Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.08.2021 21:19 | Šport | Motorizmus

Na Bottasa sa po kolízii zniesla vlna kritiky: Tvrdé slová od súperov

Fínsky pilot Valtteri Bottas uznal, že si zaslúži kritiku za spôsobenie nehody v úvode Veľkej ceny Maďarska.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Po zlom štarte z druhej pozície nedobrzdil na mokrej trati nájazd do prvej zákruty a po náraze do Landa Norrisa stál na začiatku série kolízií, po ktorých muselo odstúpiť ďalších päť pilotov. Jazdec Mercedesu dostal od komisárov trest v podobe straty piatich miest na štarte nasledujúcej GP Belgicka. Rovnakú penalizáciu dostal aj Lance Stroll, ktorý hneď na to vyradil Charlesa Leclerc.

"Myslím, že všetka kritika na moju hlavu bude fér. Mal som zlý štart a nevyriešil tú následnú situáciu dobre," citovala Bottas BBC. "Zle som odhadol, kedy ísť na brzdy. Som zodpovedný za to, že som trafil Landa a ten potom sebou vzal ďalších ľudí," uznal fínsky jazdec.

Vedľa vyradenie Norrisa alebo Sergia Péreza ale incident ovplyvnil aj Maxa Verstappen. Práve do jeho auta Norris nekontrolovateľne narazil a poškodil mu ho natoľko, že s ním pilot zvládol dôjsť len na desiatom mieste. Prišiel tým pádom o vedenie v šampionáte a na Bottasova tímového kolegu z Mercedesu Lewisa Hamiltona stráca šesť bodov.

"Zase som skončil mimo trať kvôli Mercedesu, čo je presne to, čo nechcete," povedal Verstappen v narážke na minulú GP Británie, kedy preteky nedokončil pre zmenu po havárii s Hamiltonom. "Prišiel som o celú jednu časť auta. Podvozok bol taky hrozne zničený. Úprimne povedané, nedalo sa s tým ísť, ale snažili sme sa urobiť maximum a nakoniec máme aspoň bod. Nie je to to, čo sme chceli, ale aspoň niečo. Keď sa stane niečo také, nemôžete urobiť vôbec nič. v taký moment je vo vás len sklamanie, "doplnil Holanďan.

Rozhorčenie po nehode boli aj ďalší pretekári. Kým Leclerc, ktorý tesne potom doplatil na inú kolízii so Stroll, netajil na twitteri frustráciu a označil situáciu v prvej zákrute za "bowling", Norris, ktorý prišiel kvôli Bottas o sériu 15 bodovaných umiestnení, volal po trestu.

"Bottas za mnou prišiel a ospravedlnil sa. Áno, ospravedlnenia sú síce pekné, ale nič to nezmení na výsledku. Proste ste v prvej kole, nikto z nás nechce spraviť nič hlúpeho, ale on to urobil. Jednoducho to zničil. Ak teda ja dostanem penalizáciu, keď na ostatných tratiach nerobím nič zlé, potom by on mal dostať o dosť väčší trest. Snáď majú komisári rozum, "vyhlásil jazdec McLarenu.

Bottas následne trest dostal a v budúcom závode v Belgicku 29. augusta odštartuje o päť miest nižšie, než skončí v kvalifikácii. Rovnakú penalizáciu dostal tiež Stroll. "Viem, že to nebolo dobré a nebolo to dobré ani pre ostatných pretekárov okolo mňa. Určite som to ale neurobil schválne," dodal Bottas.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?