Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2021 06:51 | Šport | Šport mix
Foto

Makojev neuspel ani na tretí pokus proti Najfonovovi: Dostane šancu v repasáži?

Slovenský reprezentant v zápasení voľným štýlom Boris Makojev (28) neuspel ani na tretí pokus proti Arturovi Najfonovovi.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V úvodnom kole olympijského turnaja v Tokiu v kategórii do 86 kg s ním prehral 0:6 na body a Rus tak upravil vzájomnú bilanciu na 3:0 vo svoj prospech. Vicemajster sveta z Paríža 2017 a bronzový medailista z ME 2020 v Ríme teraz bude čakať na to, či sa predstaví v repasáži.

Najfonov mal od úvodu navrch, po prvej perióde viedol 2:0 po tom, ako úspešne zaútočil na nohu Makojeva a podarilo sa mu ho vytlačiť zo žinenky. V druhej časti pridal ďalší dvojbodový zápis po podobnom útoku. Slovenský reprezentant predviedol počas celého zápasu jediný útok, ktorý však nebol úspešný. V závere už musel riskovať, no bodovať dokázal opäť len úradujúci majster Európy. "Vedel som, že bude útočiť na pravú nohu, ale aj tak som mu to dovolil. Neviem, čo sa stalo, neurobil som to dobre," povedal Makojev po zápase.

Dvadsaťosemročný slovenský zápasník tak zažil neúspešný debut pod piatimi kruhmi. Na repasáž potrebuje pomoc Najfonova, ktorý by musel v stredu postúpiť do finále. Vo štvrťfinále prešiel cez Turka Osmana Göcena, v semifinále ho čakal Iránec Hassan Jazdaničarati. "Necítim sa vôbec dobre. Bol som dobre pripravený, jeden zápas to pokazil. Možno pôjdem do repasáže, ale neviem, či sa to podarí, lebo Najfonov má veľmi dobrých súperov".

Ruský zápasník pôsobil oveľa sebavedomejšie, pomohlo mu aj to, že jeho súpera v úvode napomenuli za pasivitu. "Nedával mi kyslík, držal ma na dištanc. Urobil som len jeden útok za šesť minút, to je veľmi málo," uviedol sklamaný Makojev.

Obaja muži nastúpili proti sebe po tretí raz. Vlani na ME v Ríme zvíťazil Najfonov 3:0 a tento rok na rovnakom podujatí vo Varšave dokonca 9:0. "Chcel som, aby som mu nedal možnosť na jeho útok, ale urobil to rovnako ako aj vo Varšave a v Ríme," dodal slovenský olympionik. 

"Boris opäť urobil rovnaké chyby ako na Európe. Neviem, kde nastal skrat. Vedeli sme, kde si má dať pozor. Rozoberali sme si v rámci prípravy všetky možné akcie, vedel, že súper pôjde najskôr na jednu jeho nohu, potom na druhú. Ak by mu vyšiel jeden útok, mohol vyrovnať a zápas by vyzeral inak. Podľa toho, ako bol pripravený, som si myslel, že súpera zdolá. Keď začal zápasiť, videl som, že to nie je ono," uviedol pre olympic.sk tréner slovenského voľnoštýliara Erik Cap.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?