Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2021 12:57 | Správy | Koronavírus

Nemocnica na východe bude príznakových pacientov ošetrovať neskôr: Ako je to s návštevami pacientov?

Pacientov s príznakmi ochorenia COVID-19 budú v ambulanciách Nemocnice Agel Krompachy od stredy (22. 9.) ošetrovať v neskorších ordinačných hodinách.

Ako TASR informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková, nemocnica dostala od Ministerstva zdravotníctva SR usmernenie týkajúce sa ošetrovania ambulantných pacientov. Režim prevádzky ambulancií sa zmení v súlade s epidemiologickými opatreniami. Hlavným cieľom je podľa nej zabrániť, aby sa v rovnakom čase stretávali pacienti s príznakmi s pacientmi bez klinických príznakov ochorenia COVID-19.

Ošetrovaní bez obmedzení budú pacienti OTP – kompletne zaočkovaní, testovaní s PCR testom nie starším ako 72 hodín a antigénovým testom nie starším ako 48 hodín a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní.

"Ošetrovaní v ambulanciách po 13.00 h, respektíve ku koncu ordinačných hodín podľa jednotlivých ambulancií budú pacienti, ktorí nemajú príznaky ochorenia COVID-19, ale nespĺňajú kritériá OTP. Rovnako všetci pacienti, ktorí majú príznaky možného ochorenia COVID-19, aj u pacientov, ktorí spĺňajú OTP," uviedla Pavliková.

Podľa riaditeľa nemocnice Františka Lešundáka neodkladná starostlivosť, teda akútne stavy budú posúdené lekárom ambulancie individuálne. "Cieľom týchto opatrení je zníženie rizika možnej nákazy ochorením COVID-19 v našom zdravotníckom zariadení. Verejnosti vopred ďakujeme, že bude rešpektovať rozhodnutie režimu ambulantnej starostlivosti. Sme presvedčení, že obozretnosťou a vzájomným rešpektom sa vyhneme kritickým situáciám a vytvoríme bezpečné prostredie pre našich pacientov a zdravotníkov," povedal Lešundák.

Vzhľadom na zhoršenú epidemiologickú situáciu v okrese Spišská Nová Ves platí v súlade s COVID automatom od utorka v krompašskej nemocnici zákaz návštev. Sú umožnené len k pacientom v terminálnom štádiu ochorenia, onkologickým pacientom – po posúdení ošetrujúcim lekárom a návšteva kňaza na požiadanie pacienta s cieľom podávania sviatosti.

„Návšteva je povinná spĺňať kritériá OTP, dodržiavať R-O-R, hygienické opatrenia, dezinfekciu rúk a prekrytie horných dýchacích ciest, v interiéri respirátor FFP2 a nejaviť klinické príznaky ochorenia COVID-19, ktorými sú kašeľ, horúčka, sťažené dýchanie, strata čuchu a chuti,“ dodala Pavliková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste