Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2021 06:00 | Správy | Domáce správy

V koalícii je opäť dusno! Matovič zaútočil na Lengvarského, Kollár zosmiešnil Remišovú

Hrozí výmena na poste ministra zdravotníctva? Minister Vladimír Lengvarský (52) sa podľa šéfa rezortu financií Igora Matoviča (48) dostatočne nesnaží vyvíjať aktivity smerujúce k zvýšeniu počtu zaočkovaných na Slovensku. Matovič vo víkendovej diskusnej relácii RTVS dokonca pohrozil jeho výmenou.

V diskusnej relácii O 5 minút 12 Matovič uviedol, že sa obáva veľmi krutej tretej vlny. „Za päť mesiacov, ako pán minister je ministrom zdravotníctva, som nezaregistroval jeden inovatívny prístup, ako zaočkovať napríklad 80- a viacročných ľudí,“ povedal. Lengvarský podľa neho nerobí dosť pre zlepšenie situácie. „Žiaden nápad neregistrujem, mrzí ma to,“ povedal Matovič, ktorý nevylúčil ani zmenu na poste ministra. „Uvidíme v najbližších týždňoch a mesiacoch, ako sa k tomu postaví,“ uviedol.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Lengvarskému sa venoval Matovič aj v rozhovore pre Expres. „Myslím si, že je mimoriadne nebezpečné pustiť deti do škôl bez toho, aby sme mali istotu, aby tí rodičia mali istotu, či ostatné deti prešli cez nejaký test. Bojím sa, že tam sa to premieša, deti to donesú do rodín, donesieme to do fabrík a bude zle,“ povedal minister.

„Ak sa ukáže, že toto bola tá zásadná chyba a pritom máme 50 % z 80-ročných ľudí zaočkovaných, moju dôveru pán minister nebude mať. Nech sa spolieha na zázrak, že nám to tu nevybuchne,“ uzavrel. Ministerstva zdravotníctva sme sa opýtali na postoj k Matovičovým výrokom. „Na uvedené vyjadrenia v tejto chvíli nebudeme reagovať,“ odpísala jeho hovorkyňa Zuzana Eliášová.

„V priebehu septembra bude distribuovaných 1,2 milióna SIPO poukážok s grafikami na podporu očkovania a tiež s odkazom na stránku automat.gov.sk, ktorá prehľadne informuje o aktuálne platných opatreniach v jednotlivých okresoch. Zároveň bude distribuovaných 600-tisíc letákov pre poberateľov starobných dôchodkov, ktorým sú vyplácané v hotovosti,“ uviedla Eliášová. Novú kampaň možno očakávať aj na televíznych obrazovkách. „Pripravujeme nový koncept kampane a pokračujeme v zazmluvňovaní mediálneho priestoru,“ uzavrela Eliášová.
 

Kollár útočí na Remišovú

Náladu v koalícii rozvášnil aj kontroverzný paragraf 363 Trestného poriadku, ktorý umožnil generálnemu prokurátorovi zrušiť obvinenie bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Kým strana Za ľudí víta avizovanú zmenu paragrafu, strana Sme rodina je zdržanlivejšia. Borisa Kollára názory Veroniky Remišovej rozohnili. „Mrzí ma, keď sa k právu a k právnemu systému vyjadruje pani predsedníčka, ktorá má vyštudované bábkoherectvo,“ uviedol v diskusnej relácii Na telo. Remišová reagovala stručne. „Vždy som si vyberala cestu tvrdej práce. Napríklad keď na francúzskej Sorbone, jednej z 10 najlepších univerzít EÚ, sme úspešne dokončili štúdium iba dvaja z 30 študentov,“ napísala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky