Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2021 13:14 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Pohreb Jula Viršíka († 56): Známe tváre v slzách, smútočný prejav kamaráta trhal srdce

Obľúbený moderátor Julo Viršík zomrel nečakane na zlyhanie srdca v stredu 26. mája.

Fotogaléria
52
fotiek v galérii

Posledná rozlúčka s ním sa konala v piatok o 11:45 hod. v bratislavskom krematóriu. Obrad bol kombinovaný, teda rímskokatolícky aj občiansky.  Smútiaci sa pred budovou krematória začali schádzať polhodinu pred začiatkom obradu. Medzi prvými známymi tvárami prišli speváčka Marcela Laiferová a hudobný expert Juraj Čurný, Julov dlhoročný kamarát.

Rozlúčiť sa prišli aj moderátor Rasťo Sokol, moderátor Milan Junior Zimnýkoval a zabávač Oliver Andrásy. Chýbať nemohli Viršíkovi kolegovia z rádia Expres. Medzi smútiacimi boli aj redaktorka Lenka Škodová, spíker Roman Bomboš, europoslankyňa Monika Beňová, politický marketér Fedor Flašík, bývalá moderátorka Jarka Hargašová, spisovateľka Evita Urbaníková či bývalý moderátor Pavol Chovanec.

Krátko pred začatím obradu sa pred krematóriom zhromaždilo už približne 150 ľudí. Dovnútra sa dostal len menší počet ľudí, ktorí boli na zozname. Obrad začal s 15-minútovým meškaním. Kňaz hovoril prítomným o Viršíkovom živote. Ľudia pred krematóriom počúvali, čo odznievalo v smútočnej sieni, cez vonku umiestnený reproduktor, niektorí mali už krátko po začatí obradu v očiach slzy. Vládlo medzi nimi úplné ticho a pochmúrna atmosféra.

Po slovách kňaza hrala hudba, nasledoval príhovor Viršíkovho kolegu z rádia Rasťa Bečavera. ,,Stále je to šok, stále tomu nemôžeme uveriť. A už vôbec nie sa s tým zmieriť. Je to nenahraditeľná strata pre slovenský éter,“ povedal. Bečaver vyzdvihol fakt, že po Viršíkovej smrti zasiahla vlna smútku množstvo fanúšikov po celom Slovensku.

Na párty podľa neho moderátor nikdy nepil, aby mohol potom šoférovať za svojou láskou Aďkou na chalupu. Práve na chalupe v Malých Levároch jeho život minulú stredu vyhasol. ,,Julo bol dobrý človek, jeden z najlepších, akých som v živote stretol," povedal Bečaver. Po príhovore zahrala veselá pesnička, hit Over my shoulder od interpreta Mike + the Mechanics.

Nasledoval príhovor, v ktorom sa s Julom rozlúčil zástupca za RTVS. Ďalšou pesničkou bola Can't Fight This Feeling  od REO Speedwagon. Viršíkov blízky priateľ a spolupracovník DJ Pepe Balogh si pripravil smútočnú reč. Strata kamaráta je však preňho natoľko bolestná, že ju na pohrebe predniesol niekto iný. ,,Prežili sme toho s našimi ženami neskutočne veľa," opísal.

Porozprával o tom, že mu Julo hocikedy volával uprostred noci a dodal, že by dal všetko za to, aby sa mu jeho meno na displeji telefónu objavilo znova. Kamarátovi do neba sľúbil, že sa vždy po stará o jeho manželku Aďku a dcérku Ninku, keby niečo potrebovali. Po dojímavom príhovore zaznela silná pieseň od Věry Špinarovej Jednoho dne jse vrátíš. S úderom 13. tej hodiny odzneli posledné slová rozlúčky. Po pohrebe vyšla pred krematórium prijímať kondolencie len dcéra Nina, manželka neprišla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu