Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.07.2021 00:24 | Správy | Domáce správy
Foto

Jeho smrť zasiahla celé Slovensko: Politici vyjadrujú úprimnú sústrasť rodine a blízkym Milana Lasicu

Politici vyjadrujú úprimnú sústrasť rodine a blízkym Milana Lasicu, ktorý zomrel v nedeľu vo veku 81 rokov.

Ako si spomínate na legendu Milana Lasicu? Pošlite nám vašu spoločnú fotografiu a opíšte zážitok zo stretnutia na mail tip@novycas.sk alebo whatsapp 0918 620 001!

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Slovensko, žiaľ, prišlo o ďalšiu legendu kultúry. Premiér SR Eduard Heger (OĽANO) to uviedol v reakcii na správu o nedeľnom (18. 7.) úmrtí Milana Lasicu. Pozostalým vyslovil úprimnú sústrasť. "Jeho celoživotné dielo je jasným dôkazom toho, že žiaden režim nemá takú moc, aby zastavil kreativitu, smiech a priateľstvo. V ťažkých časoch cenzúry hľadali spoločne s Júliusom Satinským cesty, ako povzbudiť ľudí," podotkol premiér na sociálnej sieti. Dodal, že Milan Lasica bol nadaný herec, spevák i autor, pričom jeho jedinečný humor a satira sprevádzali mnohé generácie. "Milan Lasica, budete nám veľmi chýbať," doplnil Heger.

Milan Lasica prinášal radosť, humor, ale aj kritický pohľad na komunistickú politiku. V nedeľu v noci to v reakcii na úmrtie humoristu Milana Lasica, ktorý zomrel vo veku 81 rokov, uviedol predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). "Už ako malý chlapec som chodil do divadla na Lasicu a Satinského. Keď ich dávali na ČST všetci sedeli pred televízorom," zaspomínal na herca predseda parlamentu. Podľa jeho slov patril Lasica "tak trochu každému, bol ako rodina".

"Slovensko prišlo o jednu z najväčších osobností kultúrneho a spoločenského života," uviedli na sociálnej sieti Národnej rady SR. Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová podotkla, že Milan Lasica zomrel tak, ako žil. "S piesňou v srdci a na doskách, ktoré znamenajú svet. Ďakujeme Milan Lasica za všetko, za to, že vďaka Vám boli naše životy veselšie a radostnejšie," odkázala na sociálnej sieti. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym. Česť jeho pamiatke," uviedlo na sociálnej sieti hnutie Sme rodina. "Ďakujeme za všetko," zdôraznila strana SaS.

"Životné dielo Milana Lasicu zostane už navždy inšpiráciou pre ďalšie generácie. Vedel nás vždy potešiť svojím inteligentným humorom, nadhľadom aj satirou," uviedlo hnutie OĽANO. "Je to smutná správa nielen pre kultúrnu obec, ale pre celé Slovensko. Bol to nenahraditeľný herec, spevák, televízny tvorca a komik. Spolu s Júliusom Satinským priniesli do našej spoločnosti intelektuálny a satirický pohľad na svet, čím sa navždy zapísali do dejín slovenského humoru," povedal predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO).

Podľa predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho sa Milan Lasica navždy zapísal do panteónu osobností slovenskej kultúry. "Jeho neopakovateľný humor, nadhľad a schopnosť pomenovať veci pravými slovami neboli len jedným zo symbolov slovenskej kultúry, ale aj osobným bojom za slobodu. Zbohom, pán Lasica, Slovensko Vaším náhlym odchodom utrpelo obrovskú stratu," zdôraznil.

Bratislavský primátor Matúš Vallo poukázal na to, že je málo ľudí, ktorí sa svojím humorom dokázali prihovoriť niekoľkým generáciám. "Ktorí aj v ťažkých časoch dokázali priniesť nádej, že raz možno bude lepšie. Ktorí obstáli na mnohých hodnotových križovatkách. Z ktorých vyžarovala ľudskosť v každej situácii. Ktorých ľudia mali radi za to, čím sú. Milan Lasica bol jedným z mála a správa o jeho smrti ma nesmierne zasiahla," napísal Vallo s tým, že s odchodom Milana Lasicu odchádza aj kus jeho života.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR/ redakcia

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!