Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.06.2021 21:36 | Šport | Hokej

Miroslav Šatan reaguje na zásah NAKA: Je to očistný proces!

V bratislavskom sídle Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vo štvrtok prebehla kontrola zo strany Kriminálneho úradu finančnej správy.

Šéf zväzu Miroslav Šatan informoval, že ide o očistný proces organizácie.
"Potvrdzujeme kontrolu zo strany Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorá sa týka kontroly činností od roku 2017. Vedenie zväzu je v tomto smere plne súčinné a má za to, aby sa všetky podozrenia vyšetrili. Považujeme to za súčasť procesu, ktorý začalo súčasné vedenie SZĽH a cieľom ktorého je očistiť hokejové hnutie od podozrení, krívd a falošných obvinení," uviedol zväz v krátkom vyhlásení.
      
Zásah prebehol v rovnaký deň, ako sa konal Kongres SZĽH. "Ovplyvnilo nás to len v tom, že sme mali mierne zdržanie, keďže sme boli ráno súčinní, aby sa zabezpečilo, že sa odovzdajú materiály, ktoré sú potrebné. Minulý rok sme mali tri štátne úrady, ktoré kontrolovali veci, teraz ďalší. Je to súčasť nejakého očistného procesu, ktorý sme zaviedli. Po mojom nástupe som inicioval to, aby sa urobili kompletné audity na všetkých dcérskych spoločnostiach aj občianskom združení SZĽH. Z toho vzišli nejaké informácie a myslím si, že z toho potom prišli nejaké podania a toto je výsledok toho šetrenia. Toho očistného procesu, ktorý sa spustil a my veríme, že bude dokončený. Budeme plne súčinní a necháme na príslušné úrady, aby vyniesli ortieľ," uviedol Šatan po kongrese.
      
O zásahu najskôr informoval portál tvnoviny.sk, podľa ktorého má súvisieť s údajnými fiktívnymi faktúrami. Prezident bližšie nešpecifikoval, o čo konkrétne mala kontrola záujem. Podnet na ňu mal vzísť od kontrolóra zväzu Jaromíra Šmátralu, ktorého na štvrtkovom kongrese opäť zvolili do funkcie aj na ďalšie obdobie. "Z tých kusých informácií, ktoré máme, sa jedná o veci od roku 2017. Informácie vyšli z auditu, ktorý som inicioval, a kontrolór v tom bol aktívny, takže nazývam to očistný proces. Máme tu rôznych ľudí, ktorí využívajú rôzne veci vo svoj prospech a toto je všetko súčasť toho procesu," povedal ďalej Šatan.
      
"Vzhľadom na prebiehajúce úkony zatiaľ nemôžeme poskytnúť k zásahu bližšie informácie. Keď to bude možné, budeme včas informovať médiá aj verejnosť," reagovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.
      
V sídle zväzu zasahovali vlani v septembri príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí vykonávali procesné úkony v súvislosti s verejným obstarávaním.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie