Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2021 20:44 | Šport | Futbal
Foto

Slovan vstúpil do Európskej konferenčnej ligy: Aj napriek bojovnému výkonu proti Kodani "belasí" na prvé body nedosiahli

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom úvodnom stretnutí F-skupiny Európskej konferenčnej ligy s FC Kodaň 1:3.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Na Tehelnom poli síce domáci Ezekiel Henty vyrovnal po vedúcom góle Jonasa Winda, ale plný bodový zisk pre hostí zariadil v závere prvého polčasu Jens Stage a výsledok postil po zmene strán z jedenástky opäť Wind.

V ďalšom zápase "efka" zvíťazil PAOK Solún na pôde Lincolnu Red Imps 2:0. Úradujúci slovenský majster najbližšie nastúpi vo štvrtok 30. septembra o 21.00 SELČ na štadióne v Solúne.

      F-skupina EKL:
      ŠK Slovan Bratislava - FC Kodaň 1:3 (1:2)
      Góly: 21. Henty - 18. a 68. Wind (druhý z 11 m), 41. Stage. ŽK: Čavrič, Božikov - Zeca, Stage. Rozhodovali: Fabbri - Peretti, Bindoni (všetci Tal.), 9833 divákov.
      Slovan: Chovan - Pauschek (78. Adler Da Silva), Kašia, Božikov, Zmrhal - Čavrič (69. Dražič), Agbo, Kankava, Green - Mráz - Henty (83. Lichý)
      Kodaň: Grabara - Diks, Chočolava, Boilesen, Kristiansen - Stage (86. Baldursson), Zeca, Lerager (78. Johannesson) - Biel (86. Wilczek), Wind (79. Höjlund), Böving (70. Ankersen)

Slovan vstúpil do duelu nebojácne, z rohového kopu zahral signál na Zmrhala, ktorému nesadol volej z druhej vlny. Bratislavčania dobiedzali na rozohrávku súpera a ihrisko patrilo viac im, Henty v ďalšom náznaku šance preváhal ideálny čas na zakončenie. Hostia, ktorí boli do tejto chvíle nevýrazní, si prvú príležitosť vypracovali až v 18. minúte, hneď z nej však otvorili skóre. Vybojovali roh, na center Biela si nabehol Wind, jeho pohyb na prednej žrdi nezachytili brániaci hráči a z bezprostrednej blízkosti hlavičkou prekonal Chovana. Domáci sa okamžite snažili o odpoveď a dočkali sa jej už o tri minúty a veľmi podobným spôsobom. Strelu Greena zblokovali Kodančania na roh a center toho istého hráča usmernil hlavou do siete Henty. Z obdobnej situácie Božikov hlavičkoval tesne vedľa, na opačnom konci si Böving spracoval dlhú prihrávku a krížny pokus poslal mimo priestoru troch žrdí. Rovnováhu zápasu narušil protiútok Kodane v 41. minúte. "Belasí" stratili loptu v strede poľa, Wind vysunul do rýchlej kontry do voľného priestoru Biela, ten ešte prihral Stagemu a posledný menovaný do odkrytej bránky prinavrátil hosťom vedenie.
      
Domácich mohol vzhľadom na predvedený výkon v úvodnom dejstve právom mrzieť nepriaznivý stav. Mali druhú 45-minútovku na jeho zvrátenie, ale po zmene strán patrila prvá vážna možnosť dánskemu mužstvu. K odrazenej lopte po rohovom kope sa dostal Böving a jeho delovka aj vďaka dôležitému zákroku Chovana trafila brvno. Sľubná príležitosť sa Slovan črtala v šestnástke, no Henty už bol po prihrávke Mráza v ťažkej pozícii a hosťujúci brankár Grabara mu znemožnil zakončiť. "Belasých" za vyrovnaním v premiérovom vystúpení v hlavnej fáze novovytvorenej európskej súťaže hnalo aj takmer 10.000 fanúšikov, no postupom času pozorný blok Kodane otupil ich útočné nadšenie. Navyše, v 68. minúte už hostia viedli o dva góly. Chovan síce bravúrne vyrazil nebezpečnú strelu Biela, ale po následnom súboji Zmrhala s Diksom nariadil hlavný rozhodca jedenástku, ktorú nekompromisne premenil Wind a pridal svoj druhý zásah v zápase. Zvyšok stretnutia si už Kodaň postrážila a ujala sa vedenia v tabuľke.

      tabuľka F-skupiny:
      1. Kodaň   1 1 0 0 3:1 3
      2. PAOK    1 1 0 0 2:0 3
      3. SLOVAN  1 0 0 1 1:3 0
      4. Lincoln 1 0 0 1 0:2 0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!