Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2013 12:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

V dome Emila († 60), ktorému odtrhlo hlavu, našli zbrane!

V dome Emila († 60), ktorému na Nový rok výbušnina odtrhla hlavu, polícia našla zbrane.

 

Emil S. († 60) z obce Rybany (okres Bánovce nad Bebravou) chcel Nový rok privítať aj ohňostrojom. Domácky vyrobenú pyrotechniku umiestnil do vetriaceho otvoru na pamätníku na námestí. Keď ju odpálil, nastala silná explózia. Emilovi odtrhlo hlavu a ruku a na mieste skonal. Ďalší muž (30) skončil s problémami so sluchom v trenčianskej nemocnici.

 

Syn obete behal v roku 2011 po Rybanoch a strieľal zo samopalu. S otcom bol aj pri tragickom vítaní Nového roka. Polícia vykonala v Emilovom dome prehliadku, pri ktorej našli zbrane!  

 

 

Petardu vkladal do pamätníkuNešťastie sa stalo desať minút po polnoci. „Boli sme doma a na námestí vybuchovali petardy a delobuchy. Zrazu sa ozvala strašná rana, až sa okná zatriasli. Vybehli sme von. Tam už ľudia kričali. Sused bol bez hlavy, v pamätníku veľká diera,“ povedala obyvateľka jedného z domov na námestí. „Emil vložil petardu do otvoru na pamätníku. Vtedy to buchlo. Bol tam aj jeho syn. Ten po výbuchu bežal hľadať pomoc,“ dodal ďalší svedok.  

 

Polícia prípad vyšetruje. „Vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Asi desať minút po polnoci neznámy páchateľ umiestnil na námestí v Rybanoch v obecnom parku pri pomníku bližšie nezistený druh výbušniny. Odpálil ju presne nezisteným spôsobom. Pri nasledujúcom výbuchu došlo k ťažkému devastačnému zraneniu trupu a končatín u 60-ročného muža,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

 

 

 Nech pyká ten, čo mu to predalNa mieste tragédie boli aj pyrotechnici, ktorí znalecky skúmali zaistené stopy. Prišla tam aj švagriná Emila s ďalšími príbuznými. Tá bola z toho, čo sa v prvých minútach roku 2013 na námestí odohralo, v šoku. „To, že zomrel, jeho manželka nevie, nesmieme jej to povedať, lebo to neprežije,“ plakala len niekoľko metrov od Emilovho tela. Podľa nej mal Emil so ženou jedného syna. „Nechápem, čo sa stalo. On nikdy nemal rád výbušniny. Odpálil iba ak svetlice, ale ohňostroja sa stránil. Nech pyká ten, čo mu to predal,“ plakala švagriná. Telo nebohého odviezla pohrebná služba a bola nariadená súdnoznalecká pitva. 

 

Starosta obce Roman Malánik hovorí o veľkom nešťastí. „Emil pravdepodobne vložil pyrotechniku do otvoru na pamätníku. Ide o vetrací otvor, pod pamätníkom je ešte miestnosť, kde obec v minulosti vystavovala vojnové fotografie,“ povedal. Podľa neho pracoval Emil celý život v obci. „Viedol normálny život. Bol troška samotár, ale nikdy s ním nebývali problémy,“ dodal starosta. 

 

 

 

 

 Syn so samopalom desil obyvateľov Práve Emilov syn Martin je muž, ktorý v septembri 2011 na smrť vystrašil obyvateľov obce. Vtedy chodil po dedine so slúchadlami na ušiach (podobne ako Ľubomír Harman v bratislavskej Devínskej Novej Vsi) a strieľal dávkami z cvičného samopalu. Potvrdil to aj starosta obce.

 

V dome našli zbrane 

 

Po tragickom výbuchu nasledovala domová prehliadka v jeho dome. Policajti našli zápalné šnúry, iniciačne zariadenia, dlhú guľovú zbraň ruskej výroby. Okrem toho zaistili aj pažby na dlhú guľovú zbraň, záver a vyše 300 nábojov do guľových a brokových zbraní, uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

 

 


 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prehnaná reakcia imunity trvá dlhšie ako respiračné ochorenie.
Foto
Podobné príznaky, iná choroba: Ako rozoznať alergiu od nádchy?
Izraelská polícia (ilustračná fotografia).
Turek v Jeruzaleme zaútočil na izraelského policajta: Muži zákona s ním nemali zľutovanie
Michal Šimečka, Robert Fico.
Prieskum volieb do NR SR: Tesný rozdiel medzi prvým a druhým miestom, kto by sa do parlamentu nedostal?
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Kto dostal od prezidentky Čaputovej významné ocenenie? Hlava štátu prehovorila o vstupe do NATO
Kráľ Karol
Foto
Neuveriteľné: Kráľovi Karolovi len pred pár mesiacmi zistili rakovinu a teraz...
Lauren si sama všimla, že sa s jej telom deje niečo zvláštne.
Gynekologička si sama diagnostikovala rakovinu: Trápili ju len 2 PRÍZNAKY!
Český prezident Petr Pavel.
Odborníci odporučili sprísniť bezpečnostné opatrenia v Česku: Čo sa deje?!
Starenka verí, že pred Rusmi sa jej podarilo nadobro ujsť.
Foto
Nárek takmer 100-ročnej Lydie, ktorá pod paľbou ušla pred Rusmi: Prežijem aj túto vojnu!
Slovenská pošta myslí na komfort občanov: Rozšírila svoju sieť! Takto šikovne môžete narábať so zásielkou
Foto
Peter Sagan sa ukázal v drese nového tímu a prehovoril o svojom zdraví: TOTO mi hrozilo!
Dacia Duster
Foto
Takýto dobrý ešte Duster nebol! Milovníci áut si prídu na svoje: Ako dopadol v teste?
Študentská kvapka krvi sa tento rok začína 18. októbra a končí 19. novembra.
Ak máte tieto krvné skupiny, neváhajte pomôcť: Zásoby sú hraničné!