Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Prvé slová Kralevich po smrti Linh († 18): Prečo sa neospravedlní?! Rodina dievčaťa túži len po jednom

Ozvalo sa v nej svedomie? V septembri minulého roka sa stala obrovská tragédia.

Na frekventovanej bratislavskej ulici usmrtilo auto známej podnikateľky a missky Daniely Kralevich (35) študentku Linh († 18). Od osudného dňa prešlo už osem mesiacov, počas ktorých sa v prípade zistili pochybenia či prieťahy vo vyšetrovaní. Voči Kralevich bolo v marci tohto roka vznesené obvinenie pre prečin usmrtenia. Až teraz po mesiacoch našla podnikateľka silu prehovoriť o nehode, pri ktorej vyhasol mladý nevinný život!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

V osudný septembrový deň išla Kralevich so svojím luxusným autom po Tomášikovej ulici v Bratislave. Pod kolesami jej vozidla na priechode pre chodcov zahynula nadaná študentka Linh († 18). Kralevich sa ešte donedávna vôbec k tragédii nevyjadrovala. Jedinými výkrikmi do tmy boli jej reakcie na sociálnej sieti, kde však prejavy ľútosti či ospravedlnenie akosi chýbali.

Otvoriť galériu

Teraz to ale vyzerá tak, že prehodnotila svoj postoj a prvýkrát o autonehode hovorí. „Na to, čo sa stalo, myslím každý deň. Kohokoľvek, komu sa stane niečo takéto, to natrvalo zmení. Je mi to veľmi ľúto! Kiežby som to mohla vrátiť. Obetovala by som všetko, aby sa tá nehoda neudiala,“ povedala pre Rytmus života Kralevich. Celý prípad sa ťahá dlhých osem mesiacov.

Za tú dobu si na kauzu posvietil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka či policajný prezident Peter Kovařík. V prípade bolo zistených viacero pochybení a prieťahov vo vyšetrovaní. Najväčším problémom bola mimoriadne dlhá doba vypracovania znaleckých posudkov. „Posudzovanie miery zavinenia jednotlivých účastníkov bude predmetom súdneho procesu. Pevne verím, že sa to bude posudzovať zákonne a spravodlivo,“ hovorí Kralevich.

Pokyny od právnikov

Na otázku, prečo sa dodnes s pozostalými neskontaktovala, má naporúdzi odpoveď. „Rozpútal sa natoľko silný mediálny atak na moju osobu, že moje rozhodnutie poslať im list s ľútosťou jednoducho zmenil. Moji právnici mi odporučili, aby som nikoho nekontaktovala a nič nepísala, lebo to vraj môže byť chápané ako ovplyvňovanie zúčastnených,“ povedala Kralevich. Právnik pozostalých má však na vec jasný názor.

„Trestný poriadok má konkrétne ustanovenie, kde doslova ukladá povinnosť, aby o trestných veciach orgány činné v trestnom konaní informovali. Ja v tom nevidím žiadny problém. A aj z mojej aplikačnej praxe môžem potvrdiť len toľko, že aj keď je niečo zverejnené prostredníctvom médií, tak určite to neovplyvňuje rozhodovanie súdov,“ reagoval pre Nový Čas Peter Vačok.

Príbuzní sú v koncoch

Rodina sa z tragédie stále nespämätala, Linh im neuveriteľne chýba a každý deň na ňu myslia. Prejavu ľútosti zo strany Kralevich sa však stále nedočkali. „To, že sa neospravedlnila, stále platí. Ako sa k tomu stavia naša rodina, tak k tomu sa nebudem vyjadrovať,“ povedala sestra Linh Eva, ktorá túži po jedinom.

„Ja netuším, čo povedala. Je to aktuálne irelevantné vzhľadom na to, ako prebieha vyšetrovanie. Rodina sa nebude vyjadrovať. Aktuálne čakáme iba na spravodlivosť,“ uzavrela Eva. Nový Čas sa snažil spojiť aj so samotnou Kralevich, no bez úspechu.

„Nebudeme sa vyjadrovať. Ak sa vyjadrila, volajte jej, ja sa vyjadrovať nejdem. A určite ju k takémuto konaniu nebudem nabádať,“ povedal jej advokát Peter Filip. Podnikateľka podala nedávno proti obvineniu šťažnosť, o ktorej má rozhodnúť prokurátor. Či sa tak už stalo, nevedno. Prokuratúra sa do uzávierky nevyjadrila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!
Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre
Fanúšikovia do hráčov hádzali rôzne predmety.
Šokujúce zábery z Košíc! Fanúšikovia neuniesli prehru: Útok na hráčov!
(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá