28.06.2021 17:48 | Správy | Domáce správy

Miroslav Kollár sa obul do Matoviča: Drsné vyhlásenie na adresu ministra financií

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár zo strany Spolu podporí návrh parlamentnej opozície na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Informoval o tom hovorca strany Spolu Matej Bučko.

Podľa Kollára treba Matoviča odvolať z funkcie ministra skôr, ako napácha škody na rozpočte či nastavení daní a odvodov. "Videli sme, aký chaos dokázal Igor Matovič vyrobiť, keď neúspešne viedol boj proti pandémii. Je našou povinnosťou urobiť všetko, čo sa dá, aby podobné škody nemohol Igor Matovič napáchať aj v našich verejných financiách," povedal Kollár a upozornil na to, že pôsobenie Matoviča vo vláde pomáha vrátiť mocenské pomery do obdobia pred parlamentnými voľbami.

Za vyjadrenie nedôvery Matovičovi bude hlasovať aj ďalší bývalý člen strany Za ľudí Tomáš Valášek. "Pred mesiacmi som ho vyzval na vyvodenie zodpovednosti za zlé manažovanie pandémie odchodom a platí to aj dnes. Presun z prvej priečky hierarchie vlády (premiéra) na druhú (ministra financií) nepovažujem za vyvodenie zodpovednosti," argumentuje Valášek, ktorý tvrdí, že Matovič svojimi neustálymi útokmi na kolegov vo vláde potvrdzuje nepochopenie úlohy lídra koalície a politickej autority. Valášek zároveň vyjadruje počudovanie nad tým, že koaliční partneri doteraz nepochopili, aké riziko pre ďalšie fungovanie koalície znamená Matovičovo zotrvávanie vo vláde.

Návrh na odvolanie expremiéra podali opoziční nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentnej strany Hlas-SD. Ich predseda Peter Pellegrini uviedol, že návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze podporilo 39 opozičných parlamentných poslancov. Dôvodom na vyjadrenie nedôvery má byť politická zodpovednosť Matoviča za chaotický stav a za rozklad štátu, ktorý spôsobil na poste premiéra a prispieva k nemu i vo funkcii ministra financií.

Viac k téme:

Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby