehra vás niekam posúva, nemôžem povedať že nejaký jeden konkrétny záaps, prehra s Karlosom mi pomohla sa pozrie ́t na veci inak a posúvať sa=dalej. Si myslím, že každá skúsenoť, svoje možnosti. Pracovať Vždy k tomu individiálen, ten človek by mal mať výrazné skúsenosti na amatérskej scéne i v zmysle medzienárodná úroveň.

A potom profi viac duelov a potom vstúpi ́t do prestížnej organizácie, samozrejme sa môže nájasť výnimka, nejaký talentovaný jedinec a säúčasne má na to aby mohol predísť tieto veci, v obecnej rovine j takýto postup, to si musíte prejsť takto. Preto musíte mať ten časový priestor, potom môžete ísť medzi špičku. Keď tréner, pustí niekoho sparovať kto nie je prirpavený. MMA najprv dostane tehcnickou a fyzickou prípravy, von zistí či na to má. A j toto je bolestivé, chyba trénera. Východné bojové – hierarchia, treba sa nauči ́t základy a potom sa dostanete k niečomu a potom môžete sparovať, a potom môžete ísť do skutočného zápasu. Nič sa nedá obísť a všetok čas tomu treba obetovať.

Súťaž

Chcete sledovať sobotňajšie zápolenia na platených pay-per-iew (PPV) zdarma? Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku a štyria z vás získajú od nás kód na sledovanie zápasov v sobotu 25. septembra zdarma. Stačí ak na mail cas@cas.sk odpoviete správne na súťažnú otázku: Aká je prezývka jedného z najskúsenejších českých borcov MMA Petra Knížeho?  Do predmetu správy napíšte Oktagon. Výhercom zašleme kódy mailom v sobotu dopoludnia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, R. Kmeťo

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?