Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2021 06:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Desivé fotky zúbožených zverencov karanténnej stanice v Starej Ľubovni trhajú srdce: Trestné stíhanie za týranie psíkov!

Tieto fotky trhajú srdce! Na sociálnych sieťach sa objavili desivé fotografie z karanténnej stanice v Starej Ľubovni.

Na stránke Udaj svojho množiteľa sa objavili tvrdé obvinenia, podľa ktorých prevádzkovateľka karanténnej stanice týrala zvieratá a nechávala ich o hlade. Ochrancovia zvierat preto kontaktovali policajtov, ktorí začali trestné stíhanie za pokračovací prečin týrania zvierat. Mesto tvrdí, že pochybenia nezistilo a prevádzkovateľka rezolútne odmieta obvinenia. 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Fotky z internetu trhajú srdce každému milovníkovi zvieratiek. Na podozrenia o týraní a zakopávaní uhynutých zvierat na pozemku políciu aj vedenie mesta upozornili členovia Občianskeho združenia (OZ) Zvierací azyl, ktoré sa usiluje získať karanténnu stanicu do prenájmu a pred časom sa podieľali na jej činnosti. „Svedkovia, ktorí poskytli informácie a zdokumentovali tento prípad v spolupráci s ďalšími organizáciami, boli v minulosti dobrovoľníkmi v karanténnej stanici alebo boli členmi Kynologického klubu prevádzkujúceho karanténnu stanicu. Títo svedkovia sa v karanténnej stanici a Kynologickom klube postupne vystriedali medzi rokmi 2016 - 2020,“ uviedli členovia Zvieracieho azylu, ktorého štatutárnym zástupcom je Martin Hains.

Na stránke Udaj svojho množiteľa sa objavili tvrdé obvinenia, podľa ktorých prevádzkovateľka karanténnej stanice týrala zvieratá, nechávala ich o hlade a zaobchádzala s nimi bezohľadne. Deväť psov je momentálne v priestoroch OZ Cesta za domovom vo Švábovciach. OZ zverejnilo aj ich fotografie po príchode a v súčasnosti. Jeden z nich mal podľa tohto OZ dokonca zlomenú nohu.

Plač a trestné oznámenie

Šéfka kynologického klubu a karanténnej stanice v Starej Ľubovni Lenka Vašková však tvrdí, že o žiadnom týraní nemôže byť ani reč. „OZ Zvierací azyl sa snaží získať karanténnu stanicu do prenájmu. Preto ma očierňujú. Na internete sa objavilo, že by ma mali zatvoriť v horúčave do koterca s tromi chlapmi a podobne. Preplakala som niekoľko hodín. Pravdou je len to, že som mala na pozemku hrobček labradora, ktorý bol mojím miláčikom. Keď zomrel, chcela som ho mať pri sebe. Hrobček bol označený aj kameňom. Netušila som, že psíka môžete zakopať len na svojom pozemku. Psíkmi sa zaoberám už 7 rokov, nikdy by som žiadnemu neublížila,“ dodala Vašková.

Otvoriť galériu

Polícia na základe podnetu prekopala pozemky na karanténnej stanici a urobila domovú prehliadku Vaškovej aj hospodárke združenia, lebo eviduje aj udanie pre manipuláciu s financiami. „V predmetnej veci je začaté trestné stíhanie za pokračovací prečin týranie zvierat, neoprávnené nakladanie s odpadmi a spreneveru. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligda-yová. Šéfka OZ pripravuje aj trestné oznámenie za ohováranie. Vo veci sa angažuje aj mesto, ktoré dostalo podnety na preskúmanie podozrení. „Mesto vykonalo kontrolu v karanténnej stanici. Daná vec je v štádiu prešetrovania a bude ukončená v súlade s právnymi predpismi,“ uviedol prednosta mestského úradu Aleš Solár, podľa ktorého sa kontroly konajú pravidelne a nikdy neboli zistené nedostatky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!