Štvrtok 23. 9.
Zdenka
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Informačná povinnosť pri poskytnutí osobných údajov a fotografie dotknutej osoby

Na ničom nám nezáleží viac, než na vašej dôvere, a chceme byť voči vám úprimní v tom, ktoré údaje o vás zhromažďujeme, ako ich používame a aké práva máte na ich kontrolu.

Spoločnosť FPD Media, a.s., so sídlom Palisády 29/A, 811 06 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka č.: 6882/B, zastúpený Ing. Petrom Švédom – predsedom predstavenstva (ďalej tiež ako „prevádzkovateľ“) informuje dotknutú osobu o splnení informačných povinností podľa čl. 13 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27.apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „nariadenie“) a § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej tiež ako „zákon o OOÚ“) zdelením nižšie uvedených informácií.

Dotknutá osoba je v zmysle § 19 ods. 2 písm. e) zákona o OOÚ nie je povinná poskytnúť osobné údaje na nižšie uvedený účel, avšak v opačnom prípade nie je možné naplniť predpokladaný účel, o ktorý dotknutá osoba prejavila záujem.

Tento súhlas so spracovaním osobných údajov je slobodne daným, konkrétnym, informovaným aj jednoznačným prejavom vôle dotknutej osoby.

  • Identifikačné údaje a kontaktné údaje prevádzkovateľa:

Prevádzkovateľ:

Obchodné meno: FPD Media, a.s.

Sídlo:Palisády 29/A, 811 06 Bratislava

IČO: 47 237 601

Zapísaný: Obchodný register Okresného súdu Bratislava, oddiel: Sa, vložka č.: 6882/B

Zastúpený: Ing. Peter Švéda – predseda predstavenstva

Kontaktné údaje: tel. č.: advokat@banos.sk e- mail: +421 31 550 3926

 

  • Kontaktné údaje zodpovednej osoby:

Názov: Advokátska kancelária BÁNOS & KOŠÚTOVÁ s. r. o.

E-mail: advokat@banos.sk

Tel. č.: +421 917 540 003

 

  • Účel spracúvania osobných údajov, na ktorý sú osobné údaje určené, ako aj právny základ spracúvania osobných údajov:

Účel: použitie fotografie dotknutej na osoby na vytvorenie megabilboardov pre Svätého Otca pri jeho oficiálnej návšteve

-Právny základ a rozsah spracúvaných osobných údajov:

čl. 6 ods.1 písm. a) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. a) zákona o ochrane osobných údajov: dotknutá osoba odoslaním fotografie cez formulár prevádzkovateľa zverejnený na webovej stránke www.cas.sk alebo cez aplikáciu WhatsApp na tel. č. 0918 620 001 vyjadrila súhlas so spracovaním svojich osobných údajov v rozsahu meno, e-mailová adresa, telefónne číslo a fotografia dotknutej osoby.  

Prevádzkovateľ vyhlasuje, že osobné údaje bude spracúvať v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje zákonu o OOÚ a Nariadeniu.

  • Identifikáciu príjemcu alebo kategóriu príjemcu, ak existuje

Príjemcovia resp. kategórie príjemcov, ktorí spracúvajú osobné údaje sú:

Poverení zamestnanci prevádzkovateľa, správca webovej stránky www.cas.sk

  • Cezhraničný prenos osobných údajov mimo EÚ

Cezhraničný prenos osobných údajov do tretích krajín mimo Európskeho hospodárskeho priestoru alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje. 

  • Doba uchovávania osobných údajov

Doba uchovávania osobných údajov: prevádzkovateľ bude spracúvať osobné údaje dotknutej osoby po dobu nevyhnutnú na splnenie vyššie uvedeného účelu, najdlhšie po dobu 1 roku.

  • Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania (profilovanie)

Prevádzkovateľ nevykonáva profilovanie.

  • Práva dotknutej osoby

Dotknutá osoba má právo:

- požadovať prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby,

Ako dotknutá osoba máte právo na poskytnutie zoznamu osobných údajov, ktoré od Vás máme k dispozícii ako aj informácie o tom ako Vaše osobné údaje spracúvame.

- na opravu osobných údajov,

Prijali sme opatrenia, aby sme uchovávali Vaše presné, úplné a aktuálne osobné údaje. Ak si myslíte, že Vaše osobné údaje, ktoré uchovávame nie sú presné, úplné a aktuálne, prosím informujte nás o tom.

- na vymazanie osobných údajov,

Ako dotknutá osoba nás môžete požiadať aj o vymazanie Vašich osobných údajov, ak sú na to splnené zákonom uvedené dôvody, napr. ak už účel spracúvania skončil.

- na obmedzenie spracúvania osobných údajov,

Ako dotknutá osoba nás môžete pri splnení zákonných podmienok požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje, napr. za situácie ak si myslíte, že Vaše osobné údaje, ktoré uchovávame, sú nepresné a pod. 

- namietať spracúvanie osobných údajov,

Ako dotknutá osoba máte právo namietať spracúvaniu Vašich údajov, v prípade, ak ste nadobudli presvedčenie, že na spracúvanie osobných údajov nemáme právny dôvod; napr. ak naše oprávnené záujmy na spracúvanie osobných údajov neprevažujú nad právami alebo záujmami dotknutej osoby.

- na prenosnosť osobných údajov,

Ako dotknutá osoba máte za určitých okolností právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli. Toto právo na prenosnosť sa však týka len tých osobných údajov, ktoré sme nám poskytli na základe Vášho súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste jednou zo zmluvných strán.

- odvolať súhlas,

Ako dotknutá osoba máte právo kedykoľvek odvolať Váš súhlas v prípadoch, keď Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu. Súhlas je možné odvolať najmä odoslaním e-mailu na adresu foto@novycas.sk alebo odoslaním správy cez aplikáciu WhatsApp, prípadne akýmkoľvek iným preukázateľným spôsobom.

 

- podať návrh na začatie konania resp. sťažnosť na dozorný orgán,

Ako dotknutá osoba máte právo podať návrh resp. sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, https://dataprotection.gov.sk , Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk

Dotknutá osoba môže požadovať výkon vyššie uvedených práv kedykoľvek, a to prostredníctvom emailu: advokat@banos.sk alebo na tel. čísle +421 917 540 003, alebo písomne na poštovú adresu sídla prevádzkovateľa. Prevádzkovateľ vybaví žiadosť dotknutej osoby v súvislosti s vyššie uvedenými právami v zákonných lehotách.

 

Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.


Odporúčame z TIVI.sk
Šéf európskej diplomacie vyzýva k dôležitej veci: Posilnenie dôvery medzi EÚ a USA je kľúčové
Vedci objavili ďalšiu obrovskú stopu: K zisteniu pôvodu koronavírusu sú už na dosah!
Tuniský prezident si bez hanby posilnil vlastné právomoci: Všetko na úkor vlády a parlamentu
USA darujú ďalších 500 miliónov dávok vakcín: Niektoré krajiny však budú mať prednosť
Rebel Balotelli parádne trafil: Aha, ako vysmial súperovho trénera za osem rokov starý výrok!
Biden a Macron spolu hovorili prvýkrát od sporu o ponorky: Takto chcú predísť diplomatickej roztržke
Stoch si našiel nový klub: Je to výzva, som rád, že ma chce tréner!
Vo štvrtok čakajte prízemný mráz: No hrozí aj niečo oveľa nepríjemnejšie
Smutné správy pre Alžírsko: V priebehu jedného týždňa zomreli dvaja bývalí prezidenti
Čínsky expolitik odhalil šokujúcu správu: Toto mal byť moment, kedy sa koronavírus začal šíriť!
Podvádzal ho takmer 3 roky: Cristiana Ronalda obral o takmer 300-tisíc!
Orbán s Babišom kontrolovali zabezpečenie maďarsko-srbských hraníc: Český premiér skritizoval kroky EÚ