Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2021 21:00 | Správy | Zahraničné správy

Tomáš v Prahe ohavne zavraždil svoju frajerku: Dolapili ho na Slovensku

Tomášovi Nálevkovi, ktorý podľa obžaloby vlani na jar v Prahe dobodal svoju priateľku a potom ju okradol o veci za viac ako pol milióna českých korún, v utorok pražský vrchný súd potvrdil osemnásťročný trest.

Muž tvrdí, že si na útok nespomína. Podľa súdu bolo motívom vraždy to, že sa partnerka chcela s Nálevkom rozísť, čím by muž prišiel o bývanie i finančnú výpomoc. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Za vraždu spáchanú obzvlášť trýznivým spôsobom hrozilo mužovi 15 až 20 rokov väzenia, prípadne aj výnimočný trest.

"Trest odňatia slobody pri polovici zákonnej trestnej sadzby nemožno v žiadnom prípade považovať za trest nezákonný alebo neprimeraný," uviedol pri odôvodnení rozhodnutia predseda odvolacieho senátu Martin Zelenka. Súčasťou verdiktu je aj ambulantné protialkoholické a psychiatrické liečenie. Muž má tiež uhradiť rodičom a sestre svoje obete nemajetkovú ujmu v celkovej výške 1,8 milióna korún.

Nálevka ženu zavraždil vlani 3. marca v prenajatom byte v Letňanoch. So ženou sa pohádal, zrejme práve kvôli ukončeniu vzťahu. 31-ročnej farmaceutičke a vojačke z povolania zasadil 21 rán do hlavy, hrudníka, chrbta i končatín, žena vykrvácala. Nálevka jej potom vybral úspory z účtu, zobral jej elektroniku aj šperky a jej autom odišiel najprv do Ostravy a potom na Slovensko, kde ho 14. marca zadržala zásahová jednotka.

Nálevka je nezamestnaný, podľa verdiktu pražského mestského súdu, ktorý odvolací senát potvrdil, by sa rozchodom dostal o finančných a existenčných problémov. Muž podľa súdu nemal zabezpečené bývanie a bol zaťažený radom exekúcií. Obžalovaný sa k činu v podstate priznal, v minulosti ale tvrdil, že si čin nepamätá a že bol silne opitý. To ale súd odmietol - muž si podľa neho po vražde počínal racionálne, zotrel podlahu, osprchoval sa a šiel s platobnou kartou zavraždenej zistiť, koľko má na účte peňazí.

Nálevkov obhajca v utorok v odvolaní, ktoré súd zamietol, uviedol, že neboli zistené všetky okolnosti trestného činu. Poškodená žena podľa neho napríklad mohla na Nálevku zaútočiť ako prvá, muž podľa neho tiež nemusel mať v úmysle priateľku zabiť. "Považujem túto námietku za úplne absurdnú," uviedol však v reakcii prokurátor, ktorý zároveň pripomenul spôsob vykonania vraždy. Obhajca žiadal, aby mestský súd prípad znova prerokoval.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?