Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.08.2021 12:16 | Správy | Domáce správy

A dosť! Ministerstvo zakročilo voči lekárovi Liptákovi, ktorý šíri bludy o covide

Ministerstvo zdravotníctva informuje, že podáva sťažnosť na doktora Petra Liptáka Slovenskej lekárskej komore.

Ako stojí na facebookovej stránke rezortu, povolenie lekára si právom zasluhuje obdiv a rešpekt, zároveň však so sebou nesie veľkú mieru zodpovednosti. ,,Slovo lekára má prirodzene veľký vplyv na verejnosť. Preto je nebezpečné, ak lekár spochybňuje vedecky dokázané fakty, nabáda na porušovanie právnych predpisov a zľahčuje vážnosť a priebeh ochorenia,“ mienia na ministerstve.

,,Lekár Peter Lipták opakovane šíri nepravdivé a zavádzajúce informácie o chorobe Covid–19, bagatelizuje závažnosť tohto ochorenia, nabáda k nenoseniu rúšok, k nedodržiavaniu platných opatrení a pravidelne šíri dezinformácie o očkovaní proti covidu. Od očkovania odrádzal aj seniorov v domove seniorov Archa, ktorí patria medzi skupiny najviac ohrozené koronavírusom. Peter Lipták tiež vystupoval bez rúška na verejných zhromaždeniach v čase, kedy tým porušoval aktuálne platné nariadenia," vysvetľuje svoje pohnútky rezort.

Aj Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP) sa minulý utorok (17. 8.) vyjadril, že sa dištancuje od vyjadrení Liptáka, ktoré verejne prezentuje v súvislosti s protipandemickými opatreniami. Lipták v nich podľa zväzu v žiadnom prípade nenachádza podporu vedenia ZAP.

Ako v reakcii uviedla manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská, konkrétnu sťažnosť MZ SR na doktora Liptáka zatiaľ oficiálne nedostali. Vysvetlila, že len čo sťažnosť komore doručia, jej kontrolný výbor po oboznámení sa s podnetom ho zašle lekárovi na vyjadrenie. Následne sa komora rozhodne, či podá návrh na začatie disciplinárneho konania svojej disciplinárnej komisii. Tá môže udeliť lekárovi napomenutie alebo pokutu až do výšky 1659 eur. Pri opakovanom porušení môže byť lekár z komory vylúčený.

"Vzhľadom na množiace sa podnety plánuje SLK v najbližšom období iniciovať pracovné stretnutie s ministrom zdravotníctva SR, na ktorom chceme hovoriť o širších kompetenciách a právomociach SLK," uzavrela Závodská.

Ako Lipták povedal pre TASR, o sťažnosti ministerstva voči jeho osobe doposiaľ nevedel. Zdôraznil, že je za očkovanie, ale aktuálne používané vakcíny proti ochoreniu COVID-19 na území Slovenska s výnimkou očkovacej látky Sputnik V bezpečné nie sú. Tiež poukázal na to, že z ochorenia COVID-19 vyliečil desiatky pacientov. Očkovanie detí proti koronavírusu nepovažuje za správne. Trvá na tom, že nosenie rúšok prináša zdravotné komplikácie. Dodal, že je ochotný diskutovať o tom, ako pomôcť pri riešení pandémie. Myslí si, že liečba by sa mala posilniť najmä v ambulanciách.


 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ