Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Krásna Monika († 21) odišla do neba za svojím otčimom: Cesta na hamburger sa skončila smrťou!

Výlet partie kamarátov z okresu Michalovce sa v okamihu zmenil na obrovskú tragédiu.

Pri návrate z Košíc, na cestnom úseku medzi Košickými Oľšanmi a Ďurďošíkom, dostal 21-ročný vodič Samuel šmyk a narazil do protiidúceho osobného vozidla. Spolu s ním sedeli v aute aj kamaráti Kristián, Nikolaj a Monika. Len 21-ročné dievča, žiaľ, po prevoze do nemocnice skonalo. Rodinnú tragédiu podčiarkuje fakt, že Monike len pred dvoma mesiacmi zomrel milovaný otčim na covid. 

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Štvorčlenná partia sa v nedeľu o pol ôsmej večer vracala z Košíc do Michaloviec, pričom prechádzala aj cez neslávne známy cestný úsek medzi obcami Košické Oľšany a Ďurďošík. Za volantom VW Golf sedel 21-ročný Samuel z Pozdišoviec (okr. Michalovce).

Vedľa seba mal spolujazdca Kristiána (18), vzadu kamaráta Nikolaja (23) a aj dnes už nebohú Moniku († 21). Podľa vyjadrenia ich kamarátov išli do Košíc do známej prevádzky rýchleho občerstvenia na hamburgery. Pohodová jazda sa však v sekunde zmenila na drámu a boj o život.

Vážne zranenia

Pri prejazde tiahlou ľavotočivou zákrutou prešiel mladík na mokrej vozovke do protismeru, kde narazil do protiidúceho Renaultu, ktorý šoféroval 31-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou. Záchranárom, hasičom a policajtom sa na mieste nehody naskytol hrozivý pohľad na zdemolované autá. Z rozbitých vozidiel museli vyťahovať 6 osôb. Najhoršie na tom bola mladá Monika, ktorá utrpela mimoriadne vážne zranenia a po prevoze do nemocnice skonala.

Do košickej nemocnice museli previezť aj ostatných účastníkov havárie. „Jedna pacientka, žiaľ, krátko po privezení do nemocnice ešte počas vyšetrení skonala, jej rozsiahle mnohopočetné poranenia boli nezlučiteľné so životom,“ potvrdila hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. „Ďalší štyria účastníci dopravnej nehody utrpeli polytraumu – viacpočetné zranenia. Všetci sú v stabilizovanom stave.“ Podľa informácií Nového Času sedeli v oprotiidúcom aute dvaja súrodenci, sestra a brat z okresu Vranov nad Topľou. Obaja vyviazli s ťažkými zraneniami.

Otvoriť galériu
Kristián je už doma

V domácej liečbe je z posádky auta zatiaľ ako jediný Kristián. Jeho matka Jana pre Nový Čas ozrejmila, že syn si z nehody veľa nepamätá. „Tvrdí, že vodič nejazdil rýchlo, na tej ceste so zákrutami by to cítil. Povedal mi toľko, že za jazdy pozeral do telefónu a zrazu dostali na klzkej vozovke šmyk. Potom si už len spomína na náraz a ako ho hasiči vyťahovali z auta,“ opísala matka zraneného chlapca. Podľa jej slov boli na vozovke naozaj zhoršené jazdné podmienky.

„Keď sme išli k nehode, cítili sme na našom aute, že sa tam šmýkalo,“ zdôraznila. „Má zlomenú kľúčnu kosť. Doktor konštatoval, že máme počkať, a keď sa to nebude hojiť, bude musieť podstúpiť operáciu,” dodala pani Jana. Matka chlapca, ako aj ďalší Monikini kamaráti potvrdili, že náhla smrť dievčaťa prišla len krátko po tom, ako jej zomrel otčim. Ten pred dvoma mesiacmi podľahol covidu.

Otvoriť galériu

Nový Čas kontaktoval aj matku nebohej Moniky, ktorá býva v Žbinciach pri Michalovciach. Tá však s hlbokým žiaľom v hlase nedokázala tragickú udalosť vôbec komentovať. Polícia celkovú škodu predbežne vyčíslila na 11-tisíc eur.

Usmrtenie a ublíženie na zdraví

Jana Mésarová, košická krajská policajná hovorkyňa

- Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na zistenie prítomnosti iných návykových látok v organizme bol vodičovi vozidla zn. VW Golf nariadený odber biologického materiálu. Polícia miesto udalosti dôkladne zdokumentovala a vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach-okolie, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!