Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.06.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Toto je 5 najčastejších prerábok podľa Slovákov

Na základe takmer 70 000 projektov realizovaných cez aplikáciu Wilio, vám prinášame prehľad piatich najčastejších prerábok, do ktorých sa Slováci púšťajú.

Úprava domácnosti nie je úplne najobľúbenejšou zábavkou asi pre nikoho, ale niekedy sa jej proste nevyhnete. A zrejme vás neprekvapí, ktorá z prerábok skončila na prvom mieste.

1. Rekonštrukcia kúpeľne

Víťaz tohto rebríčka bol jasný. Každý, kto už prerábal byt alebo dom, vie, že kúpeľňa je prvá miestnosť, ktorú chcete mať vynovenú. Je to aj preto, že ide o najintímnejšiu miestnosť v našich príbytkoch. Pri prerábkach kúpeľní sa najčastejšie menia toalety, vane a umývadlá.

2. Pokládka dlažby a obkladov

Aj druhé miesto v rebríčku súvisí s kúpelňami, ale nielen s nimi. Výmena obkladov a dlažieb sa týka aj terás či chodieb. Najčastejšie sa však obkladačky menia práve v kúpeľniach. Je to aj rekonštrukcia, ktorú si len málokto vie urobiť svojpomocne a potrebuje k nej kvalifikovaného odborníka.

3. Rekonštrukcia bytu

Kompletná prerábka bytu sa dostala na tretie miesto v poradí úprav domácností. Trh s realitami zaznamenáva stále silný dopyt po bytoch a často sa stáva, že kupujúci si nadobudnutý starší byt prerábajú podľa svojho gusta. Kompletná prerábka zahŕňa napríklad aj výmenu kuchyne či podláh.

Otvoriť galériu

4. Výroba nábytku

Pri rekonštrukcii domu alebo bytu treba vymeniť aj niektoré kusy nábytku. Okrem nákupu hotového nábytku sa čoraz viac Slovákov spolieha na remeselníkov a dáva si nábytok vyrobiť na mieru. Jednoznačným hitom sú vstavané skrine, ale napríklad aj knižnice.

5. Maliarske práce

Na piatom mieste je úprava, ktorej jednoduchšiu verziu zvládnete aj svojpomocne. Pri tých náročnejších maliarskych prácach, keď je potrebné napríklad urobiť stierku, je už lepšie privolať si na pomoc odborníka.

Ako zohnať remeselníkov

Nájsť niekoho, kto vám vykachličkuje kúpeľňu alebo vymaľuje byt, nie je úplne jednoduché. Aj napriek tomu, že čoraz viac odborníkov inzeruje svoje služby online, to býva problém. A to aj v prípade, že zákazník má osobné odporúčania na remeselníka od známych. Zákazník musí remeselníka kontaktovať, počkať na odpoveď a dúfať, že bude k dispozícii a že ponuka bude vyhovovať možnostiam rozpočtu. Ak nie, musí zákazník zavolať často aj desiatkam ďalších odborníkov, kým nájde takého, ktorý bude k dispozícii a za rozumnú cenu. Tieto problémy však elegantne rieši služba Wilio. Ponúka zákazníkom najväčšiu databázu vyše 27-tisíc overených remeselníkov z celého Slovenska.

Na rozdiel od bežných zoznamov firiem, Wilio nájde zákazníkovi odborníkov na základe konkrétnych potrieb projektu. Profesionáli, živnostníci alebo firmy, ktorí potvrdia, že majú záujem a sú k dispozícii, vytvoria pre zákazníka cenové ponuky, z ktorých si následne môže vybrať. Pridanou hodnotou sú aj tisícky hodnotení a recenzií od skutočných používateľov služby, takže zákazník si vopred môže byť istý kvalitou práce, ktorú objednáva.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva