Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2021 13:48 | Správy | Domáce správy

Nabitý program pápeža Františka na Slovensku: Navštívi štyri mestá, je známe s kým sa stretne

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy. TASR o tom informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Program pápeža na Slovensku sa má začať v nedeľu 12. septembra oficiálnym prijatím na letisku v Bratislave. Nasledovať bude ekumenické stretnutie na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave, ale aj súkromné stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej.

V pondelok 13. septembra čaká pápeža privítanie v Prezidentskom paláci. Absolvuje zdvorilostnú návštevu u prezidentky SR Zuzany Čaputovej aj stretnutie s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomatického zboru.

V Katedrále svätého Martina sa stretne s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi. Navštívi tiež centrum Betlehem v Bratislave. Čaká ho tiež stretnutie so židovskou komunitou. V pondelok večer sa s pápežom stretne aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Utorkový (14. 9.) program sa bude odohrávať na východe Slovenska. Začne sa božskou liturgiou svätého Jána Chryzostoma v Prešove, ktorej bude predsedať Svätý Otec. V Košiciach ho čaká stretnutie s rómskou komunitou na Luníku IX. a s mladými na miestnom štadióne.

Posledný deň návštevy, v stredu 15. septembra, strávi pápež v Šaštíne. Po modlitbovom stretnutí s biskupmi sa uskutoční svätá omša s homíliou Svätého Otca.

KBS zverejnila webovú stránku k návšteve pápeža Františka

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) v rámci príprav návštevy pápeža Františka na Slovensku (12. - 15. 9.) zverejnila oficiálnu webovú stránku, prostredníctvom ktorej bude poskytovať informácie k apoštolskej ceste. TASR o tom informovala Tlačová kancelária KBS.

Na stránke sa aktuálne nachádza program návštevy, logo a motto a kontaktné informácie. "Bude na nej postupne publikovaná duchovná príprava, podmienky účasti, akreditácia pre novinárov a ďalšie podrobnosti k návšteve. Adresa stránky je www.navstevapapeza.sk alebo www.skpapalvisit.org," uviedli z KBS.

Spolu s programom apoštolskej cesty pápeža zverejnilo Tlačové stredisko Svätej stolice aj motto a logo návštevy Slovenska. Logo znázorňuje tému návštevy: "S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom". V jeho spodnej časti je vyobrazená cesta, ktorá smeruje ku krížu. Okolo nej srdce, ktoré vyjadruje lásku svätého Jozefa a Panny Márie, patrónky Slovenska, k Pánu Ježišovi. Sedem hviezd pripomína meno, ktorým ľudia tradične nazývajú Pannu Máriu - "Sedembolestná". Jednotlivé súčasti loga majú bielu, modrú a červenú farbu slovenskej vlajky, ako aj bielu a žltú farbu vatikánskej vlajky. Motto znie: "S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť