Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2021 13:31 | Správy | Domáce správy

Fico absolútne zotrel Hegera: Hanba nad hanbu! Keby videl túto úbohosť slovenský národ, zaplakal by

Líder Smeru-SD Robert Fico nevidí dôvod pokračovať v rokovaní mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, ak nebude v pléne prítomný exšéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský.

Poslanci schválili Ficov procedurálny návrh, aby bol v pléne prítomný. Následne sa schôdza prerušila a rokovalo poslanecké grémium. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) musí podľa Fica trvať na tom, že parlament má suverénne postavenie. Schôdza je v utajovanom režime, inicioval ju Smer-SD, chcel na nej prebrať stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove SIS.

"Nepripúšťame odpoveď, že ho sem nedovezú," uviedol Fico na tlačovej konferencii s tým, že parlament môže súhlasiť s účasťou kohokoľvek v pléne NRSR. Chápe, že exšéfa SIS v pléne koalícia nechce, "lebo by mohol niečo povedať". Fico chce, aby bola prerušená schôdza, kým nepríde exšéf SIS. Nevidí žiadnu možnosť alternatívy či kompromisu. Fico kritizoval, že Vladimíra Pčolinského nezbavili mlčanlivosti. Pozerá na neho ako na nevinného človeka, keďže sa na neho vzťahuje prezumpcia neviny.

Fico povedal, že o stretnutí špičiek štátu v SIS by možno nemali pochybnosti, keby bol na tajnom stretnutí prítomný aj šéf výboru na kontrolu činnosti SIS, ktorým je Marián Saloň (Smer-SD). Bolo to podľa neho provládne stretnutie.

"Ani mi nestojí za to komentovať vystúpenie predsedu vlády SR, pretože to je hanba nad hanbu. Ja som mu to aj povedal v pléne NR, že keby takúto úbohosť videl slovenský národ, tak by zaplakal a pochopil by, preboha, kto to stojí na čele slovenskej vlády. A úbohosť je možno ešte slabé slovo," povedal Fico na tlačovej besedy o vystúpení Eduarda Hegera na mimoriadnej schôdze.

Heger už reagoval, že o návrhu priviesť do pléna NRSR exšéfa SIS a o konkrétnom postupe sa majú rozprávať na koaličnej rade. Neodpovedal na otázku, či by súhlasil s tým, aby Vladimír Pčolinský prišiel do pléna. Označil to za hypotetickú otázku. Šéf parlamentu si myslí, že je nemožné, aby na utajované rokovanie parlamentu doviedli z väzby Vladimíra P.

Fico tiež na tlačovej konferencii hovoril o údajných stretnutiach, na ktorých mali prokurátori pripravovať systém "udavačov a svedkov, aby všetko fungovalo". Zároveň vyhlásil, že okrem bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa mal prestúpiť do SIS aj bývalý vysokopostavený policajný funkcionár Bernard Slobodník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Zomrela bývalá najvyššia žena sveta Maria († 77).
Foto
Niekdajšia rekordérka († 77) zomrela: Bola považovaná za najvyššiu ženu! Čo sa jej stalo osudným?
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
Ilustračné foto
V spojitosti s Navaľného nadáciou zadržali dvoch novinárov: Neuveríte, z čoho sú obvinení!
(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik