Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.07.2013 08:30 | Správy | Domáce správy

Exšéf žilinskej polície František Posluch sa vracia: Dostal flek policajného pridelenca v Moskve!

Bývalý žilinský krajský policajný riaditeľ František Posluch sa z civilu po takmer troch rokoch vracia do radov polície.

Jeho kolegovia, ktorí odišli po voľbách v lete 2010 s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom, dostali fleky hneď po Kaliňákovom vlaňajšom návrate. Posluch si však musel počkať. Minister vnútra ho do Ruska vyslal od 1. júla. Nahradil Ivana Sliepku, ktorý v Moskve pôsobil 4 roky.

Posluch v júli 2010 z postu žilinského krajského riaditeľa odišiel do civilu, 8 mesiacov si užíval policajný dôchodok, potom sa stal náčelníkom mestskej polície v Bytči. Vlani v polovici augusta odtiaľ odišiel, teraz ho minister vnútra vyslal ako pridelenca do Moskvy. V polícii miesto pridelenca vnímajú pre platové ohodnotenie často ako „odmenu“, alebo miesto, ktoré vedenie využíva, ak treba niekoho upratať.

Pôsobenie Poslucha vo funkcii šéfa žilinských policajtov bolo poznačené kauzou podozrenia zo zneužitia právomoci zo septembra 2007, keď sa mal neprimerane angažovať v rodinných sporoch reportérky spravodajskej televízie. Žena zavolala na políciu, že jej manžel, s ktorým bola v rozvodovom konaní, ju fyzicky napadol. Posluch zorganizoval veľkú akciu a zasahujúcej jednotke ponúkal aj kukláčov. Dosvedčoval to zvukový záznam, ktorý unikol z polície.

Inšpekcia vyšetrovanie zastavila s tým, že nešlo ani o disciplinárne previnenie. Objavili sa aj informácie, že Posluch mal s novinárkou pomer. Obaja to však popierali. Za Posluchove úspechy sa dá považovať, že naštartoval vyšetrovanie vrážd z 90. rokov. Pod jeho vedením policajti obvinili niekdajšieho bosa žilinského podsvetia Františka Salingera z viacerých vrážd. Pred súd sa však dostal iba jeden prípad a ten sa skončil oslobodením.

Čo robí pridelenec?

Pomáha našim občanom a v spolupráci s tamojšou políciou zabezpečuje výmenu informácií o spoločných prípadoch. Ak naša polícia napr. potrebuje vypočuť občana cudzej krajiny, je to práca pre pridelenca. Plat pridelenca pozostáva z domácej zložky, ktorú tvorí tarifný plat, príplatky za hodnosť, riadenie vozidla, z výsluhy rokov a zahraničnej zložky, čo je domáci plat vynásobený koeficientom danej krajiny. Plat je porovnateľný s platom diplomata.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily