Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tragický predčasný záver futbalového zápasu: Rasťo († 45) vystriedal na ihrisku syna, odpadol a zomrel!

Futbaloví fanúšikovia sa topia v slzách! V piatok sa v obci Ostrov (okr. Piešťany) odohral priateľský zápas medzi futbalistami domácich a Prašníka.

Nikto z aktérov nečakal ani v najhoršom sne, že si ho budú všetci pamätať do konca života. Dlhoročný futbalista Rasťo († 45) nastúpil na trávnik za Prašník po 30 minútach hry, keď vystriedal svojho talentovaného syna. Po odohratí polčasu Rasťo z ničoho nič pri lavičke odpadol. Spoluhráči aj lekári robili všetko, čo bolo v ich silách, no napriek ich obrovskej snahe otec rodiny skonal pred očami milovaného dieťaťa. 
Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Čas od piatka akoby sa pre všetkých futbalistov z obcí Ostrov i Prašník zastavil. Nikto nechce uveriť, že najlepší futbalový parťák Rasťo († 45) tak nečakane navždy odišiel na večnosť. Absolútne nepredstaviteľnú bolesť prežíva najmä jeho manželka Michaela (46) spolu s dvojičkami Rasťom (18) a Veronikou (18).

„Nikdy, nikdy nemal môj Rastík žiadne zdravotné problémy. Nemali sme covid, rodina sa v čase koronavírusu nestretávala s nikým. Bol veľmi vášnivým futbalistom, mimoriadne zbožňoval šport, chodil na bicykel, na ryby... Najviac však miloval svoje deti, rodinu. Venoval sa nám neustále a dával nám veľa lásky,“ topí sa v slzách statočná Michaela. Ani ona nedokáže uveriť, že jej milovaný manžel sa na ňu už nikdy neusmeje, nikdy ju nepohladí a neobjíme...

Posledné slová

Rasťo hrával futbal už od svojich 18 rokov. Takmer celú kariéru odohral za Prašník. Inak to nebolo ani v osudný piatok. „Pred zápasom bol úplne v pohode. Mal dobrú náladu, usmieval sa ako vždy. Pomohol mi ešte s vodou, aby som mala na polievanie a odišli so synom na futbal,“ opisuje manželka posledné momenty s manželom. Aj futbalisti boli v pohode a tešili sa na zápas.

Všetci boli vo forme a atmosféru umocňoval fakt, že večer sa mali začať Majstrovstvá Európy vo futbale. Zápas sa odohrával v Ostrove a nastal čas striedania. Na ihrisko išiel práve Rasťo. Jeho syn odohral v prvom polčase 30 minút a otec mal veľkú radosť, pretože so synom boli spoločne na trávniku len po druhý raz.

„Tréner sa ho ešte pýtal: Rasťo, chceš si zahrať? A on na to: Jasné, tréner, daj ma, som v životnej forme,“ spomína na posledné momenty zastupujúci prezident klubu Milan Mozolák. Rasťo hral naplno, tak ako vždy, ako záložník. Keď bolo po prvom polčase, prišiel k lavičke, napil sa vody a spadol na zem. Okamžite k nemu pribehli všetci futbalisti.

„Dvaja chlapci mu robili masáž srdca aj moja manželka, ktorá je zdravotníčka. Ani na okamih sme ho neprestali oživovať. Mali sme na hlasitý odposluch aj zdravotnú pomoc a robili sme presne to, čo nám kázali. Záchranka ho hneď napojila, dali mu adrenalín, no 40 minút bola na monitore len rovná čiara,“ smúti Mozolák. Rasťo skonal priamo na štadióne, pred očami svojho bezmocného syna.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, jm 

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Kamión pri Trebišove skončil v priekope: Vodiči, TENTO úsek bude úplne uzavretý!
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!
Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre