Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2021 09:12 | Tip od Vás | Zahraničie
Foto

Ohnivá smršť pri tureckom letovisku! Zo záberov čitateľa Pavla ide hrôza

Pokojnú dovolenku aj bežný život miestnych obyvateľov v tureckom letovisku narušilo ohnivé peklo. Desiatky ľudí na juhu Turecka v stredu hospitalizovali, pretože sa nadýchali dymu alebo utrpeli popáleniny v dôsledku požiarov, ktoré vyčíňajú v okolí prímorského mesta Manavgat v provincii Antalya. Informovala o tom agentúra AFP.

Máte zaujímavý tip, záľubu alebo fotky, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Neváhajte a pošlite nám ich na tip@novycas.sk alebo na WhatsApp na číslo 0918 620 001!


Fotogaléria
35
fotiek v galérii

Na sociálnych sieťach a v tureckých televíziách boli zverejnené zábery, na ktorých vidno, ako vrtuľníky hasia horiace budovy a polia v Manavgate a jeho okolí. Podľa miestnych predstaviteľov boli evakuované štyri štvrte mesta, ale plamene sa už čiastočne podarilo dostať pod kontrolu. Podľa tureckých médii hospitalizovali 62 ľudí, ktorí sa nadýchali dymu, zatiaľ čo s popáleninami boli hospitalizovaní traja ľudia. Išlo prevažne o miestnych obyvateľov.

Otvoriť galériu
Štátna tlačová agentúra Anadolu pritom poprela správy, podľa ktorých mali vrámci preventívnych opatrení evakuovať miestnu nemocnicu. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prisľúbil, že postihnutí obyvatelia dostanú všetku potrebnú pomoc. Zatiaľ nie je jasné koľkých ľudí sa požiare dotkli, podľa tureckej televízie NTV však zhorelo 20 budov, ktoré celkovo obývalo približne 500 ľudí.
Manavgat sa nachádza asi 75 kilometrov východne od známeho juhotureckého letoviska Antalya. Okolitý región je obľúbenou dovolenkovou destináciou turistov z Európy, najmä obyvateľov Ruska a iných častí východnej, respektíve strednej Európy.

Starosta Antalye Muhittin Böcek ubezpečil, že požiare nepredstavujú žiadne riziko pre miestne turistické rezorty. Naznačil pritom, že požiare, ku ktorých šíreniu prispieva silný vietor, mohli byť založené úmyselne. Turecký minister poľnohospodárstva Bekir Pakdemirli uviedol, že požiare vypukli v štyroch rôznych lokalitách. Zatiaľ je však podľa neho predčasné hovoriť o tom, čo ich spôsobilo. Prezident Erdogan ubezpečil, že vo veci sa už začalo vyšetrovanie. Plamene podľa miestnych úradov neohrozili nijakých turistov. Do boja s ohňom boli nasadené aj minimálne dve hasiace lietadlá a 15 helikoptér.

Otvoriť galériu
V provincii Antalya sa nachádza aj čitateľ, ktorý poslal celý rad znepokojujúcich fotografií. "Od rána tu lietajú vrtuľníky a naberajú vodu z mora. Je tu trochu cítiť dym, ale nie je to moc strašné, nakoľko je tu bezvetrie a len niekedy slabý vánok. Plamene nevidíme, len dym od severo-západnej strany. Vrtuľníky tu lietajú nad hlavami cca 6. poschodie a odnášajú vodu na pohorie, čo je za hotelom. Väčšinou polievajú stromy po východnej strane asi preto, že tu väčšinou fúka od západu. V našom rezorte Lýra Resort je prevažne pokoj a všetci sa správajú, ako by sa nič nestalo," opísal pozadie hrozivých fotografií Pavol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, pkr, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli