Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2021 22:51 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020
Video

Futbalová šou v Amsterdame: Holandsko zdolalo v dramatickom súboji Ukrajinu

Futbalisti Holandska zdolali na ME vo futbale v dramatickom súboji Ukrajinu 3:2. V Amestrdame pritom viedli už 2:0, no Ukrajina dokázala zápas skupiny C zdramatizovať.

O víťazstve Holandska rozhodol v 85. minúte Denzel Dumfries. Za Holanďanov rozvlnili sieť ešte Georginio Wijnaldum a Wout Weghorst, za Ukrajinu skórovali Andrij Jarmolenko a Roman Jaremčuk.

Druhý zápas odohrajú Holanďania opäť na vlastnej pôde v Amstredame vo štvrtok. O 21.00 nastúpia proti Rakúšanom. Ukrajincov čaká vo štvrtok o 15.00 Severné Macedónsko v Bukurešti.

C-skupina - 1. kolo:

Amsterdam

Holandsko - Ukrajina 3:2 (0:0)

Góly: 52. Wijnaldum, 59. Weghorst, 85. Dumfries - 75. Jarmolenko, 79. Jaremčuk. Rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.), ŽK: 90.+3. Sydorčuk (Ukrajina)

Holandsko: Stekelenburg - Timber (88. Weltman), De Vrij, Blind (64. Aké) - Dumfries, De Roon, Wijnaldum, De Jong, Van Aanholt (64. Wijndal) - Weghorst (88. De Jong), Depay (90.+1. Malen)

Ukrajina: Buščan - Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko - Zinčenko - Jarmolenko, Sydorčuk, Malinovskyj, Zubkov (13. Marlos, 64. Šaparenko) - Jaremčuk

Holanďania od úvodu potvrdzovali, že sa plánujú na šampionáte prezentovať intenzívnou ofenzívnou hrou, brankár Bučšan si pripísal prvý zákrok už v 3. minúte proti Depayovi. Ešte väčšiu šancu mali "oranjes" v 6. minúte, keď sa po sérii prihrávok dostala lopta k Dumfriesovi a brankár Dynama Kyjev musel opäť potvrdiť, že je dôstojným nástupcom dlhoročnej opory Ukrajincov medzi tromi žrďami Andrija Pjatova. Na Buščana sa valil jeden útok za druhým, v 8. minúte preletela strela Wijnalduma iba tesne nad brvnom. Ukrajinci si prvú príležitosť vypracovali v 28. minúte, keď Jaremčuk elegantne prihral Jarmolenkovi pätičkou do šestnástky, no ten namiesto zakončenia radšej nafilmoval pád a neúspešne očakával odpískanie pokutového kopu. O dve minúty si prvý zákrok pripísal aj Stekelenburg, Jarmolenková strela však nemala razanciu. Ukrajinci väčšinu prvého polčasu strávili v hlbokej defenzíve, no aj statickú obranu takmer dokázal prekonať strelou spoza šestnástky Wijnaldum, Buščan sa v 38. minúte pri ďalšom zákroku zapotil.

Ukrajincom sa podarilo "prežiť" prvý polčas bez streleného gólu, no inkasovali rýchlo po zmene strán, v 52. minúte. Holanďania sa opäť vo veľkom počte vybrali do útoku, Buščan sa natiahol po lopte a zneškodnil prízemný center na Depaya, no z druhej vlny pribehol Wijnaldum a "zavesil". Zverenci Franka de Boera nestratili apetít útočiť ani po strelenom góle a už o tri minúty zamieril medzi žrde Weghorst. Útočník Wolfsburgu sa dočkal v 59. minúte. Ukrajinskí obrancovia pod tlakom v preplnenej šestnástke nedokázali odkopnúť loptu a Weghorst ich problém "vyriešil" prudkou strelou do siete. Zdalo sa, že Holanďania zápas pohodlne dohrajú, no v 75. minúte si prevzal loptu za šestnástkou Jarmolenko a peknou strelou zamieril presne do rohu Stekelenburgovej brány. O štyri minúty prišiel ďalší šok, keď po priamom kope vyrovnal hlavičkou Jaremčuk. Lepší tím v zápase si však napokon zapísal tri body do tabuľky. Hráči v oranžovom sa vybrali v 85. minúte opäť vo veľkom počte dopredu, Aké odcentroval a Zinčenko prehral hlavičkový súboj s Dumfriesom, ktorý rozhodol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo