Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2021 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Krok mesta Nemšová pobúril všetkých psíčkarov: Zvieratá musia z mestských bytov preč!

Chovatelia psíkov, ktorí obývajú mestské nájomné byty v Nemšovej, nevedia, ako ďalej. Podľa nariadenia zhora, musia zvieratá preč, napriek tomu, že pre mnohých sú jedinými spoločníkmi.

O neobvyklej situácii informovala nezisková organizácia Zvierací ombudsman na facebooku. Organizácia zabezpečuje právnu a inú odbornú pomoc útulkom na Slovensku. "Ohlasovateľ sa na nás obrátil s prosbou o pomoc pri komunikácii so zástupcami mesta Nemšová, v ktorom prišlo po zmene zastupiteľstva k zásadnej zmene pri možnosti chovu spoločenských zvierat v mestských nájomných bytoch," oznámil na facebooku Zvierací ombudsman.

"Obyvatelia nájomných bytov mali povolené chovať vo svojich domácnostiach spoločenské zvieratá, konkrétne psy, s ktorými niektorí žili aj desať rokov. Nedávno im však bolo pod vyhrážkou ukončenia zmluvy a vysťahovania sa, či nepredĺženia nájomnej zmluvy oznámené, že sa musia svojich psov zbaviť," šokuje na facebooku Zvierací ombudsman. 

Podľa neziskovej organizácie môže mesto docieliť to, že ľudia aj ich psy ostanú bez strechy nad hlavou. Môžu si vybrať totiž len z dvoch možností, buď sa psa zbaviť, alebo sa vysťahovať. Pre viacerých z nich, je však ich pes dlhodobým a jediným spoločníkom.

O vyjadrenie sme požiadali vedenie mesta, ktoré to vidí inak. "Nemožnosť chovu psov v mestských bytoch vyplýva z platného právneho predpisu, ktorým je VZN č. 1/2013 o držaní psov na území mesta Nemšová v platnom znení, ďalej  nájomcovia mestských bytov sa zmluvne zaviazali s prenajímateľom, že v byte psov chovať nebudú. Nemám vedomosť o tom, že niekto za prenajímateľa nútil majiteľov bytov zbaviť sa psa pod hrozbou vysťahovania," povedal primátor mesta Nemšová Miloš Mojto.

"Pokiaľ by mesto súhlasilo s chovom psov v bytoch v ktorých je to zakázané, konalo by v príkrom rozpore s už spomenutým právnym predpisom a zároveň s ustanovením zakazujúcim chov psov v mestských bytoch dohodnutom v nájomným zmluvách," uviedol primátor, ktorý ďalej dodáva: "Do budúcna po uplynutí doby, na ktoré boli nájomné zmluvy dohodnuté, bude zmluvné vzťahy mesto uzatvárať prednostne s tými osobami, ktoré dodržiavajú svoje povinnosti vyplývajúce z právnych predpisov či záväzkových vzťahov, pretože nič iné ani nemôžem urobiť.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena