Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.09.2021 20:00 | Šport | Cyklistika
Foto

Sagan na Okolo Slovenska opäť druhý: Nechcel som riskovať, lebo to bolo nebezpečné!

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto v piatkovej 2. etape 65. ročníka medzinárodných pretekov Okolo Slovenska.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Zopakoval tým svoj výsledok z 1. etapy. Z triumfu sa tešil Nemec Jannik Steimle z tímu Deceuninck-QuickStep. Tretí bol jeho tímový kolega, Kolumbijčan Alvaro Hodeg, ktorý si udržal žltý dres lídra priebežného poradia.

Na pretekárov čakala 180 kilometrov dlhá etapa zo Spišského Podhradia do Dolného Kubína. Profilovo bola najťažšia v tomto ročníku a cyklisti počas nej prekonali skoro dvetisíc výškových metrov a absolvovali aj najnáročnejšie stúpanie. Museli vyliezť do Štrbského Plesa (9,7 km, 2,9%) - na jedinú horskú prémiu prvej kategórie v tomto ročníku. Okrem toho zdolali aj stúpania Starý Smokovec (15 km, 2,4%) a Vrchvarta (4,9 km, 3,5%).

"Dnes sme bojovali za Alvara. Záver bol hektický, získal som zopár metrov na Petra. Vždy poteší, keď sa naskytne takáto príležitosť. V poslednej zákrute som riadne zariskoval, mal som aj šťastie, že som nespadol," uviedol Steimle.

V poslednom stúpaní zaútočil Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), za ním sa udržali iba Alexej Lucenko (Astana) a Steimle. Neskôr sa však všetci traja vrátili do balíka a rozhodlo sa v záverečnom špurte. V ňom mal najviac síl Steimle, ktorý už Sagana pred seba nepustil. Štvrtým miestom sa blysol ďalší Slovák Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystria). Viacerí cyklisti sa na konci nevyhli pádu.

"To, čom som chcel, som spravil. Hlavne som nechcel riskovať, lebo som vedel, že zjazd je dosť nebezpečný. Dostali sme sa do úniku, jazdec QuickStepu mi príliš nepomohol. Za nami išla ďalšia skupina, ktorá spolupracovala, aby nás zišla. Deceuninck mal jasnú úlohu doviezť lídra v balíku a to sa im aj nakoniec podarilo. V záverečnej zákrute som si viac pribrzdil, získal štyri, päť metrov potrebných na víťazstvo. Hlavne, že sa nič nestalo, ideme ďalej," zhodnotil P. Sagan.

Výsledky 2. etapy (Spišské Podhradie - Dolný Kubín, 180 km):

1. Jannik Steimle (Nem./Deceuninck-QuickStep) 4:18:30 h, 2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 3. Alvaro Hodeg (Kol./Deceuninck-QuickStep), 4. Lukáš KUBIŠ (SR/Dukla Banská Bystrica), 5. Francisco Galvan (Šp./Kern Pharma), 6. Gal Glivar (Slov./Adria Mobil), 7. Fabio Felline (Tal./Astana-Premier Tech), 8.Alexej Lucenko (Kaz./Astana-Premier Tech), 9. Matúš ŠTOČEK (SR/Topforex - ATT Investments), 10. Idar Andersen (Nór./Uno-X Pro Cycling Team) všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie po 2. etape:

1. Hodeg 7:54:45 h, 2. Steimle +3 s, 3. P. SAGAN +4, 4. Eirik Lunder (Nór./Gazprom-RusVelo) +12, 5. Jakub Otruba (ČR/Elkov-Kasper) +13, 6. Roger Adria Oliveras (ŠP./Equipo Kern Pharma), 7. Casper Pedersen (Dán./DSM) obaja +14, 8. Maciej Bodnar (Poľ./Bora-Hansgrohe) +15, 9. Andersen, 10. Leon Heinschke (Nem./DSM) obaja +16

líder bodovacej súťaže: Hodeg
líder vrchárskej súťaže: Andrea Garosio (Tal./Bardiani-CSF-Faizane)
najlepší jazdec do 23 rokov: Lunder
najlepší Slovák: P. SAGAN
najbojovnejší jazdec: Otruba
súťaž tímov: DSM

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!