Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2021 16:00 | Správy | Zahraničné správy

Psychické zrútenie prinieslo Britney Spears život v utrpení: 13 rokov väznená v zlatej klietke

Nie každá americká celebrita si žije svoj ho-llywoodsky sen. Ten, ktorý snívala speváčka Britney Spears (39), sa premenil na nočnú moru. Prežíva ju už dlhých 13 rokov.

Odkedy ju súd zbavil svojprávnosti, zostala v prísnej opatere svojho otca Jamieho Spearsa (69). V posledných dvoch rokoch však silnejú hlasy po vyslobodení Britney z jej domáceho väzenia. Čo odštartovalo krach úspešnej kariéry celosvetovo populárnej speváčky? Naozaj nie je schopná žiť bez dozoru otca?

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Čo sa skutočne dialo v živote mladej speváčky, tušia len jej najbližší. Verejnosti odhalili iba časť, sama Britney o dianí vo svojom živote mlčala celé roky. Spoločnosť ju dlho vnímala ako nesvojprávnu, drogovo závislú, labilnú a neschopnú výchovy svojich dvoch synov. Poškodený tovar, ktorému už v detstve vpálili do kože značku majetok Hollywoodu.

Americký šoubiznis je tvrdý a neúprosný. Profesionálne naň pripraviť 11-ročné dievča, ktoré si jednoducho spev a tanec chcelo iba užívať, je takmer nemožné. Jej predstava o žiare reflektorov sa rozpadla ako domček z karát. S rastúcim úspechom po jej prvom albume Baby One More Time z roku 1999 narastal aj záujem o jej osobu.

Speváčka sa vo svojich 17 rokoch nemohla ani na krok pohnúť bez prítomnosti paparazzov v závese. V televíznych reláciách sa jej dokonca bežne pýtali, či je ešte panna. Na psychiku takej mladej ženy v rozkvete to musela byť poriadna záťaž, ktorá si vyžiadala svoju daň.

Rana za ranou

Jej súkromný život sa stal verejným. Najprv sa na stránkach časopisov prepierala nevydarená a bleskovo anulovaná svadba, potom nový milenec Kevin Federline (43), rýchly sobáš a ešte rýchlejšie tehotenstvo v roku 2005. Skutočne turbulentný bol však rok 2006. Vo februári unikli zábery, na ktorých speváčka šoférovala auto so svojím, v tom čase iba polročným synom Seanom na kolenách.

Na jeseň sa jej potom narodil druhý syn Jayden James. Ani to však nestačilo na záchranu skrachovaného vzťahu, a tak Britney podala žiadosť o rozvod. V januári 2007 dostala speváčka ďalší úder, keď pre rakovinu vaječníkov prišla o svoju milovanú tetu Sandru Bridges Covington († 59). Začala vo veľkom užívať drogy, pre ktoré vo februári strávila deň v odvykacom zariadení. Nasledujúcu noc nastal jej neslávny pád na dno.

V jednom z losangeleských kaderníctiev si strojčekom celkom oholila hlavu. Dôvodom mohla byť jej obava, že súd z vlasov zistí prítomnosť návykových látok. V dôsledku toho by jej nezverili synov do starostlivosti. Súd napokon v júli odklepol striedavú starostlivosť.

„Bola som ohromená, myslím, že taktiež trochu v šoku. Nevedela som, za kým ísť. Uvedomila som si, koľko energie a lásky som vložila do svojho predošlého vzťahu, keď bol preč, pretože som úprimne nevedela, čo mám so sebou robiť. Bola som z toho smutná. Priznávam, že som bola stratená,“ napísala Britney na svojej webovej stránke.

Otcovo opatrovníctvo

Nanešťastie, problémy sa so speváčkou tiahli aj ďalej. Postupne prišla o zverených synov a sama sa dostala do starostlivosti otca i profesionálnej opatrovníčky Jodi Montgomery. Držali ju poriadne nakrátko, ako opísala tento mesiac pred súdom. „Toto opatrovníctvo mi viac ubližuje, ako prospieva. Zaslúžim si mať život,“ uviedla Britney. Bola nútená vystupovať proti svojej vôli, inak by musela čeliť súdnym konaniam.

Rovnako jej s otcovým súhlasom mali podávať silné lieky na utlmenie, po ktorých nevnímala dianie okolo seba. „Chcem sa vydať a mať dieťa, no mám v tele vnútromaternicové teliesko, ktoré mi nedovolí mať dieťa, a moji opatrovníci mi nedovolia ísť k lekárovi na jeho odstránenie,“ opísala speváčka.

Napriek tomu dokázala pod dozorom Britney vstať z popola. Od roku 2008 pracovne ani na moment nezaháľala. Vydala tri albumy, koncertovala po celom svete, pričom iba v Las Vegas odspievala vyše 200 vystúpení. V roku 2012 si tiež sadla na porotcovskú stoličku americkej súťaže X Factor, za čo si na účet pripísala takmer 13 miliónov eur. Dnes má jej majetok celkovú hodnotu 60 miliónov eur.

Veľký boj pred súdom

V januári 2019 Britney oznámila prestávku a zrušila všetky plánované vystúpenia pre zhoršený zdravotný stav otca, ktorý tak dočasne odstúpil z funkcie jej opatrovníka. Zároveň silneli hlasy z hnutia #FreeBritney, ktoré už od roku 2009 žiada jej vyslobodenie spod opatrovníctva.

Aj keď speváčka na verejnosti mlčala, v roku 2020 prostredníctvom svojich právnikov odkázala, že už viac nechce, aby otec spravoval jej majetok. Rada by voľne nakladala so svojimi peniazmi a s terajším priateľom Samom Asgharim (27) chce žiť opäť slobodne.

Britney iba nedávno priznala, že odmieta ďalej vystupovať, pokým jej otec bude ďalej spravovať jej život. Pripravená je ho aj zažalovať. „Musím sa zbaviť svojho otca a obviniť ho zo zneužitia opatrovníctva,“ priznala.

Takéto zneužitie môže zahŕňať finančné vykorisťovanie alebo uplatňovanie nadmerných obmedzovaní na človeka zvereného do starostlivosti. Či získa kontrolu nad svojím životom a majetkom, ukážu azda najbližšie mesiace. So štyridsiatkou na krku je na to už najvyšší čas. 

 

  • 1999 - Vydala debutový album Baby One More Time
  • 2002 - Rozišla sa s Justinom Timberlakom
  • 2003 - Bozk s Madonnou na MTV Video Music Awards
  • 2004 - Svadba s Kevinom Federlinom
  • 2005 - Pôrod prvého syna Seana Prestona
  • 2006 - Pôrod druhého syna Jaydena Jamesa
  • 2007 - Pobyt na odvykačke, oholenie hlavy, útok dáždnikom na novinárov.
  • 2008 - Hospitalizácia na psychiatrii, začiatok otcovho opatrovníctva.
  • 2012 - Porotkyňa v americkej súťaži X Factor
  • 2016 - Začiatok vzťahu so Samom Asgharim
  • 2019 - Prihlásila sa do psychiatrickej liečebne
  • 2020 - Britney sa postavila proti otcovmu opatrovníctvu
  • 2021 - Britney osobne vypovedala pred súdom o otcovom krutom zaobchádzaní
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Kristína Kittnerová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Elektrikára († 38) pri Žarnovici zasiahol prúd! Muž ostal visieť na stĺpe
Generál Štefánik
Politici si pripomenuli výročie smrti generála Štefánika: Pozrite sa, čo si o ňom jednotliví politici myslia
Patrícia bola účastníčkou Farmy 13.
Foto
Veľká RADOSŤ mladej farmárky: Prišlo nám do života šťastie z nebies! FOTO ako dôkaz
Dorazila Flašíkova exmanželka Monika Beňová v sprievode svojho syna Martina či Robert Kaliňák.
Foto
Netradičný pohreb mediálneho mága Flašíka († 66): Rozlúčiť sa prišla aj exmanželka Beňová a zástup politikov
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Turisti na Muráni sa môžu tešiť: Aha, ako sa najnovšie dostanú k obľúbeným sysľom!
Foto
Cibulková jasá od radosti: Pozrite, čo predviedla dcéra Ninka!
Na oblohe sa objavil záhadný úkaz.
Na oblohe sa objavil čudný úkaz: Vidieť to mohli aj Slováci! No UFO to nebolo...
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!
Eva sa o pravnuka s ťažkou diagnózou stará už 14 rokov, do ústavu by ho nedala za nič na svete
Foto
Michalovčanka Eva (81) sa sama stará o chorého pravnuka: Na kočík mi chýba 1000 eur!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Aktualizované
Progresívne Slovensko si zvolilo predsedu: Je ním opäť Michal Šimečka?
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Ministerstvo obrany SR
Ministerstvo obrany hľadá nových riaditeľov: Pozrite sa, dokedy sa možno prihlásiť