Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2021 17:00 | Správy | Zahraničné správy

Silný odkaz zdravotnej sestry popieračom covidu: Jej príspevok by si mali prečítať všetci!

Po protestoch proti lockdownu a protipandemickým opatreniam došla zdravotnej sestre trpezlivosť s popieračmi covidu. V príspevku si nedávala servítku pred ústa.

V Austrálii vyšli ľudia do ulíc a protestovali proti prísnym opatreniam. Na fotkách a videách sú tisíce demonštrantov, ktorí požadovali ukončenie lockdownu, kričali "sloboda" a držali transparenty s antilockdovnovými a proti očkovacími heslami. 

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Sestrička z Melbourne sa rozhodla otvoriť ľuďom oči a napísala silný príspevok o skutočných dopadoch koronavírusu. Merowyn Olaver pracuje na oddelení onkológie. "Zatiaľ, čo ľudia protestovali za svoju slobodu a proti lockdownu, ja som bola v práci, nosila som rúško, dezinfikovala si ruky, dávala ľuďom lieky do infúzie, tlmila pacientom bolesť- všetko vedecké činnosti založené na dôkazoch," začala svoj príspevok. "Ak niekto z nich (demonštrantov, pozn. red.) skončí v nemocnici, bude chcieť, aby jeho sestra nosila rúško, dezinfikovala si ruky, dávala mu lieky a zmierňovala bolesti? Budete potrebovať vedecké zákroky založené na dôkazoch, aby ste zabránili ďalšiemu ochoreniu?"

Dodala, že aj tí, ktorí sa rozhodli dôverovať len niektorým informáciám, si môžu byť istí, že ak budú mať takú smolu a nakazia sa koronavírusom, dostanú tú najlepšiu starostlivosť. Merowyn vysvetlila, ako sa starajú v nemocnici o infikovaných pacientov. Zdravotné sestry im umývajú telo, obklopujú ich vankúšmi, stlmujú svetlá a rozprávajú sa s nimi, aby sa cítili, čo najpríjemnejšie. "Keď si veľmi blízko koncu, budeme musieť zavolať tvojej rodine. Zatiaľ, čo im budú líca zalievať slzy, do prijímača ti budú hovoriť, ako ťa milujú. Po poslednom výdychu im vyjadríme úprimnú sústrasť: "Je nám to ľúto, ale nemohli sme urobiť viac. Mrzí nás, že máte zlomené srdce.""pokračovala Merowyn. "Budeme sa o vás starať, až kým nepríde niekto, kto vás zapne do hrubého gumeného vreca na mŕtvoly. Si odvážny popierač covidu, pozri, čo si tu po sebe zanechal. Teraz si slobodný."

Merowyn priznala, že na jej príspevok bola väčšinou ohromne pozitívna odozva, no dostala niekoľko správ aj od antivaxerov a ľudí, ktorí sú proti lockdownu. Obviňovali ju, že rozdeľuje ľudí. V ďalšom príspevku odhalila, že chápe frustráciu ľudí. Počas prvej vlny totiž prišla, ako mnoho ďalších, o prácu. Pred pandémiou vymenila prácu zdravotnej sestry za podnikanie s koláčmi. Opäť si našla prácu, keď vláda povolala aj zdravotné sestry, ktorým už skončila registrácia. Portálu news.com sa zverila, že väčšina negatívnych komentárov utíchla, keď ľudia pochopili, že sú na jednej lodi. 

Mnoho ľudí porovnáva covid-19 so sezónnou chrípkou, podľa sestričky je dôležité, aby ľudia pochopili, že covid má "oveľa vyššiu úmrtnosť a vedie k väčším respiračným komplikáciám ako sezónna chrípka". "Očkovanie nám umožňuje potlačiť vysoký výskyt úmrtnosti a chorobnosti, ktoré by inak vznikli z infekcie,“ uviedla na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, nž

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku