Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2021 16:21 | Správy | Domáce správy

Letecké spojenie s Belgickom je späť: Ryanair ho obnovil takmer po jeden a pol roku

Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave je znovu možné využívať pravidelné spojenie do Belgicka.

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair obnovila linku zo slovenskej metropoly na Letisko Brusel-Charleroi takmer po jeden a pol roku od jej pozastavenia 13. marca 2020, kedy pre mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou koronavírusu vstúpil do platnosti úplný zákaz civilných letov na Slovensko.

Obnovené letecké spojenie je v prevádzke od začiatku augusta štyrikrát v týždni, írsky dopravca ho zabezpečuje tradične lietadlom Boeing 737-800 v pondelok, stredu, piatok a nedeľu. Linka mala pôvodne začať opäť fungovať až od septembra. Jej otvorenie o mesiac skôr je podľa bratislavského letiska príjemným prekvapením a potvrdzuje, ako výrazne obnovu liniek ovplyvňuje uvoľňovanie epidemiologických opatrení na hraniciach.

"Linka do Bruselu zvykla v minulosti počas letných mesiacov naopak fungovať v obmedzenom režime, keďže v Európskom parlamente je letná prestávka. Jej obnovu zo strany spoločnosti Ryanair ešte v priebehu tohto leta preto vnímame naozaj pozitívne," uviedol v stredu pre agentúru SITA hovorca bratislavského letiska Matúš Hrabovský.

Táto linka bola predtým v prevádzke nepretržite od roku 2009, v minulosti vzhľadom na jej percentuálnu vyťaženosť pravidelne patrila medzi najvyhľadávanejšie letecké spojenia z Bratislavy. "Predpokladáme, že linka bude populárna aj v tomto roku, najmä pre priaznivú epidemiologickú situáciu v tejto krajine a relatívne mierne podmienky vstupu pre občanov Európskej únie," podotkol hovorca letiska.

Letisko Brusel-Charleroi leží 45 kilometrov južne od miliónovej belgickej metropoly a sedem kilometrov severne od dvestotisícového Charleroi.

Ryanair už na bratislavskom letisku obnovil väčšinu svojich pravidelných liniek. V letnej sezóne 2019 ich prevádzkoval spolu 26, v lete 2020, tesne po prvej vlne pandémie, dvanásť. Obnovenie ďalších liniek sa očakáva priebežne podľa uvoľňovania opatrení na hraniciach. "Aktuálne so spoločnosťou Ryanair dokonca prebiehajú diskusie o určitej obmene a zavedení úplne nových liniek počas zimy, ktoré tento dopravca z bratislavského letiska ešte nelietal. Tieto informácie však nemôžeme konkretizovať skôr ako urobí oficiálne vyhlásenie dopravca," dodal Hrabovský. V konečnom dôsledku bude podľa neho všetko závisieť od vývoja epidemiologickej situácie a opatrení, ktoré budú platiť na jeseň a v zime.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?