Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2013 17:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Smutné manželstvá hviezd: Chudík bol pre svoju psychicky chorú ženu ľudský odpad!

Boli to páni herci a ľudia ich zbožňovali. Hoci sa ich súkromie na verejnosti nepretriasalo, predsa len čo-to vyšlo najavo.

Nešťastné lásky, hádky, rozvody... Jedni si o problémy koledovali, druhým sa pritrafili bez ich pričinenia. Mnohé vzťahy legiend sa však skončili veľmi dramaticky.

Július Satinský († 61): Manželka sa utopila

Ženatý bol dvakrát. Po prvý raz s Oľgou Lajdovou. Bola členkou Baletu SND, tanečnicou z Lúčnice a tiež prekladateľkou z angličtiny a zo španielčiny. Pochádzala z piatich detí, jej otec bol lekárom. Bývali v Liga pasáži na Dunajskej ulici, podobne ako Julo. Spoločne prežili 20 rokov. 

Oľga tragicky zahynula pri kúpaní v Karibskom mori na amerických Panenských ostrovoch, kde bola na zájazde spolu so súborom Lúčnica. „Bola dosť zvláštna, taká individualistka, samotárka,“ spomínal Julov brat Vojtech pre týždenník Život. „Vedela dobre po anglicky, a tak si urobila vlastný program. Odpojila sa od ostatných a išla navštíviť svojho strýka.

Ten potom zariadil, aby ju pochovali do mora,“ dodal Vojtech. Hoci manželstvo bolo bezdetné, Julo s Oľgou sa mali veľmi radi. Julo túžil po deťoch, a tak po Oľginej smrti sa špekulovalo, že sa možno utopila zámerne, aby dala manželovi druhú šancu. Jula manželkina smrť odrovnala, nakoniec sa však detí dočkal. Dokonca troch.

Elo Romančík († 89): Ťažký úraz

Hereckú kariéru rozbiehal v Martinskom divadle. V prvej polovici minulého storočia sa tam zoznámil aj so svojou prvou manželkou, s ktorou mal dve deti. Aj ona bola výbornou herečkou. No, keď mal Ivan dva roky a Helenka tri, otec od nich odišiel. Romančíkova manželka tento odchod psychicky nezvládla. Chcela si siahnuť na život, skončilo sa to ťažkým úrazom. Nakoniec sa z toho dostala, ale jej život sa zmenil od základu. Kedysi úspešná herečka mávala ukrutné bolesti, ktoré tlmila alkoholom. „Keď si nič nedala, bola veľmi milá. Vyžarovalo z nej teplo, ale len čo vypila deci vína, bola iný človek,“ spomínal na svoju mamu herec Ivan Romančík. Jeho otec Elo sa oženil ešte dvakrát.

František Zvarík († 87): Manželka si siahla na život

Bol výborným hercom a spevákom, navyše gavalierom, ktorý dvoril ženám a ony len ťažko odolávali jeho šarmu, ak vôbec odolali. No, neboli to vzťahy na dlhé trate... Dnes len málokto tuší, že v mladosti bol Zvarík bohém a záletník. Na jeho zálety doplatil aj jeho kolega František Dibarbora. Keď prišiel Zvarík do SND a nemal kde hlavu skloniť, bol to práve Dibarbora, ktorý ho u seba prichýlil. To však ešte netušil, čo mu kamarát vyparatí. Dibarbora bol totiž už v tom čase ženatý s Aničkou Bottovou, ktorá pochádzala zo zámožnej rodiny. Jej otec bol za prvej republiky senátorom, ktorý písal básne pod pseudonymom Ivan Krasko.

Netrvalo dlho a pani Dibarborová sa do Zvaríka zamilovala. Keď sa nevera prevalila, s manželom sa rozviedli. Hoci Dibarbora prežíval ťažké chvíle, zachoval sa ako džentlmen. Zbalil sa a odišiel bývať do podnájmu. Zaľúbená dvojica sa zobrala a na svet prišiel malý Janko. Ani syn však Zvaríka doma neudržal na uzde a ženám dvoril naďalej. Anička ich vzťah nezvládla a po necelých dvoch rokoch spáchala samovraždu, čo Zvaríkovi nevedeli odpustiť viacerí kolegovia. Dokonca s ním odmietali hrať aj na javisku. Druhý raz sa ženil už ako 40-ročný a vzal si o 13 rokov mladšiu herečku Evu Krížikovú. Dvojica spolu prežila 47 rokov.

Ladislav Chudík (88): Ľudský odpadŠťastie v prvom manželstve nemal ani tento charizmatický herec. Život s psychicky chorou Češkou Helenou ho doslova deprimoval a to až natoľko, že uvažoval o samovražde. Herec svoju prvú ženu nevládal opustiť, ale nevládal s ňou ani žiť.

„Rozmýšľal som aj o tom, že skončím so životom,“ priznal po rokoch bez okolkov. „Bolo to strašné, bol som pre ňu normálny ľudský odpad. To sa nedá opakovať, ako sa ona so mnou rozprávala, ako mi nadávala. Akoby bol v nej cudzí človek,“ spomínal Chudík. Keď si ju herec bral za manželku, mal 30 rokov a Helena bola údajne dvakrát rozvedená. Odhovárali ho od nej kamaráti a ani jeho rodičom nebola po vôli.

Detí sa spolu nedočkali. Jej psychický stav sa však stále zhoršoval, trpela poruchou osobnosti. Chvíle pokoja striedala hystéria, ktorá prechádzala až do nepríčetnosti. „Sedemdesiate roky boli pre mňa peklom. Psychicky chorá manželka, ja na pokraji zrútenia a navyše som musel všetko financovať. Z celej situácie ma vyslobodil doktor Sova. Keby som rolu v Nemocnici na okraji mesta nezobral, asi by som sám skončil v nemocnici,“ spomínal herec a tvrdil, že ani počas najhoršieho obdobia nebol manželke neverný. Helena nahovorila Chudíka aj na emigráciu do Rakúska, kde napokon zotrval štyri mesiace. Odišli tam obaja, údajne aj so svojimi matkami. Chudík sa napokon po 22 rokoch konečne rozviedol. Helena žila po rozvode ešte tri roky.

Ivan Krivosudský († 83): Žiarlivosť a alkoholHerec bol už nejaký rôčik vdovcom, keď sa mu pritrafila známosť s Annou, ktorá pracovala na Novej scéne. Ivan mal 69 rokov, ona len 33, bola mladšia ako jeho dvaja dospelí synovia z prvého manželstva.

Pre Krivosudského sa mladučká Anna stala pokušením. Nakoniec bola z toho láska. Vzali sa v roku 1996 a o pár mesiacov sa im narodil syn Miško (17). Lenže, keď nastúpili bežné starosti, čoraz viac bol medzi manželmi cítiť vekový rozdiel. „Najprv to bolo fajn, potom sa to pokazilo,“ povedal. Krivosudský bol už na dôchodku, a tak doma peňazí nazvyš nebolo. Anna chodila do práce a starý pán na svoju mladú žienku žiarlil. „Keby som bol mladší, už sa nežením. Ak už človek nie je schopný vzťah udržiavať, nech je radšej sám,“ opisoval svoje skúsenosti. „V manželkinej robote sa napríklad udiali nejaké zmeny, často je tam od rána do noci. Takže všetko je vtedy na mne. Keď treba, nakúpim, navarím, postarám sa. Ale aj keď sa cítim mlado, už všeličo nezvládam,“ priznal.

Šírili sa však aj reči, že si Anna údajne vodila domov aj milencov. Vzťah očividne neprospieval ani jednému z manželov. Krivosudský dokonca priznal: „Manželka sa dvakrát liečila na psychiatrii. Mala problémy s alkoholom,“ tvrdil. Čoraz častejšie sa herec uchyľoval na svoju chatu na pezinskej Babe. Nakoniec sa v roku 2009 rozviedli. Syna Miška však súd neprisúdil ani jednému z nich, ale Anninej sestre. Krivosudský bol už príliš starý a chorý, aby sa vládal o neho postarať a jeho exmanželka by zasa výchovu a starostlivosť o syna nezvládla. Po rozvode žil herec už iba rok a pol.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte